Gdzie studiować informatykę??
Napisany 22 March 2004 - 22:29 PM
Napisany 22 March 2004 - 22:46 PM
-------------
Dżyszla
Napisany 22 March 2004 - 22:53 PM
Przecież napisałem (rzecz się tyczyła UW, PW):
geniuszem nie jestem więc te 4 raczej są po za moim zasięgiem (no może PW jak się poszczęści)
A pytam w związku z tym że na państwowe jest bardzo ciężko jakie prywatne szkoły były by nie głupim wyborem
Napisany 22 March 2004 - 22:54 PM
-------------
Dżyszla
Napisany 22 March 2004 - 23:01 PM
http://www.pckurier....003_10_19/2.asp
Zastanawiam się czy lepiej dzienne płatne czy wiczorowe na np: UW, PW
Coś więcej o tym Mila, np ich stronka, jak trudno/łatwo się tam dostać albo czy po tych studiach nie zasilę rzesz bezrobotnych (to ostatnie pytanie to tyczy się bardziej obecnych absolwentów) etc.
Napisany 23 March 2004 - 09:12 AM
Napisany 23 March 2004 - 11:45 AM
Smolki: czy w takim razie jest jeszcze jakaś prywatna szkoła w Warszawie dająca papier znaczący cokolwiek na rynku pracy (po za polsko - japońską)
2. Jak w końcu wygląda sprawa SGGW i WATu????- warto tu studiować czy też nie??
Napisany 23 March 2004 - 12:11 PM
-----------------
Smolki
Płyta MSI 6380E
Athlon 1800+
2x256 DDR 266 Kingston C25
HD Seagate Barracuda ATA IV
MSI GF3 Ti 200 (MS-8851)
Dets 30.82
DirectX 8.1
Win 2K Server
Napisany 23 March 2004 - 12:59 PM
-------------
Dżyszla
Napisany 23 March 2004 - 16:02 PM
Napisany 23 March 2004 - 16:18 PM
27 i 28 marca odbedą się drzwi otwarte na PW. Zapraszam.
A tak a propos, to jeśli lubisz imprezować, długo spać, obijać się, grać w gry komputerowe itd. to nie wybieraj się na informatykę na Elektronice, chyba, że jesteś geniuszem. Na tym wydziale ostro trzeba "zasówać" i ciężko pracować. Ale warto, bo jest to wydział po którym pracę raczej się znajdzie.
Napisany 23 March 2004 - 21:18 PM
Tak włąściwie to trudno obecnie liczyć że sam dyplom choćby był z Oksfordu załatwi prace . Jeżeli ktoś naprawdę chce byc dobry to i tak samemu bedzie zgłębiał temat i nie przeszkodzi mu nawet to że konczył studia w Wąchocku. Ale jednak nie da się ukryć że niektóre szkoly dają lepsze podstawy niż inne.
Jak się chciałem przyjąc do obecnej pracy to warunkiem dopuszczenia do rozmów i testów kwalifikacyjnych były m.in: tytul magistra, po studiach dziennych, najlepiej publicznej uczelni. Ale póżniej na praktycznych testach nikogo już nie pytali co skończyl tylko sprawdzali jak się orientuje w zagadnieniach.
-----------------
C.K. Army
-----------------
Athlon 1800XP Pal{}Asus A7V133-c {}256 sdram 133{}Ac 97 zinteg.{}prolink gf4mx440 64MB ddr 128bit{}compex re100tx 10/100
Napisany 23 March 2004 - 22:47 PM
nie da się ukryć że niektóre szkoly daj± lepsze podstawy niż inne.
I właśnie takich szkół szukam i wyczekuje opini osób, które maj± na ten temat coś do powiedzenia - szczegulnie na temat szkół prywatnych - która z nich choć w części jest warta pieniędzy które im się ofiarowuje
2. Co do politechniki to na wydział elektroniki jest najtrudniej się dostać dlatego też mierze raczej w MINI ciekawe czy jest on dużo słabszy niż elektronika?? - w każdym bądź razie "darmowy"
Napisany 23 March 2004 - 23:00 PM
-------------
Dżyszla
Napisany 23 March 2004 - 23:05 PM
I w ten sposób wróciliśmy do początku dyskusji
P.S. proponuje jednak by przejść na scieżkę szkół prywatnych jednak innych niż polsko japońska czyli bardziej osiągalnych
Napisany 24 March 2004 - 19:43 PM
Chciałeś widzieć czym różni się informatyka na wydzialach elektryczbym, mini i elce:
_ na elektrycznym są dwie specjalności: informatyka w elektroenergetyce i inżynieria komputerowa.
_ po mini absolwenci podejmują prace głownie w instytucjach naukowo-badawczych, bankach, instytucjach finansowych i ubezpieczeniach, mogą też uczyć informatyki w szkolach i na kursach.
_ po elektronice przygotowany jesteś do projektowania i użytkowania systemów informacyjnych, budowy i ekspoloatacji komputerów oraz sieci komputerowych i innych urządzeń związanych z techniką cyfrową, zdobywasz umiejętność łączenia komputera z innymi urządzeniami.
Napisany 24 March 2004 - 19:51 PM
Myślę, że przy wyborze studiów nie należy kierować się wyłącznie tym czy łatwo się dostać i utrzymać, aby tylko przetrwać, nie zmęczyć się i otrzymać papierek na koniec, lecz trzeba pomyśleć również czy ten papierek ma jakąś wartość.
Napisany 20 May 2004 - 13:51 PM
Witam!
Szkoła Mila College to nie polibuda...to typowa szkoła w której uczą to co naprawde powinieneś umieć...Na razie nikt NIE MOŻE oceniać tej szkoły bo dopiero teraz w tym roku wychodzą PIERWSI absolwenci ...inżynierzy!!! A stwierdzam że nie wszystkim tak dobrze pójdzie...
Wiem bo tam chodzę i nie narzekam...z zamiłowania jestem elektronikiem...i poszeżanie horyzontów to dobra sprawa...
Moim zdaniem w polsko japońskiej panuje maniakalna atmosfera!!!
Jeszcze jedno Mila College (do tego roku Wyższa Szkoła Informatyki teraz Wyzsza Szkoła Mila College) to nie tylko Policealne Studium Informatyki a Także Wyższe studia Inżynierskie.
Napisany 20 May 2004 - 14:01 PM
Hehe, ja skończyłem tylko policealną, ale do wyższej chodzi mój brat i wielu znajomych. Cóż, pierwszy i drugi rok nie rokują najlepiej... Może faktycznie na trzecim zaczyna się jakaś nauka...
Napisany 20 May 2004 - 15:01 PM
Witam.
Właśnie jestem jednym z ludzi którzy kończą Mila College.Chcaiłbym wam powiedzieć, że szkoła jest na drugim miejscu.Na pierwszym są chęci. Wielu ludzi znalazło pracę juz w trakcie studiów. Także nie jest z tym tak źle.Chyba że startuje się do instytucji które tylko "ofrują pracę".Tam gdzie potrzeba kogos do roboty nikt nie patrzy na dyplomy tylko na umiejetności i zapał do pracy. Być może nie znajdziecie jakichś super posad ale zdobędziecie wiedzę i ciekawe kontakty.
Jeśli kogos stać to niech idzie do PL-JPN. Wielu z nich przeszło na Miłą. Także nie jest tam łatwo.
Na PW nauczycie się (tzn. musicie zaliczyć) wszystkiego co nie jest potrzebne w pracy na codzień. Pierwsze trzy lata to matma i fizyka na najwyższym poziomie (byłem na PW tyle że na kier. mechanicznym). Ponadto poznacie elektronike i projektowanie ukladów scalonych.Myśle że to oczywiście rozwija ale tylko 0,001% skorzysta z tego w sposób bezpośredni.
Mila jest dla tych którzy sami wiedza czego chca i mają sprecyzowane zainteresowania. Rozsądna cena, umiarkowane wymagania. A z zaliczeniem elektroniki, matmy lub technik cyfrowych i tak będziecie mieli problemy.Więc każdy musi wybrac sam. Mila stara się uczyc rzeczy praktycznych i myślę że z każdym rokiem jest tam coraz lepiej. Pracownie sa dobrze wyposażone są laboratoria sieciowe wstandardzie cisco. Ogólnie luzik i przyjazna atmosfera. Co prawda zdarzają sie ludzie którzy studiuja tylko dla mamusi i tatusia i tacy studenci co przychodzą raz na pół roku.Myślę że to ich zasługa w ocenie szkoły.
Pozdrawiam
-----------------
juzio
0 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników