Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Dziwny Problem

Czyżby problem z dyskiem ???

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Slomka18

Slomka18

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 1 Postów:

Napisany 11 maj 2013 - 20:42

Witam, Posiadam problem z laptopem, Toshiba A-300. Problem pojawił sie podczas reinstalacji z Windowsa Visty na 7. Komputer zaczął się strasznie przegrzewać, i wyłączać. Z racji tego że było to dosyć mocno uciążliwe, myślałem że chodzi o chłodzenie, wyczyściłem, ale nadal było to samo. Próbowałem przeinstalować znów na Viste, ale doszło do takiego momentu, że sformatowałem stary system, dysk C jest pusty, a ni cholery nie może przebrnąć przez całą instalacje jakiegokolwiek nowego, próbowałem na viscie i siódemce. XP nie chciał iśc gdyż nie widział dysku(próbowąlem odszukać w biosie ustawienia sata ale niestety trzeba by je pewnie dograć). Podejrzewam problem z dyskiem, ale wolałbym się upewnić, no i trochę danych odzyskać, ponieważ wszystko robiłem na partycji C, a dane mam na D, która nie była ruszana. NIe zgrałem z niej nic ponieważ nie sądzilem że może to byc az taki kłopot. Czy ktoś mógłby spróbować pomóc? Pozdrawiam



#2 laptokowiec

laptokowiec

    Początkujący

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 78 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk, Polska

Napisany 13 maj 2013 - 08:51

Kopia posektorowa dysku wykonana na INNY dysk.

Można użyć DMDE, dd, hdclone.

Potem odzysk danych ze zrobionej kopii (na jeszcze inny dysk).






0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników