Skocz do zawartości


Close Open
Close Open

upbeat

Dołączył: 05 Feb 2007
Offline Ostatnio aktywny: Aug 22 2007 10:41 AM
-----

Moje tematy

Powertec

11 June 2007 - 21:36 PM

Witam!
Jakiś czas temu mój ojciec oddał komputer do naprawy, okazało się że zasilacz padł (CODEGEN   :lol2: ) i "informatyk" założył w nim "bardzo dobry" zasilacz POWERTEC 420W za bagatela 120 zł ... komputer działał, a pewnego dnia psikus... włączały się tylko wiatraki i nic dalej... Płyta gł. Abit NF7 - brak sygnału z pc spekera oznacza awarie zasilacza lub płyty gł. zastanawiam się nad kupnem chiefteca 350 W jednak obawiam się że cała płyta poszła się j**** , jak można to sprawdzić ?

pechowy e6420 ?

13 May 2007 - 07:36 AM

Siemka!
Mam płytę Abit ab9 Quad Gt, ram geil ultra cl4 800mhz i właśnie e6420.
Ramki musiałem ustawić na 2,1 V i recznie w biosie na 4-4-12-4 i działa ok.
Jednak procesor coś się nie kręci ... tzn przy mnozniku 8x max 290 FSB daje rade bo wiecej powoduje bluescreen (temp. 35-45 w stresie przy 290 wiec to napewno nie wina chlodzenia). napiecie procesora 1,35 V mam ustawione i na tym napieciu ludzie wyciskają z niego 2,8 GhZ przy standardowym chłodzeniu. Czy to poprostu taki mi sie trafił niekręcący się, czy coś źle robie ?

Płyta Abit

12 May 2007 - 22:35 PM

Czy istnieje jakaś płyta Abita pod s.775 z AGP jeśli tak to proszę o podanie mi modelu :)
Jaka jest najtańsza płyta na s.775 z AGP (stabilna i z mozliwoscia OC)

Pytanko :)

06 May 2007 - 12:35 PM

Witam!
Mam pytanie co do mojego kompa (taki jak w sygnaturce)
Podaję zdjęcia po teście w 3D Marku 2006
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Wszystko na standardowym chłodzeniu.
Musiałem podkręcić kartę bo kiedy sprawdziłem po pierwszym teście miałem 7800 pkt.
Podkręciłem automatycznie zaznaczając opcję optymalne ustawienia i mam pytanie bo zgodnie z tym co pisało w sklepie MOJA karta powinna mieć 550/1600 MHZ a miała 500/768 a po ustawienu na optymalne program pokazuje 630/990 ... to jak to w końcu jest ?? grzeje się do 60 stopni i boję się dawać na takie takty jak pisze (550/1200) ... HELP :)

EDIT: Już wiem :P Memory mnoży się x2 :P więc z deczka przetaktowałem kartę :]

Ratunku! Komp się nie uruchamia!

24 April 2007 - 22:02 PM

Witam!
Dzisiaj nabyłem zestaw komputerowy jak w sygnaturce (ten konfig po prawej)
Dodatkowo jest w nim panel musketeer 2, nagrywarka, napęd DVD i 2 wentylatory jeden świecący.

Po złożeniu wszystkiego w całość i naciśnięciu POWER, włącza się na moment, uruchamia się wiatrak od grafiki, procesora, dysk pracuje i po 5-6 sekundach (i po dźwiękach ze speakera) wyłącza się, po czym sam się uruchamia i sytuacją się powtarza ...
Proszę o pomoc! Nie mogę uruchomić nowego sprzętu, w który władowałem kupę kasy :(