Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
* * * * * 1 Głosów

Kulinarnie, czyli co lubimy jeść?


  • Please log in to reply
162 replies to this topic

#41 kapi00z

kapi00z

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3112 Postów:
  • Płeć:Nie podano

Napisany 07 grudzień 2011 - 20:55

Na niezaplanowane owszem, ale i tak zawsze kiełbasę jem ostatnią. Kaszanka mi podchodzi, a kiełbasa jeżeli już, to niestety mam wyśrubowane wymagania. Dobre z grilla są też rzeczy zawinięte w folię.

Proc : Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.6GHz (póki co :D) (Karak żyje, wielkie podziękowania dla mar89tum®)
Płyta główna : MSI P35 Neo2
Karta graficzna : Sapphire Radeon HD 4830 @775|1140 512 MB (GPU 1.158V)
RAM : 2x 2GB GoodRam PRO CL5 1066 @ 800 5-5-5-15
Zasilacz : Delta Electronics 400W, Głos: Logitech X-530, Obraz: LG W2241S Mysz: Logitech MX518 Telefon: LG Optimus P880
[color=#0000FF;]Kacper :)[/color] aka kapi00z
[color=#FF0000;]Użytkowniku, nie znikaj po kilku postach![/color]


#42 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 07 grudzień 2011 - 23:08

Kiełbasa jest chyba najczęściej grillowana, stąd pewne "znudzenie" nią.
Jednak na nie zaplanowane grillowanie jest jak znalazł. :rolleyes:

na niezaplanowane grilowanie jeśli jest w lodówce bo jeśli nie ma ,biegiem do marketu po gotowce ,boczek wędzony też się nadaje więc na szybko nie musi to być wcale kiełbasa

#43 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 07 grudzień 2011 - 23:10

Jeśli do marketu co nie stanowi większej różnicy czy boczek czy żeberka czy karkówka. :rolleyes:

#44 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 07 grudzień 2011 - 23:12

Na niezaplanowane owszem, ale i tak zawsze kiełbasę jem ostatnią. Kaszanka mi podchodzi, a kiełbasa jeżeli już, to niestety mam wyśrubowane wymagania. Dobre z grilla są też rzeczy zawinięte w folię.

co do kiełbasy nie może to być tzw grillowa albo zwyczajna bo tego się nie da jeść nawet posypanej wiadrem przypraw ,musi być dobra gatunkowo i nie tłusta

Jeśli do marketu co nie stanowi większej różnicy czy boczek czy żeberka czy karkówka. :rolleyes:

mówię o gotowych potrawach tylko wrzucasz i grilujesz
różnią się trochę jednak

#45 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 08 grudzień 2011 - 16:40

Potrawy gotowe, najczęściej próżniowo pakowane z pełnym zestawem konserwantów i innych ulepszaczy :happy: Fuj... wolę już tradycyjną kiełbachę :rolleyes:

#46 kapi00z

kapi00z

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3112 Postów:
  • Płeć:Nie podano

Napisany 08 grudzień 2011 - 17:42

Kiełbasy cudownej też nie dostaniesz w markecie. Najlepsze są dobrze przygotowane z dobrego mięsa, a już w ogóle miodnym jest z mięsa takiego, które sami preparujemy (mam na myśli kupienie ubitego zwierza i jego poporcjowanie). Jednakże kupno karkówki czy żeber w porządnym mięsnym też jest bardzo, bardzo dobrą opcją. Wystarczy tylko umieć je doprawić i gotowce ze sklepów się chowają.

Proc : Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.6GHz (póki co :D) (Karak żyje, wielkie podziękowania dla mar89tum®)
Płyta główna : MSI P35 Neo2
Karta graficzna : Sapphire Radeon HD 4830 @775|1140 512 MB (GPU 1.158V)
RAM : 2x 2GB GoodRam PRO CL5 1066 @ 800 5-5-5-15
Zasilacz : Delta Electronics 400W, Głos: Logitech X-530, Obraz: LG W2241S Mysz: Logitech MX518 Telefon: LG Optimus P880
[color=#0000FF;]Kacper :)[/color] aka kapi00z
[color=#FF0000;]Użytkowniku, nie znikaj po kilku postach![/color]


#47 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 08 grudzień 2011 - 19:42

Osobiście kupuję mięso w małych sklepikach, lub bezpośrednio u masarza. Można tam rzeczywiście dostać towar prima sort, bez jakiś hucznych nazw. Póki obowiązują normy zakładowe kiełbasa np krakowska, z każdej firmy będzie smakowała inaczej. :rolleyes:

#48 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 10 grudzień 2011 - 22:33

przyznam się ,zabalowałam wczoraj ,dziś mam gości na kolacji ,postanowiłam uraczyć ich wspólnym grillowaniem,bo na nic innego nie mam siły 8| zresztą lubię takie żarcie i chyba każdy ,znacie proste w przygotowaniu danie ale takie żeby nie było widać że poszłam na łatwiznę? :blush:
no i wasze metody zwalczania objawów dnia następnego mile widziane :D

Jako, że temat powoli zaczyna zbaczać postanowiłem zmienić go na ogólną dyskusję o jedzeniu, naszym smaku i innych dyskusjach związanych z tym, co trafia do naszego żołądka. Zapraszam do dyskusji :)
kapi00z

Przyznaję się, że dopiero dziś zauważyłem adnotację na czerwono.
Przyjmuję to z niejakim zdziwieniem. Sam jestem modem i jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy aby segregować tematy. Dla mnie ważne, że jest interesujący i ludzie chcą o tym rozmawiać. Na moich forach temat zaczyna się od "boga a bywa, że kończy na "dup..e" i właśnie to jest jak sadzę najbardziej wartościowe, że nikt nie czuje się w żaden sposób ograniczony a forowicze piszą na prawdę to co myślą...

#49 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 11 grudzień 2011 - 20:31

teraz znowu zboczy nam temat i skończymy rozmowę na dyskusji i konwersacji na forach :lol2:
ale jak kolega mówi ,wcale mi to nie przeszkadza ,powinniśmy mieścić się w temacie ale nie trzymać sztywno ram ,to było by dość nudne,rygor w miejscach dostarczających rozrywki działa odstraszająco 8|

#50 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 12 grudzień 2011 - 17:57

Może zamiast konwersacją zajmijmy się konserwantami żywności...:D

#51 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 13 grudzień 2011 - 15:40

mnie zaintrygowało to co Kapi00z napisała ,o porcjowaniu i przygotowywaniu mięsa ,zapytam czy wiesz jak sprawdzić czy mięso które kupujesz jest szprycowane?:)
zakładam że nie kupujesz ubitego zwierza choć kiedyś tak właśnie się przed świętami robiło,babcie tak robiły i same peklowały ,teraz chyba się tego nie praktykuje
ahh...i podoba mi się podpis,,Użytkowniku, nie znikaj po kilku postach!,,
daj mi się wygadać a nie zniknę za żadne skarby świata:D
to powinien być mój podpis:)

#52 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 14 grudzień 2011 - 17:24

Wygadaj się i nagadaj aja dopilnuję, abyś już więcej nie zniknęła...:)

#53 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 14 grudzień 2011 - 23:25

a mówiłam że ,,strażników,, zjadam na śniadanie?:D

#54 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 15 grudzień 2011 - 12:31

A ilu ich...? Zjesz dzisiaj, jutro będziesz głodna :D

#55 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 18 grudzień 2011 - 14:21

rzeczywiście jestem głodna ale wczoraj to sobie zafundowałam jedzenie:D
grilowana pierś z kurczaka z suróweczką ,pyszna na stacji paliw ,nazwy nie podam bo będzie reklama ale nie sądziłam że takie dobre jedzenie można znaleźć na zwykłej stacji:)

#56 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 18 grudzień 2011 - 20:58

Na stacjach teraz łatwiej taniej zjeść niż zatankować :P Nie mniej też znam miejsca, gdzie dobrze karmią i kiedykolwiek znajdę się w ich pobliżu, zawsze staram się ich nie omijać...:)

#57 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 21 grudzień 2011 - 21:40

ano faktycznie:( z tym tankowaniem to porażka ostatnio ale cieszę się że nie mam diesla ...dopiero bym sobie pluła ...:))

#58 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 22 grudzień 2011 - 20:27

W sumie koszty użytkowania dopiero się wyrównują. Choć cena ropy przeraża, koszty użytkowania i tak jeszcze są mniejsze o benzyniaków. Jeśli jednak obecna sytuacja będzie miała charakter progresywny, to należy się spodziewać że auta dieslowskie stanieją...:)

#59 kasia.n

kasia.n

    Kandydat

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 37 Postów:

Napisany 23 grudzień 2011 - 16:01

to mnie i konsumenta akurat ucieszy
:)

#60 Gośćmark_uz_*

Gośćmark_uz_*
  • Goście

Napisany 23 grudzień 2011 - 20:09

Nie wiem czy to aż taki powód do radości. Co zaoszczędzisz na zakupie auta i tak oddasz w cenie paliwa. Zresztą cenę tą płacimy, na każdym kroku, nawet podczas porannych zakupów.
Na szczęście nic nie słychać, aby podpałka do grilla zdrożała... a więc :D




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników