Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie

SUBIEKT4 PLUS samouczek konfigurowania.


  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#21 wichura1

wichura1

    Mitsumaniak

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3516 Postów:

Napisany 10 wrzesień 2005 - 22:22

kolejny ale to już ostatni problem jaki napotkałem na drodze drukarka igłowa marki OKI drukuje mi faktury bez polskich znaków Ł Ś itp w subiekcie ustawiłem te języki ASPI czy jakos tak ale nic to nie dało. W dodatku gdy drukuje z windowsa problem znika.....

W plikach ustawiłem wszystko dobrze co mam robic dalej ?

<{POST_SNAPBACK}>

Powiem ci w Poniedziałek, używamy OKI 3220 pamiętam tylko że ustawiona jest w administratorze jako emulacja EPSON.
Komputer: IBM ThinkPad T42/ Pentium M 1.7GHz 2048kB/ RAM SO-DIMM 2x1024MB DDR 333MHZ CL2.5/ ATi Mobility FireGL T2 128MB/ WD Scorpio HDWD1200BEVE 120GB/ Lenovo Ultrabay Slim DVD+/-RW/ Intel 2200BG Mini-PCI/ Windows XP Professional SP3 OEM

#22 blackninja

blackninja

    level 8

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6393 Postów:

Napisany 12 wrzesień 2005 - 21:37

w subiekcie emulacja epson nie zaznaczaj konwersji.

#23 GośćBlaupunkt_*

GośćBlaupunkt_*
  • Goście

Napisany 13 wrzesień 2005 - 19:53

subiekt może i jest dobrym programem ale napewno trudnym w konfiguracji :-)

#24 blackninja

blackninja

    level 8

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6393 Postów:

Napisany 13 wrzesień 2005 - 19:57

Działa w końcu?

#25 adxnix123

adxnix123

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 22 grudzień 2005 - 23:43

Mam problem z S4. Dokladnie: Po zaniku napięcia komp sie zrestarrtował i po odpaleniu s4 nie widzi czesci faktur. jak to sie z tym uporac. dezarchiwizacja nie wchodzi w gre. wiem ze napewno da sie to zrobic, nie wiem tylko jak. :/. najepiej prosilbym o info na adres adnix@tlen.pl z gory thx

#26 wichura1

wichura1

    Mitsumaniak

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3516 Postów:

Napisany 22 grudzień 2005 - 23:50

Odpowiem ci jutro rano, bo muszę to zobaczyć na ekranie :D Wszystko załatwiamy na Forum zgodnie z Etykietą Forum.
Komputer: IBM ThinkPad T42/ Pentium M 1.7GHz 2048kB/ RAM SO-DIMM 2x1024MB DDR 333MHZ CL2.5/ ATi Mobility FireGL T2 128MB/ WD Scorpio HDWD1200BEVE 120GB/ Lenovo Ultrabay Slim DVD+/-RW/ Intel 2200BG Mini-PCI/ Windows XP Professional SP3 OEM

#27 wichura1

wichura1

    Mitsumaniak

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3516 Postów:

Napisany 30 grudzień 2005 - 11:22

Sorry zapomniałem. Zakładka Administrator/Higiena. Po kolei uruchamiasz: Pierwsza pomoc, Porządki, Kontrola danych. I wszystko będzie OK
Komputer: IBM ThinkPad T42/ Pentium M 1.7GHz 2048kB/ RAM SO-DIMM 2x1024MB DDR 333MHZ CL2.5/ ATi Mobility FireGL T2 128MB/ WD Scorpio HDWD1200BEVE 120GB/ Lenovo Ultrabay Slim DVD+/-RW/ Intel 2200BG Mini-PCI/ Windows XP Professional SP3 OEM

#28 adxnix123

adxnix123

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 30 grudzień 2005 - 21:24

A jak Ci powiem ze to nie dziala. Wiem ze trzeba cos pogrzebac w bazach danych, naprawic naglowki ale nie bardzo wiem jak tp zrobić.
:o

#29 blackninja

blackninja

    level 8

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6393 Postów:

Napisany 31 grudzień 2005 - 14:54

Jest jeszcze taki pliczek trmntr4.bat odpal go tylko zrob sobie wczesniej kopie subiekta

#30 GośćChikson_*

GośćChikson_*
  • Goście

Napisany 21 styczeń 2006 - 14:41

otóż mam wielki problem z drukarką panasonic KX-P1150 probuje wydrukowac fakture przez subuekt 4 mega i nie mam wogóle polskich znaków wyłączyłem konwersję ustawiłem emulację epson i składankę i port lpt1. mam zainstalowaną jeszcze drugą drukarkę ... ale nie wiem czy to ma znaczenie :P prosze o możliwie szybką odpowiedż :D i tak juz wiele mi pomogliście DZIĘKUJĘ :lol:

#31 blackninja

blackninja

    level 8

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6393 Postów:

Napisany 23 styczeń 2006 - 13:02

A system to jaki masz?

#32 GośćChikson_*

GośćChikson_*
  • Goście

Napisany 26 styczeń 2006 - 19:16

mój system to win 98 SE a tak poztym to staram sie zmieniac ten język w tych znakach ale to niec nie daje bo i tak drukuje tak jak drukowało nic sie nie zmienia
i nie ma róznicy czy jest ustawiony LATIN czy MAZOVIA czy wogóle konwersja jest wylaczona ...

#33 blackninja

blackninja

    level 8

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6393 Postów:

Napisany 27 styczeń 2006 - 15:09

U mnie jest tak i działa.[attachment=1430:attachment]

#34 liliputek

liliputek

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 Postów:

Napisany 14 luty 2006 - 21:05

Witam posiadam subiekta pod windowsa i problem jest takiego rodzaju nie mogę nadać fakturze nowego nr-u , administratorze jak nadaje mu nowy to on i tak pozostaje mi przy starym . Wcześniej pracowałem na sybiekcie 4 i na systemie 98
teraz mam XP i przeniosłem dane z starej wersji ale niemogę sobie poradzić z tymi numerami,może ktoś kto dobrze zna tego subiekta pomoże

#35 zico12

zico12

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 15 luty 2006 - 10:37

mam problem z subiektem dla Windows wersja 1.07c, problem z drukowanie faktury na drukarce HPLJ 1300 połączona przez port USB, drukarka obcina ostato cefry w dacie, np zamiast 06.02.09 drukuje 06.02.0, spropowałem ustawić drukarkę w systemie we właściwości drukarkę, zakładka efekt, opcja zmiana formatu, %normalnego rozmiaru , efekt tego było że miałem tylko większy margines z prawy strony, czy ktoś się spotakł z tym problemem, lub wie jak można to zrobić?
dzięki

#36 dek200

dek200

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 4 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2006 - 14:17

wyskakuje problem ze nalezy zwiekszyc parametr files w pliku config.sys
subiekta 4 mam na win 98se a plik config.sys jest pusty, czy wystarczy dopisac FILES=200 i program sie uruchomi?
zadaje to pytanie bo w pon musze poradzic cos na ten problem w pracy dlatego chce miec pewnosc czy nie musze dalej szukac?

#37 GośćAli_Gator_*

GośćAli_Gator_*
  • Goście

Napisany 17 czerwiec 2006 - 14:20

Tak ale proponował bym raczej wpisać zamiast "200" - 256 lub nawet 512. Dokładnie tak. To stara sztuczka.

#38 dek200

dek200

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 4 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2006 - 22:50

Tak ale proponował bym raczej wpisać zamiast "200" - 256 lub nawet 512. Dokładnie tak. To stara sztuczka.

<{POST_SNAPBACK}>

dzieki za pomoc :D
tak ogolnie swietnie sie skalda ze jest taki temat/samouczek o tym programie bo w calym necie same glupoty :kufel: :kufel: :kufel:

#39 blackninja

blackninja

    level 8

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6393 Postów:

Napisany 05 lipiec 2006 - 10:51

wichura1 co bys teraz proponował za system do subiekta 5 euro ? Nadal najlepszy będzie 98se?

#40 help_needed

help_needed

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 27 lipiec 2006 - 10:26

Witam, mam podobny problem z drukowaniem polskich liter z Subiekta4 w Windows Me na Oki. Drukarka jest ustawiona na Epsona, w Subiekcie też ustawiłem Epsona i bez konwersji znaków - niestety nie pomogło tzn. drukarka w dowolnej swojej konfiguracji i dowolnej konfiguracji Subiekta drukuje zawsze takie same znaki zamiast polskich liter.
Czy macie jeszcze jakiś pomysł co z tym zrobić ?




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników