Skocz do zawartości


Close Open
Close Open

zurek156

Dołączył: 29 May 2006
Offline Ostatnio aktywny: Jan 17 2011 19:23 PM
-----

Moje posty

W temacie:UPC 25 Mb/s - spadający transfer.

15 January 2011 - 14:54 PM

Problemem jest to, że router stoi w drugim pokoju, potrzebowałbym kabla ok. 6-8 m. żeby cokolwiek wskórać. A nie mam na tą chwilę nawet 1 m.

EDIT:
Zakładałbym, że problem leży po stronie komputera/adaptera. Żaden z dwóch formatów nie pomógł, więc to nie system, router działa normalnie (testowane Wi-Fi przy pomocy SE Xperia X10 Mini Pro - download do 20 MB/s, stały).

W temacie:HD4870 1GB - problem z instalacją sterowników

13 November 2010 - 21:11 PM

Poczyniłem wszelkie kroki, żeby żaden antywirus (łącznie z Windows Defender) nie pracował obok CIS. Problem z Firewall'em także rozwiązałem, trzeba było skonfigurować w nim sieć i reguły. Wszystko już działa jak natura chciała.

Pozdrawiam,
Piotr.

W temacie:HD4870 1GB - problem z instalacją sterowników

13 November 2010 - 20:37 PM

Wersja sterownika najnowsza, 10.10, dedykowana właśnie dla Win 7 32-bit. Taką miałem cały czas i nie było żadnych problemów.

EDIT:
Poza tematem, z Comodo jest dość dziwny problem. Po instalacji wskazuje, że Firewall nie działa prawidłowo. Diagnostyka nic nie daje.

EDIT 2:
Hm, wygląda na to, że system nie wyłapuje żadnego urządzenia. Nie da się dodać nowych, karta Wi-Fi też nie jest wykrywana (mimo to połączenie jest aktywne).

EDIT 3:
Problem z Menedżerem rozwiązany. Pozostaje sprawa sterownika, którego nadal nie mogę zainstalować.

EDIT 4:
Problem rozwiązany całkowicie - temat do zamknięcia.

W temacie:Asus 8800GTS 512 + Call of Duty 4 Modern Warfare

22 November 2009 - 15:52 PM

Choć*

Akurat na każdy sposób, który mi podałeś wpadłem sam. Jednak problem jest taki, że nie mam drugiego sprzętu, gdzie mogę to posprawdzać.
Pozostaje czekać na Radka, jeżeli po wymianie nadal będą się zdarzały takie incydenty - biorę się za resztę sprzętu.

W temacie:Asus 8800GTS 512 + Call of Duty 4 Modern Warfare

16 November 2009 - 13:03 PM

Reszta sprzętu w sygnaturce, ale podam:

Intel C2D E8200 2.67 GHz @ 2.85 GHz (generalnie przy 3 GHz działa stabilnie, ale pamięci błędy wywalają)
Patriot Extreme Performance DDR2 (starsza rewizja) 2x1GB 800 MHz @ ok. 830 MHz 4-4-4-12
Asus P5K Pro
Seagate Barracuda 320 GB
Corsair HXEU 520W (napięcia stabilne)

Raczej wątpię, żeby to była wina sprzętu, najprędzej pamięci, które przy wyższych częstotliwościach nie wyrabiają, jednak przy w/w są stabilne.
CoD oryginalne, nie lubię być podejrzewany o piractwo ^^'' Poza tym GTA IV po kilka godzin chodzi stabilnie, Test Drive Unlimited tak samo, podobnie Lineage 2 i Battlefield 2.

Jeżeli w innych grach o podobnych wymaganiach niemasz takich sytuacji to prawie na 100% jest to wina gry.


Cóż, też tak sądziłem, jednak wczoraj wróciłem do nieco starszej wersji sterowników, 186.18, póki co chodzi tak jak powinno. Przetestuję jeszcze kilka razy, włączę dodatkowy AA 16xQ i AF 16x, zobaczymy jak to zniesie. Jeżeli dalej nie będzie "fungować" tak jak powinno, to poczekam aż Radek 4870 wróci z gwarancji.

BTW. jakie inne pamięci byście polecili pod tą płytę główną? Miałem OCZ o tych samych parametrach, jednak jakimś sposobem komp ni go w tę, ni we w tę, nie chciał wstać.