Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Komputer po uruchomieniu zmienia ustawienia proxy. Prosze o pomoc.


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 juwi

juwi

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 09 wrzesień 2018 - 23:05

Witam. Po uruchomieniu komputera każdorazowo jest komunikat "Wystąpił problem z uruchomieniem pliku C:\PROGRA~3\1811EA67\1811EA32.DLL Nie można odnaleźć określonego modułu".Po wejściu w przeglądarkę informacja że nie ma dostępu do internetu.Sprawdź ust. proxy.

Po sprawdzeniu w opcji LAN jest ustawiony proxy na 127.0.0 .1 port 1080. I po odznaczeniu proxy internet działa. Proszę o pomoc, bo to wyłączanie jest już uciążliwe.



#2 gajedan

gajedan

    Pasjonat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5484 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 wrzesień 2018 - 06:34

Obiekt wskazany przez Ciebie jednoznacznie kojarzy mi się z popularną ostatnio infekcją, więc daj logi z FRST >> http://forum.idg.pl/...wania-infekcji/
przed skanem zaznacz: Additional.txt  Shortcut.txt,
Daję link do innego opisu, bo tu poznikały obrazki http://www.fixitpc.p...we/#entry160527



#3 juwi

juwi

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 10 wrzesień 2018 - 06:50

Dzięki za odpowiedź. Oto skan z FRST 

http://www.wklejto.pl/617417



#4 gajedan

gajedan

    Pasjonat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5484 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 wrzesień 2018 - 07:07

Dzięki za odpowiedź. Oto skan z FRST 

http://www.wklejto.pl/617417

brak logu Addition.txt, oraz Shortcut.txt.

Uzupełnij to.



#5 juwi

juwi

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 10 wrzesień 2018 - 07:57

Sorki. Zapomniałem.  http://www.wklejto.pl/61743

http://www.wklejto.pl/617431



#6 gajedan

gajedan

    Pasjonat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5484 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 wrzesień 2018 - 07:58

Hmm, jakoś mało elementów tej infekcji - może już zostały usunięte.

 

Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego:

R2 1811EA67; C:\ProgramData\1811EA67\1811EA64.dll [2645008 2018-09-04] () [Brak podpisu cyfrowego]
RemoveDirectory: C:\ProgramData\1811EA67
CHR DefaultSearchURL: Default -> hxxp://search.fulltabsearch.com/?src=FullTab_ds&q={searchTerms}
CHR DefaultSearchKeyword: Default -> keyword.FullTab
CHR Extension: (FullTab) - C:\Users\Administrator\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\idcjknkkaihlhgdpinjkldccglolbpkf [2018-03-05]
ManualProxies: 1127.0.0.1:1080
ProxyEnable: [.DEFAULT] => Proxy [funkcja włączona]
ProxyServer: [.DEFAULT] => 127.0.0.1:1080
ProxyServer: [S-1-5-21-1440565307-124139280-3273935058-500] => 127.0.0.1:1080
HKLM-x32\...\Run: [NWEReboot] => [X]
Winlogon\Notify\igfxcui: igfxdev.dll [X]
Task: {444F8441-5B62-4DEB-86EB-C182F16A41C4} - System32\Tasks\{CA1C7FCD-6D72-4261-BFD5-7395A25B9431} => C:\Windows\system32\pcalua.exe -a D:\setup.exe -d D:\
Task: {9D983A06-6FF6-4571-BD5F-59C38CFDA4A4} - System32\Tasks\{0D63F2DE-F304-4444-99C8-085C49C84828} => C:\Windows\system32\pcalua.exe -a "F:\Uzytki\MP3Gain 1.2.5 Full.exe" -d F:\Uzytki
HOSTS:
Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"}
EmptyTemp:


Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW).

 

Zrób nowy log FRST (tylko FRST.txt).

.



#7 juwi

juwi

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 10 wrzesień 2018 - 08:01

Poprawiłem http://www.wklejto.pl/617431



#8 gajedan

gajedan

    Pasjonat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5484 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 wrzesień 2018 - 08:07

wróć do mojego poprzedniego postu (w logu Shortcut.txt - nic ciekawego nie widzę)



#9 juwi

juwi

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 10 wrzesień 2018 - 08:19

Tu jest FRST http://www.wklejto.pl/617435

Po resecie kompa nie było już komunikatu o braku plików DLL ale musiałem znowu odznaczyć proxy w ustawieniach LAN bo były znowu na 127.0.0.1 port 1080.



#10 gajedan

gajedan

    Pasjonat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5484 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 wrzesień 2018 - 08:23

musiałem znowu odznaczyć proxy w ustawieniach LAN bo były znowu na 127.0.0.1 port 1080.

nie jestem pewien, czy to w ustawieniach Avasta nie zostało tak ustawione.

 

Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego:

CHR Extension: (FullTab: Search and Newtab) - C:\Users\Administrator\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\idcjknkkaihlhgdpinjkldccglolbpkf [2018-03-05]
ProxyEnable: [S-1-5-21-1440565307-124139280-3273935058-500] => Proxy [funkcja włączona]
ProxyServer: [S-1-5-21-1440565307-124139280-3273935058-500] => 127.0.0.1:1080
ManualProxies: 1127.0.0.1:1080
EmptyTemp:


Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW).

.



#11 juwi

juwi

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 Postów:

Napisany 10 wrzesień 2018 - 08:35

Po włączeniu kompa internet już działał normalnie. Oto skan http://www.wklejto.pl/617442

Chyba będzie już dobrze. Bardzo dziękuję za pomoc.:)






0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników