Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Bit Comet


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#21 pestka76

pestka76

    Rozmowny

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 804 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 marzec 2007 - 19:24

Ustawienia BitCometa
Maxymalna ilość jednoczesnych ściągnięć-ustawić na jak najmniej im więcej ustawisz tym gożej,
całkowita prędkość wysyłania-ustawisz ninimum to ściągniesz minimum,
port nasłuchu-wybierz dowolny i nie zmieniaj im więcej razy zmienisz tym wiecje portów udostępnisz w zaporze niewiem po kiego to robić,
maxymalna ilość połączeń- ustawić do 10-15 wystarczy,
następne zadanie, gdy ściąganie mniejsze niż 1.
Wszysto polega na tym, kto ile udostępnia, jak nikt nie udostępni pliku to złącze 5 Mbit/s na nic się zda.
Procesor:DualCore Intel Pentium D 940 // Płyta główna:Abit AW8-MAX 3rdEye II // Karta telewizyjna:Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
Karta grafiki:Leadtek WinFast PX7950 GT // Urządzenie wielofunkcyje:HP PSC 1210 series // Monitor LCD:SyncMasrer 971p

#22 GośćMilek755_*

GośćMilek755_*
  • Goście

Napisany 01 kwiecień 2007 - 21:41

Hmmm, piszę z takim toż moze smiesznym problemem, ale problemem. Ściągnołem sobie BitComet'a bo chce spróbowac czegos innego, tylko pytanie jak go w ogole uruchomić, bo ściagniety jest w rosrzezeniu .part ;)

#23 Saw___

Saw___

    Uzależniony

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4445 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2007 - 21:46

Plik part jest chyba niekompletny. Brakuje czegoś w nim. Spróbuj pobrać jeszcze raz.
Ja jestem Pan, nie Pani ;) ... a Czarny ma nierówno w... ;)

#24 GośćMilek755_*

GośćMilek755_*
  • Goście

Napisany 01 kwiecień 2007 - 21:47

Plik part jest chyba niekompletny. Brakuje czegoś w nim. Spróbuj pobrać jeszcze raz.

<{POST_SNAPBACK}>

Rzeczywiście teraz jest ok, dzięki :)
Ok "ruszyłem" tylko taki problem ruszyłem ale stoje, mam już ten niby paszport czyli zarejestrowałem się ale co to jest to Gray Light co zrobić zeby niebyło Unknow? :blush:

#25 GośćMilek755_*

GośćMilek755_*
  • Goście

Napisany 02 kwiecień 2007 - 04:53

Proszę o odpowiedź, bardzo mi zależy :rolleyes: W ogóle jk ta maszyne ustawić, jak jej używac, jak skonfigurować, bo jak narazie to mi ciągnie 1-3kB/s (skandal), mam neo 512, pzrez speedTouch'a USB (jeśli to ma jakieś znaczeni), wielkie dzięki z góry. :kufel: :kufel: :kufel: :kufel: :kufel: :kufel: :kufel:

#26 Samuel666

Samuel666

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 12 kwiecień 2007 - 19:15

Mam taki sam problem jak kolega Milek755, majac Neostrade 512 bardzo slabo mi sie sciagaja torrenty. Korzystam tylko z BitCometa i sciagam na raz nie wiecej jak 2 pliki. Myśle ze problem tkwi w tych cholernych ustawieiach (limity), jak zostawilem defualtowe ustawienia (auto) to sciągałem torrenta od 3 do 10 kb/s, jak wpisałem w limitach "999" to mam tak samo. Napisze jeszcze ze sciagam torrenty z duza liczba seedów, ponad 500 i ze spora liczba leecherów, ponad 1000. Wszystko z ppularnej stronki demonoid ;)

Jeśli ktos korzysta z BitCometa 0.85 i ma Neostrade 512 to prosze o jakies scrreny z konfiguracja. Juz próbowalem z konfigami ze stronki searchengines ... nic nie pomogło :(

#27 Saw___

Saw___

    Uzależniony

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4445 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 kwiecień 2007 - 20:20

Spróbuj zainstalować starszą wersję programu (np. 0.69). Ja też w wersjach powyżej 0.70, nie miałem porządnego transferu.
Ja jestem Pan, nie Pani ;) ... a Czarny ma nierówno w... ;)

#28 tomyy29

tomyy29

    Maksymalnie minimalne

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 282 Postów:

Napisany 12 kwiecień 2007 - 20:33

Mam stałe łącze internetu 512kB/s mój transfer zazwyczaj jest 5kB/s do 40kB/s ale zdazal sie nawet transfer 120 - 130kB/s od czego to zalezy co moge zrobic zeby byl jak najdluzej taki transfer a najlepiej caly czas??

<{POST_SNAPBACK}>

Mam Upc Chello 1,5Mb/s i ciągnie mi ze średnią prędkością 150KB/s . Nie wiem czy to dużo czy mało?
*Athlon 2000 MHz (12 x 167) 2800+ // *ASRock K7VT4A Pro (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) // *VIA VT8377A Apollo KT400A
*512 MB (PC3200 DDR SDRAM) // *3D ATI Radeon 9550 (RV350)(128 MB) // *BenQ FP767-12 [17" LCD] (1513454)
*VIA AC'97 Enhanced Audio Controller // *VIA Bus Master IDE Controller // *VIA SATA RAID Controller
*WDC WD800BB-00JHC0 (80 GB, IDE) // *LITE-ON DVDRW SOHW-1633S (DVD+R9:2.4x, *DVD+RW:16x/4x, DVD-RW:8x/4x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW) // *Karta Fast Ethernet zgodna z VIA.

Zimne piwo jest dobre, bo jest zimne i dobre.

#29 Samuel666

Samuel666

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 12 kwiecień 2007 - 21:07

Spróbuj zainstalować starszą wersję programu (np. 0.69). Ja też w wersjach powyżej 0.70, nie miałem porządnego transferu.


Mam jeszcze niesciagniete do konca pliki jeden na poziome 69% a drugi na 52%, kazdy plik troche waży bo to gry ;) Troszke bym sie zdenerwował jakby mi sie skasowaly po odinstalowaniu wersje 0.85 i po wgraniu wersji 0.69. Czy moze sie cos takiego wydarzyc ? Jesli to zabieg jest bezpieczny to czy automatycznie pozniej bede miał te pliki na liscie czy musze je jakos wznowić ?

#30 konikdz

konikdz

    Początkujący

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 61 Postów:

Napisany 02 maj 2007 - 06:08

Mam taki sam problem jak kolega Milek755, majac Neostrade 512 bardzo slabo mi sie sciagaja torrenty. Korzystam tylko z BitCometa i sciagam na raz nie wiecej jak 2 pliki. Myśle ze problem tkwi w tych cholernych ustawieiach (limity), jak zostawilem defualtowe ustawienia (auto) to sciągałem torrenta od 3 do 10 kb/s, jak wpisałem w limitach "999" to mam tak samo. Napisze jeszcze ze sciagam torrenty z duza liczba seedów, ponad 500 i ze spora liczba leecherów, ponad 1000. Wszystko z ppularnej stronki demonoid ;)

Jeśli ktos korzysta z BitCometa 0.85 i ma Neostrade 512 to prosze o jakies scrreny z konfiguracja. Juz próbowalem z konfigami ze stronki searchengines ... nic nie pomogło :(

<{POST_SNAPBACK}>

Dokładnie tak jak kolega poleca .Spróbuj zainstalować starszą wersję programu (np. 0.69). bo nowsze są do bani :) pozdro

#31 ziomalix555

ziomalix555

    Początkujący

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 98 Postów:

Napisany 21 maj 2007 - 15:36

a jaka wersja Bitcomet'a jest najlepsza ??....




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników