Skocz do zawartości


Close Open
Close Open

bolq123

Dołączył: 04 Nov 2006
Offline Ostatnio aktywny: Sep 06 2012 11:49 AM
-----

Moje posty

W temacie:Nie można nawiązać połączenia z routerem

21 August 2012 - 16:12 PM

Sytuacja wygląda tak, że podpinam pod zasilanie router i podłączam kabel ethernetowy do jednego z portów. Widzę, że system stara się coś tam skonfigurować
Dodaj obrazek
ale w gruncie rzeczy nie dostaje nawet wewnętrznego ip(nie rozpoznaje sieci wogóle)

Dodaj obrazek
i sprawdzenie ip w cmd
Dodaj obrazek

I na podstawie tego widzę, że nawet nie mam co próbować dostać się do panelu administracyjnego.


Zamieściłem ze screenami, żeby nie było wątpliwości o co mi chodzi ..

//EDIT

Tak jak pisałem w pierwszym poście reset graniczy z cudem, ale NIBY udało mi się go zrobić (niby bo już sieć jest teoretycznie identyfikowana z brakiem dostępu do internetu). No i zastanawia mnie dlaczego po resecie jest nazwa sieci, która wcześniej została ustawiona przez użytkownika?

Dodaj obrazek

No i dostaję wewnętrzne ip niby, ale jak chcę pingować router to niestety jest już lipa.

Kompletnie straciłem pomysły już...

W temacie:[C] Wysyłanie e-mail

03 March 2010 - 20:29 PM

szukać szukałem, najwyraźniej źle szukałem...

hmmm a może jakieś wskazówki jak wogóle można nawiązać połączenie z serwerem przekładając na kod źródłowy w C ? nie wiem czy istnieja jakies biblioteki za to odpowiedzialne, za wysyłanie poleceń do serwera ?

W temacie:Touchpad i klawiatura po zamknięciu/otworzeniu pokrywy nie reagują

12 January 2010 - 20:55 PM

mianowicie czego mam tam szukać ? w zaawansowanych opcjach nic nie znalazłem poza tym wcześniej było ok..

W temacie:funkcja wyświetlająca zawartość stosu

12 January 2010 - 18:43 PM

a to nie powinna być przypadkiem struktura odwołująca się sama do siebie ? ja myśle, że to może być coś takiego:

typedef struct stack {
struct stack *mem;
int el_size;
}STOS;

int wypisz(STOS *lista)
{
while(lista != NULL){
printf("%d",lista->el_size);
lista=lista->mem;
}

napisałem z głowy więc mogą być błędy

W temacie:Przejście z Visty do win 7

22 November 2009 - 16:55 PM

Wreszcie się zmobilizowałem i zrobiłem formata.

Ogólnie jest lepiej, ale jeszcze nie w 100%. Np. u znajomych widzę jak płynnie działa te całe Aero a u mnie chociażby ta zmiana okien za pomoca win+tab się trochę przycina(aczkolwiek kilka razy powtórzę tę czynność i już płynnie działa) i czasami potrafi dłużej cokolwiek ładować(odpalenie mozilli, programu pocztowego). Nie wiem widziałem w klasyfikacji sprzętu, że układ graficzny dostał słabą note (3,4) więc być może to osłabia mój komputer ? (reszta ma oceny powyżej 5). Moja karta to GF 9300M 256 mB. Ale tu chyba z grafiką jest mało do czynienia...