Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie

BŁĄD INDEKSU WYDAJNOŚĆI


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 rysiek1956

rysiek1956

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 8 Postów:

Napisany 05 sierpień 2010 - 14:44

Przy uruchomieniu indeksu wydajności systemu Windows w pewnym momencie
> wyrzuca mi błąd:
> "Nie można obliczyć indeksu wydajności systemu Windows dla tego systemu
> Nie można zmierzyć wydajności odtwarzania wideo" i jest tylko opcja
> "Zamknij". Co mogę z tym zrobić?


System operacyjny Microsoft Windows 7 Ultimate
Typ procesora Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5850, 2166 MHz
Karta Graficzna NVIDIA GeForce 9300M GS (512 MB)
Pamięć fizyczna 3gb

Załączone pliki



#2 ms_robertg

ms_robertg

    Ekspert Microsoft

  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 158 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa, Polska

Napisany 17 sierpień 2010 - 14:57

Reinstalacja sterowników Nvidia, tego typu problemy występowały również przy zainstalowanym Kaspersky.
Robert Głowacki
St. Specjalista Pomocy Technicznej

Pomoc Techniczna Microsoft
http://support.microsoft.com

Serdecznie zapraszam do zadawania pytań na polskim forum Dodaj obrazek
na których codziennie odpowiadają nasi specjaliści.

#3 repylek

repylek

    Very Lazy Cat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 40386 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 sierpień 2010 - 19:17

cyt."Używasz Kaspersky Antivirus? Jeśli tak, to jest przyczyną.

Jeśli nie, przejdź do folderu C: \ Windows \ Performance \ WinSAT i otwórz plik winsat.log. Poszukaj błędów
"

opis problemu z Kaspersky'm
http://boardreader.com/thread/Windows_7_fails_to_rate_my_computer_Wind_5c12x__3b729341-9054-48d6-9373-9dcca8153bc6.html

[color=#0000ff;]Linkman M-24[/color]


#4 ro214

ro214

    Początkujący

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 50 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 sierpień 2010 - 21:00

nie kasperski avast a w folderze nie widze żadnych błędów

Ten post był edytowany przez Alutka dnia: 17 sierpień 2010 - 21:19
Nie cytuj posta, który jest bezpośrednio nad Twoim - Alutka


#5 rysiek1956

rysiek1956

    Adept

  • Forumowicze
  • Pip
  • 8 Postów:

Napisany 18 sierpień 2010 - 16:05

Dzięki za porady ale bez rezultatów,podpowiem co zrobiłem:

1.Odinstalowałem KIS 2010
2.Reinstalowałem sterowniki Nvidia
3.Uruchomiłem sfc /Scannow
4Sprawdzaiłem w C: \ Windows \ Performance \ WinSAT/winsat.log

Zostało mi zrobić czystą instalację,ale bez tego problemu można żyć.

#6 ms_robertg

ms_robertg

    Ekspert Microsoft

  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 158 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa, Polska

Napisany 02 wrzesień 2010 - 14:49

Możesz ręcznie wygenerować statystyki poleceniem WINSAT /? uruchomionym z wiersza poleceń w trybie Administratora.
Robert Głowacki
St. Specjalista Pomocy Technicznej

Pomoc Techniczna Microsoft
http://support.microsoft.com

Serdecznie zapraszam do zadawania pytań na polskim forum Dodaj obrazek
na których codziennie odpowiadają nasi specjaliści.

#7 GośćMICHAL_*

GośćMICHAL_*
  • Goście

Napisany 11 sierpień 2011 - 23:33

Możesz ręcznie wygenerować statystyki poleceniem WINSAT /? uruchomionym z wiersza poleceń w trybie Administratora.



#8 GośćMICHAL_*

GośćMICHAL_*
  • Goście

Napisany 11 sierpień 2011 - 23:39

WITAM. U MNIE JEST JESZCZE INACZEJ WCHODZE W INDEKS WYDAJNOSCI A TAM KOMUNIKAT ZE INDEKS WYDAJNOSCI NIE ZOSTAL JESZCZE USTALONY. KLIKAM W KLASYFIKUJ TEN KOMPUTER I NIC. NIE ROZPOCZYNA SIE NAWET JAKIEKOLWIEK SPRAWDZANIE,NIE WSPOMNE O BLEDACH. ZAINSTALOWALEM NOWE STEROWNIKI DO KARTY GRAFICZNEJ I NIC NADAL. WOGOLE SIE NIE URUCHAMIA.O CO TU CHODZI? KIEDYS WSZYSTKO DZIALALO OK ALE KTOREGOS DNIA PRZYPADKIEM TRAFILEM W KARTE Z INDEKSEM WYDAJNOSCI I SIE ZDZIWILEM BO NIE MOZNA NIC OKRESLIC.BEDE WDZIECZNY ZA JAKIES UWAGI....




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników