Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

HD4870 1GB - problem z instalacją sterowników


  • Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
4 replies to this topic

#1 zurek156

zurek156

    Pain Is Only In Our Minds...

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 469 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 13 November 2010 - 18:47 PM

Witam.

Około godzinę temu, zupełnie znikąd, po ponownym uruchomieniu systemu, dostałem komunikat o tym, że przestał działać sterownik do w/w karty graficznej (a raczej o tym, że nie jest zgodny z zainstalowanym sprzętem). Nie ma to raczej związku, ale akurat w międzyczasie odinstalowałem Avirę i PC Tools Firewall Plus, w celu zainstalowania Comodo Internet Security.
Idąc tropem logicznego myślenia, odinstalowałem komponenty sterownika i zainstalowałem na nowo... A przynajmniej chciałem. Po instalacji w dzienniku zdarzeń znajduję komunikat: "Instalacja sterownika: określony pakiet sterownika nie został zainstalowany dla zgodnych urządzeń". Nie pomaga czyszczenie rejestru, nie pomaga czyszczenie dysku i pozostałości po poprzednich sterownikach.
Żeby było zabawniej, chcąc wejść w Menedżer urządzeń i sprawdzić jak to się ma, wita mnie puste okno (!) - brak jakichkolwiek urządzeń.
Jestem w kropce, nie wiem co więcej mogę zrobić. System operacyjny to Windows 7 Ultimate 32-bit.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Piotr.
Piotr // Intel Core2Duo E8200 2.67GHz @3.00 GHz 1.275 V. // Asus P5K Pro // 2x1GB Patriot DDR2 EPP 821MHz 2.2 V // HIS Radeon 4870 1GB // Seagate Barracuda 320GB SATA II // LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4165B // Corsair HXEU-520W

#2 Anrzelika

Anrzelika

    pani majster ;)

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8652 Postów:
  • Płeć:Kobieta

Napisany 13 November 2010 - 18:53 PM

Jaka to wersja sterownika? Probowales nowszej?

[font="'Courier New';"][color=#000000;]Sapphire Z77 Pure Platinum[/color], [color=#808080;]Intel Celeron G1610[/color],
[color=#2E8B57;]Corsair DDR3 1600MHz 16GB[/color], [color=#000000;]Enermax Pro87+ 500W[/color],
[color=#000000;]Samsung MZ-7PC064[/color], [color=#808080;]Samsung HD502HJ[/color], HIS[color=#000000;] HD4670[/color],
[color=#000000;]Antec Three Hundred[/color], [color=#808080;]Thermalright HR-01, HR-03[/color].[/font]


#3 zurek156

zurek156

    Pain Is Only In Our Minds...

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 469 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 13 November 2010 - 20:37 PM

Wersja sterownika najnowsza, 10.10, dedykowana właśnie dla Win 7 32-bit. Taką miałem cały czas i nie było żadnych problemów.

EDIT:
Poza tematem, z Comodo jest dość dziwny problem. Po instalacji wskazuje, że Firewall nie działa prawidłowo. Diagnostyka nic nie daje.

EDIT 2:
Hm, wygląda na to, że system nie wyłapuje żadnego urządzenia. Nie da się dodać nowych, karta Wi-Fi też nie jest wykrywana (mimo to połączenie jest aktywne).

EDIT 3:
Problem z Menedżerem rozwiązany. Pozostaje sprawa sterownika, którego nadal nie mogę zainstalować.

EDIT 4:
Problem rozwiązany całkowicie - temat do zamknięcia.
Piotr // Intel Core2Duo E8200 2.67GHz @3.00 GHz 1.275 V. // Asus P5K Pro // 2x1GB Patriot DDR2 EPP 821MHz 2.2 V // HIS Radeon 4870 1GB // Seagate Barracuda 320GB SATA II // LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4165B // Corsair HXEU-520W

#4 repylek

repylek

    Very Lazy Cat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 40386 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 November 2010 - 20:47 PM

Uwagi do Comodo IS: jeśli używasz innego antywirusa pracującego w czasie rzeczywistym - wyłącz antywirusa w Comodo!

[color=#0000ff;]Linkman M-24[/color]


#5 zurek156

zurek156

    Pain Is Only In Our Minds...

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 469 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 13 November 2010 - 21:11 PM

Poczyniłem wszelkie kroki, żeby żaden antywirus (łącznie z Windows Defender) nie pracował obok CIS. Problem z Firewall'em także rozwiązałem, trzeba było skonfigurować w nim sieć i reguły. Wszystko już działa jak natura chciała.

Pozdrawiam,
Piotr.
Piotr // Intel Core2Duo E8200 2.67GHz @3.00 GHz 1.275 V. // Asus P5K Pro // 2x1GB Patriot DDR2 EPP 821MHz 2.2 V // HIS Radeon 4870 1GB // Seagate Barracuda 320GB SATA II // LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4165B // Corsair HXEU-520W




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników