Witam
Możecie poradzić jakieś skuteczne metody na to jak możnaby zwiększyć zainteresowanie moim sklepem internetowym?
Napisany 30 January 2013 - 22:32 PM
Witam
Możecie poradzić jakieś skuteczne metody na to jak możnaby zwiększyć zainteresowanie moim sklepem internetowym?
Napisany 31 January 2013 - 20:01 PM
Serwisy społecznościowe oraz portale/vortale i fora tematyczne to podstawa...
Jak by to było gdyby mnie nie było?
Napisany 01 February 2013 - 10:49 AM
Złotych skutecznych metod nie ma i nie będzie.
- Zadbaj o to, aby Twój sklep był wręcz doskonały - przyjazny, intuicyjny, łatwy w obsłudze, szybki w działaniu, estetyczny itd.
- Przeanalizuj klientów, rynek, konkurencję,
- Nakreśl strategię działania,
- Zadbaj sobie pytanie podstawowe 'po co robię to i to', jakie są moje cele?,
- A dopiero potem pytam o metody promocji!
Napisany 06 February 2013 - 14:16 PM
Poza tym wpsiy sponsorowane na blogch. Może jakaś forma reklamy na stronach tematycznych, newsletter.
Napisany 14 February 2013 - 11:09 AM
komputrix - załóż i co dalej? Uważasz, że dla każego typu działalności Facebook to miejsce idealnie? Przez takie myślenie FB jest tak zaśmiecony, że głowa boli!
Napisany 19 February 2013 - 14:54 PM
Pamiętaj przede wszytskim o tym żeby wyróżnić się na tle konkurencji. Niech u Ciebei klienci znajdą coś czego nei znajda w innym podobnym sklepie, np. porady w formie filmików itp.
Napisany 20 February 2013 - 08:39 AM
tzn. wartość dodana! Spraw, by klient chciał kupować u Ciebie bo masz...., a konkurencja tego nie ma oczywiście pamiętaj o targecie, konkurencji, rynku itd.
Napisany 20 February 2013 - 15:44 PM
witam,
Jak profil sklepu?co Pan sprzedaję?Wtedy będzie łatwiej doradzić jakieś konkretne metody
Pozdrawiam
Adrian
Napisany 07 March 2013 - 11:13 AM
Ech, chciałam się wypowiedzieć, ale musiałabym napisać dokładnie to samo, co przed chwilą w innym wątku ;P A tak swoją drogą, żeby zainteresować sklepem, trzeba przede wszystkim zainteresować asortymentem. Jak asortyment jest imponujący (np. trudno dostępny w innych miejscach, wyjątkowo dobrej jakości jak na daną branżę, bardzo zróżnicowany), a do tego w atrakcyjnej cenie, to zainteresowanie "zrobi się samo"
Napisany 12 April 2013 - 00:26 AM
Polecam zakup pakietu pozycjonowania na allegro
Daje to nieziemski efekt
Napisany 12 April 2013 - 09:01 AM
Neobuxer - rozwiń myśl, o jaki pakiet chodzi?
Napisany 29 April 2013 - 12:24 PM
Pomysłów na reklamę może być kilka i moim zdaniem warto zaryzykować,spróbować bo początkowa inwestycja będzie się potem stopniowo zwracać. Proponuję zwiększyć oglądalność,działać aktywnie na forach i portaalch społecznościowych,plus obowiązkowo banery. To przyniesie skutek.
Napisany 19 May 2013 - 17:08 PM
Przede wszytskim należy zastanowic się nad asortymentem, według mnie najlepiej trafić w jakąś niszę, coś czego jest mało na rynku a do czego możesz mieć bezpośredni dostęp. Potem zaczynaj z reklamą sklepu m.in. w mediach społecznościowych, w wyszukiwarce czy też np za pomocą artykułów reklamowych (parasole reklamowe, breloki, torby reklamowe itp.)
Napisany 29 May 2013 - 08:47 AM
W galeriach handlowych wykup emisje na tablicy reklamowej ledowe teraz dominują.
Napisany 13 June 2013 - 18:57 PM
Telebim w galerii handlowej to już naprawdę spory wydatek i nie wiem czy po prostu atora stac na coś takiego,na poczatek można nie nadążyć z kapitałem. zacznij od działalności w sieci,tam zyskaj pewną grupę docelowych klientów i potem pomysl co dalej. Na pewno serwisy społecznosciowe i fora- to pierwszy krok.
Napisany 20 August 2013 - 13:03 PM
Pomyśl o jakiejś innej reklamie niż promocja w sieci. Może warto zainwestować w siatki wielkoformatowe lub oklejanie samochodu?
Napisany 25 August 2013 - 10:10 AM
W sumie z tradycyjnych form reklamy skuteczne są np. plakaty lub bilbordy. Można też zorganizować rozdawanie np. w centrum miasta ulotek, gadżetów, długopisów, koszulek itd. z nadrukiem reklamowym firmy. Ludzie powinni zapamiętać takie rzeczy, no i już będzie plus u nich, że coś jest za darmo
Napisany 28 August 2013 - 14:00 PM
Jedyna dobra rada to integracja (połaczenie) sklepu z Allego i z Ceneo w innym wypadku - biznes upadnie(o ile jest nastawiony tylko na sprzedaz online). Osobiście to przerabiałem, pozycjonowanie nie wiele dało - bo ciężko zmienić przyzwyczajenia klientów.
Napisany 29 August 2013 - 08:27 AM
jarczezz - dlaczego piszesz, że to jedyna dobra rada? Ja znam klientów, którzy sklep opierają na przykład tylko o AdWords i działa im to super. Nie ma jednej złotej rady!
Napisany 03 September 2013 - 11:21 AM
Zwiększ reklame . Wykup pozycjonowanie
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników