Skocz do zawartości


Close Open
Close Open

sadzik-12

Dołączył: 07 Apr 2009
Offline Ostatnio aktywny: Jan 28 2016 04:47 AM
*----

Moje tematy

Nowa płyta główna do starego sprzętu

27 January 2015 - 20:27 PM

Witam,
Moja płyta główna od dłuższego czasu odmawia posłuszeństwa. Wysiadła wbudowana karta dźwiękowa, sieciowa, a teraz kolejny slot PCI. Chciałbym ją wymienić zachowując aktualny sprzęt, na jakąś inną. Może troszkę lepszą, może troszkę gorszą. Ale taką, żeby wszystko działało jak należy. Niestety mam bardzo mały budżet, jeżeli to możliwe, chciałbym się zmieścić w 100 zł, płyta może być używana.

 

Jeżeli udałoby się znaleźć coś co od razu pozwoliłoby na małe OC procesora, byłoby super.

Dlatego, że zakupiony już jakiś czas temu Scythe Mugen marnuje się na tym asrocku gdyż nie jest on przystosowany do OC


Z góry bardzo dziękuję :)


Pomocy :(Karta sieciowa nie pobiera pakietów :(

18 October 2014 - 14:13 PM

Witam, od 2 dni męczę się z dziwnym problemem. Zaczęło się zupełnie bez powodu, włączam komputer, i widzę, że internet nie działa.
Mam komputer stacjonarny z kartą wifi tp-link wn851nd. Zainstalowałem kilka wersji sterowników i każda funkcjonuje podobnie, a mianowicie.

Widzę swoją sieć, zasięg mam na ponad 50% i mogę się z nią połączyć, ale internet nie działa.
Gdy łączę się z tą siecią przez smartfona internet działa idealnie. Podobnie gdy używam smartfona jako router wi-fi i podłączam przez usb do komputera. Wtedy internet również działa bez zarzutów.
Po tym doszedłem do wniosku, że coś musi być nie tak z moją kartą sieciową, więc połączyłem się z inną siecią i internet działał idealnie :o
Problem występuje tylko, gdy łączę się bezpośrednio z moją siecią przez kartę tp-link.
Chwilami gdy jestem z nią połączony i resetuję non stop, włącza się internet, ale pobiera się zaledwie kilka elementów strony i internet znowu siada.
Wyłączałem firewalla i avasta, nie pomogło:( Co może być problemem?

Bardzo proszę o pomoc


Kiepska jakość dźwięku przez HD 6850

15 October 2014 - 18:05 PM

Witam, dzisiaj postanowiłem swoje głośniki podłączyć do monitora samsung bx2231 a dźwięk z komputera wysyłać zamiast jackiem prosto z karty dźwiękowej do głośników (creative audigy 2 zs) to z hd6850 przez hdmi do monitora(podłączonego do głośników)
Przy tej kombinacji spotkało mnie niemiłe zaskoczenie, jakość dźwięku jest bardzo słaba, słychać wyraźne trzeszczenie przy wysokich tonach i tykanie w różnych momentach podczas odtwarzania muzyki. 
Podłączony do tego monitora również przez HDMI xbox360 daje świetnej jakości dźwięk bez żadnych zakłóceń. Czy to normalna kolej rzeczy, że radeon hd6850 przesyła dźwięk aż tak kiepskiej jakości? Czy może jest na to jakiś sposób?

A jeżeli nie, to może jest możliwość używania karty audigy 2 zs której używałem dotychczas ale z pośrednictwem kabla hdmi podpiętego do karty graficznej? :P

Jeżeli ktoś ma pomysł jak poprawić jakość dźwięku to proszę o pomoc.

 

Dodam, że jakość znacząco się poprawia, gdy głośność w systemie ustawię na 40%, a same głośniki podgłośnię. Ale to nie najlepsze rozwiązanie :C


Stacjonarny za 2200 zł

08 December 2013 - 20:40 PM

Poszukuję PC do gier i normalnego użytkowania, jak w temacie, do 2200 zł. Zależy mi żeby płyta główna miała moduł WiFi i przyjemnie by było jakby sklep przed wysyłką składał komputer (coś jak morele)

 

Anrzela, pomożesz po raz kolejny prawda?:)


Nie działająca mysz i klawiatura USB pomocy :c

07 November 2013 - 22:13 PM

Witam.

Jakiś czas temu po czyszczeniu komputera i podłączenia go ponownie, komputer nie reagował na myszkę i klawiaturę, nie dostarczał do nich prądu.

Problem sam rozwiązał się po kilkunastu uruchomieniach.

Ale dzisiaj po wymianie chłodzenia przy procesorze problem wrócił i już nie chce się naprawić... odłączałem i podłączałem wszystkie możliwe wtyki zasilania, odłączałem ram, karte graficzna/dzwiekowa, dysk... bez rezultatu, tym razem problem został na dłużej.

Komputer nie reaguje nawet po wyjęciu na dłuższy czas baterii od płyty głównej, klawiatura nie działa ani w biosie, ani w windowsie, podłączyłem zastępczą klawiaturę i mysz pod port PS/2, również bez rezultatu, natomiast diody przy slocie z kablem od internetu się świecą, jakby to miało jakieś znaczenie.

 

Proszę o pomoc, w tej chwili komputer jest bezużyteczny.

 

Aha, żeby było śmieszniej, to po wymianie chłodzenia komputer działał perfekcyjnie, ale postanowiłem pobawić się wentylatorami, trochę poprawić sobie cyrkulację powietrza, wtedy przestał działać.


 

EDIT: Problem sam się rozwiązał :) Na jakiś czas, a może i na dłużej:)