Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Auzreus Żólta ikonka


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 lmuras

lmuras

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 26 November 2006 - 01:33 AM

Witam. Mam powazny problem z Azerusem w wersji (2.5.0.0). Otóż mam cały czas żółtą ikonke i raczej chyba przez to niski transfer. Posiada neo 512. Program antywirusowy avast i wyłączonego (tymczasowo) firewalla. Wiem że jeśłi cały czas jest żółta ikonka to jest to problem z NATem ale ja nie jestem w żadnej sieci, tylko mam publiczny adres ip. Firewall, też mi tego nie blokuje, bo go tymczasowo wyłaczyłem. Gdy testuje NAT to mam coś: Testuje port 1024 ... Błąd NAT. Nie wiem co mam zrobić : czy mam przetestowac inny porty czy zmienić ten port. Czy pozmieniać cos w ustawieniach, czy przeinstalowac program. JESLI KTOS SIE SPOTKAŁ Z TAKĄ SYTUACJĄ LUB WIE JAK TEN PROBLEM ROZWIĄZAĆ TO PROSZE O POMOC. Pozdrawiam

#2 MariuszDW

MariuszDW

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2293 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 November 2006 - 01:56 AM

Wybierz coś z zakresu 49152 do 65535. Np. u mnie chodzi na 58009
[email protected], Asus 8800GTS 512, Gigabyte P35C-DS3R, 4x1GB Transcend aXe, Samsung P80SD 160GB, F1 320GB, Tagan 530-U22, Asus Silent Square, Thermaltake Armor

#3 lmuras

lmuras

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 26 November 2006 - 02:09 AM

Rozumiem ze mam po sprawdzać porty z tego zakresu do momentu kiedy trafie? Czy to moze być wina żle zainstalowanego programu? Czy jest jakaś opcja w programie aby sam sobie przeskanował te porty? czy trzeba je za kazdym razem wpisywac czy wystarczy przeskanować ?

#4 MariuszDW

MariuszDW

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2293 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 November 2006 - 02:31 AM

Nie ma opcji automatycznego skanowania. Ten port jest potrzebny do nasłuchiwania połączeń przychodzących. Może się zdarzyć, że jakiś port będzie już zajęty przez inny program, ale powinieneś bez problemu trafić jakiś wolny. Jeśli dalej będziesz miał problem, to oznacza, że coś ci blokuje porty.

I jeszcze taki "drobiazg". Masz neo - czyli publiczne IP, ale łączysz się przez modem pod USB, a nie jakiś router?
[email protected], Asus 8800GTS 512, Gigabyte P35C-DS3R, 4x1GB Transcend aXe, Samsung P80SD 160GB, F1 320GB, Tagan 530-U22, Asus Silent Square, Thermaltake Armor




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników