Ubezpieczenie OC oraz ulgi
Started by TWDonald, Jan 17 2007 20:50 PM
9 replies to this topic
Napisany 17 January 2007 - 20:50 PM
Witam. Mam pytanie, czy posiadając zarejestrowany motorower i opłacając składki ubezpieczenia wyrabiam sobie ulgi u ubezpieczyciela? Tzn. opłacam już ok. 5 lat. Teraz kupuję samochód, rejestruję go, to posiadam już ulgi za to, że przez jakiś dłuższy czas (bez przerw) opłacam ubezpieczenie? Czy, że tak powiem, mam czyste konto?
Napisany 17 January 2007 - 21:55 PM
Ulgi przechodzą dalej, czyli tyle ulg ile już nazbierałeś motorowerem będziesz miał przy ubezpieczeniu samochodu.
Napisany 17 January 2007 - 22:03 PM
Wiem, że kiedyś właśnie tak było, ale dziś mi kolega powiedział, że to było kiedyś. Jednak nie jestem tego pewien.
Napisany 17 January 2007 - 22:17 PM
Hmm... ja ten temat zgłębiałem ok 2 lat temu (kiedy pierwszy raz ubezpieczałem swoje autko) - może faktycznie coś się w międzyczasie zmieniło.
Doradzam wizytę u dowolnego agenta ubezpieczeniowego i wyjaśnienie sprawy.
Doradzam wizytę u dowolnego agenta ubezpieczeniowego i wyjaśnienie sprawy.
Napisany 17 January 2007 - 22:23 PM
Tak też chyba zrobię..
Napisany 16 March 2007 - 10:10 AM
Tak się stało, że odtatnio ten temat też mnie zainteresował, możesz powiedzieć jak to aktualnie jest z tym przechodzeniem ulg?
Napisany 16 March 2007 - 13:39 PM
U mnie nic się nie zmieniło 
Nadal posiadam motorower i opłacam na nim ubezpieczenie.

Nadal posiadam motorower i opłacam na nim ubezpieczenie.
Napisany 16 March 2007 - 13:57 PM
Zniżki jak najbardziej wciąż istnieją. Reszta zależy od konkretnego ubezpieczyciela.
Jeżeli możesz przeczytać powyższą wypowiedź, to siedzisz zbyt blisko monitora. Chroń oczy!
Napisany 08 June 2011 - 10:25 AM
Widzieliście info w sieci? Oc ma być droższe o 15%
******rosna_ceny_oc__co_dalej
Ciekawe co nam jeszcze ciekawego zaproponują na ten rok. Wynagrodzenia stoją w miejscu, a ceny wciąż idą do góry.
0 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników