Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Telefony z Windows Mobile


  • Please log in to reply
181 replies to this topic

#21 A_D_R_I_A_N

A_D_R_I_A_N

    *&*()#)@*!+#*#!

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2723 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 14:12

vonratke Ależ z Ciebie zapaleniec modyfikacji WM xD Moze ktos mi powiedziec czy u was tez tak jest z tym Bluetootch o czym pisalem powyzej ??

#22 vonRatke

vonRatke

    srutu tutu

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4044 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:V RP, Polska

Napisany 07 styczeń 2009 - 14:21

Niestety nie pomogę , do tej pory sam nie potrafię poradzić sobie z obsługą BT ... nawet nie wiem jak opisać swoj problem... po prostu coś nie wychodzi ,...

A modyfikacje traktuję ... jak sporty ekstremalne ... za ch*** nie wiem co robię , ale możliwość uwalenia sprzętu przysparza mi dawki adrenaliny ;) :lol2:
Jest to reakcja alergiczna na wgrane oprogramowanie ery :<

#23 Riczard

Riczard

    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 530 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 14:45

Ja mam z kolei inny problem z BT. Staralem sie polaczyc z stara komurka bedaca w trybie offline, wykryl urzadzenie i..o ile moge przeslac dane/obrazki/dokumenty z HTC do Noki, to odwrotnie juz nie,  jest napisane iz nie udalo sie polaczyc z urzadzeniem...dziwne...
płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L | dysk: Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA III) | procesor: Intel Core 2 Duo E8400 ( 3.00 GHz @ 3,6 GHz ) +

Scythe Katana 3 | grafika: HIS Radeon HD 5770 IceQ+ Turbo 1GB DDR5 | Ram: Kingston 2GB x2 (800 Mhz CL 5) Dual Channel | napęd optyczny: LG DVD RW (SATA) | monitor: LG 22 LCD W2252V-PF | głośniki: Manta Home Theater 2500 5.1 | obudowa: CoolerMaster Elite 340 Black-Silver + PENTAGRAM FREEZONE FN-120 2BALLBY | czytnik kart pamieci: CARD reader all in one CR 107 oem | zasilacz: Chieftec CHP-370P-4S-B-FOB | system: Windows 7 Home Premium 64


netbook: Asus Eee PC 1201NL

#24 Bartosz83

Bartosz83

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 14:57

Co prawda to prawda, że BT w MW sprawia problem, a raczej jest zagmatwany. Co do problemu A_D_R_I_A_N-a to faktycznie jak wybiera się plik i chce wysłać to od nowa wyszukuje urządzenia. Jedynie gdzie widać u mnie urządzenia, z którymi się kiedyś łączyłem to ustawienia BT.
Topower SilentEz 400W / Abit IP35-E / E2160 1,8@3,24 ~1.46V + Pentagram Freezone HP-90/ ASUS HD4850 512MB / Patriot 2x1GB PC6400 LLK ~2,1V / Creative Audigy SE / ST3250620AS 250 GB + WDC WD1200BB-00GUA0 120GB + Samsung SpinPoint F2EG 500 GB / LG M237WDP / Samsung ML-1640 / Creative T40 / HTC Hero

#25 Pepowiec

Pepowiec

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4081 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 styczeń 2009 - 17:43

(...)
A modyfikacje traktuję ... jak sporty ekstremalne ... za ch*** nie wiem co robię , ale możliwość uwalenia sprzętu przysparza mi dawki adrenaliny ;) :lol2:
Jest to reakcja alergiczna na wgrane oprogramowanie ery :<

W czym problem? Mi się udało dojść do tego jak nazwać telefon, wysyłać i odbierać pliki. ;)

Ja mam z kolei inny problem z BT. Staralem sie polaczyc z stara komurka bedaca w trybie offline, wykryl urzadzenie i..o ile moge przeslac dane/obrazki/dokumenty z HTC do Noki, to odwrotnie juz nie,  jest napisane iz nie udalo sie polaczyc z urzadzeniem...dziwne...

Wejdź w Bluetooth > FTP (zakładka) i kliknij na "Włącz współużytkowanie plików" u mnie zadziałało.

Btw. mam ciekawy program na WM 5/6
Battery Status - Pokazuje porządny status baterii na Today plus wiele innych ciekawych rzeczy.
W najnowszej wersji jest również możliwość podkręcenia procka (można ustawiać prędkość nawet dla poszczególnych aplikacji) oraz fajny CPU Scaler.
Ma też fachowy Task Manager, który faktycznie zamyka programy, można ustawiać wyjątki itd.
Można pobrać język polski.

W moim telefonie można podkręcić procesor z 201MHz nawet do 338MHz, ale granice rozsądku to 286MHz. ;)

[color=#FF0000;]I AM MEGATRON!!1111[/color]

[color=#FF8C00;]Emerytowany Mod[/color]. : < 

 


#26 A_D_R_I_A_N

A_D_R_I_A_N

    *&*()#)@*!+#*#!

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2723 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 17:50

Ja tam nic nie musze podkrecac :P 624MHz poki co daja rade ;)
BTW: Ja u siebie jade na takim czyms http://pl.youtube.co...e=rec-HM-rev-rn :)

#27 vonRatke

vonRatke

    srutu tutu

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4044 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:V RP, Polska

Napisany 07 styczeń 2009 - 18:13

To ty nie masz Omni ? :o

#28 Riczard

Riczard

    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 530 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 18:33

Jezeli chodzi o Battery status mam juz pewne doswiadczenie:-) z 195, da sie u mnie podkrecic do 270..niemniej wtedy mocno sie grzeje, tak wiec zostaje przy 247. Co ciekawe po przejsciu w stan uspienia wraca do ustaien domyslnych, co jest dobre bo osczedza sprzet i baterie, po wejsciu w tryb normalny z powrotem jest na 247. Bardzo natomiast mnie martwi bateria...chyba bede musial kupic nowa, tylko czy produkuja nadal? W ramach eksperymentu pozostaiwilem telefon, nie ruszajac go ani tez nie ustawiajac na uspienie..i tak bateria w ciagu 9,5 godziny spadla ze 100% do 30%!!!( podobnie jest z OC jak i bez) Oczywiscie gdy jest czesto w uspieniu to pobur mocy jest znikomy..i sporo wytrzymuje.Niemniej tragedia z ta bateria..;-(
płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L | dysk: Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA III) | procesor: Intel Core 2 Duo E8400 ( 3.00 GHz @ 3,6 GHz ) +

Scythe Katana 3 | grafika: HIS Radeon HD 5770 IceQ+ Turbo 1GB DDR5 | Ram: Kingston 2GB x2 (800 Mhz CL 5) Dual Channel | napęd optyczny: LG DVD RW (SATA) | monitor: LG 22 LCD W2252V-PF | głośniki: Manta Home Theater 2500 5.1 | obudowa: CoolerMaster Elite 340 Black-Silver + PENTAGRAM FREEZONE FN-120 2BALLBY | czytnik kart pamieci: CARD reader all in one CR 107 oem | zasilacz: Chieftec CHP-370P-4S-B-FOB | system: Windows 7 Home Premium 64


netbook: Asus Eee PC 1201NL

#29 Bartosz83

Bartosz83

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 18:42

Kiedyś zastanawiałem się nad Motorola Q9 ale jak koledzy zza oceanu spartolili sprawę i to konkretnie. Brak WiFi w takim telefonie to porażka na całej linii. Zapewne niewiele osób skusi się na taki telefon a na pewno jedna mniej... no i gdyny Nokia E71 była na WM ... :rolleyes:
Topower SilentEz 400W / Abit IP35-E / E2160 1,8@3,24 ~1.46V + Pentagram Freezone HP-90/ ASUS HD4850 512MB / Patriot 2x1GB PC6400 LLK ~2,1V / Creative Audigy SE / ST3250620AS 250 GB + WDC WD1200BB-00GUA0 120GB + Samsung SpinPoint F2EG 500 GB / LG M237WDP / Samsung ML-1640 / Creative T40 / HTC Hero

#30 Pepowiec

Pepowiec

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4081 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 styczeń 2009 - 18:54

Nie wiedzieć czemu ciągle przy starcie telefonu uruchamia mi się AutoMapa. Mam tak od wczoraj. Jakieś pomysły?

Edit:
Już sobie poradziłem, miałem jakiś uszkodzony program, już działa jak powinno.

Ten post był edytowany przez Pepowiec dnia: 07 styczeń 2009 - 20:01

[color=#FF0000;]I AM MEGATRON!!1111[/color]

[color=#FF8C00;]Emerytowany Mod[/color]. : < 

 


#31 A_D_R_I_A_N

A_D_R_I_A_N

    *&*()#)@*!+#*#!

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2723 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 20:20

To ty nie masz Omni ? :o

Tak.. i dlatego pytalem sie Ciebie jak tam sprawuje sie MDA IV aby dowiedziec sie czy żałować wyboru ;) Co jak co ale dla mnie jednak bateria oraz aparat wazniejsze niz wysokiej jakosci ekran..
A tak w ogole - moja najnowsza video produkcja nakrecona OMNIA -> ..::OBEJRZYJ::..

#32 Pepowiec

Pepowiec

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4081 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 styczeń 2009 - 20:49

Czuję, że wątek będzie się nieźle rozwijał - przyklejam. ;)

[color=#FF0000;]I AM MEGATRON!!1111[/color]

[color=#FF8C00;]Emerytowany Mod[/color]. : < 

 


#33 Bartosz83

Bartosz83

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 20:58

Tak.. i dlatego pytalem sie Ciebie jak tam sprawuje sie MDA IV aby dowiedziec sie czy żałować wyboru ;) Co jak co ale dla mnie jednak bateria oraz aparat wazniejsze niz wysokiej jakosci ekran..
A tak w ogole - moja najnowsza video produkcja nakrecona OMNIA -> ..::OBEJRZYJ::..

mi to z desperados bardziej się podoba :rolleyes: ale wrażenie robi 120fps
Topower SilentEz 400W / Abit IP35-E / E2160 1,8@3,24 ~1.46V + Pentagram Freezone HP-90/ ASUS HD4850 512MB / Patriot 2x1GB PC6400 LLK ~2,1V / Creative Audigy SE / ST3250620AS 250 GB + WDC WD1200BB-00GUA0 120GB + Samsung SpinPoint F2EG 500 GB / LG M237WDP / Samsung ML-1640 / Creative T40 / HTC Hero

#34 Kal-el

Kal-el

    Przyglądam się...

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2794 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łańcut

Napisany 07 styczeń 2009 - 21:20

Jako, ze mam dopiero 2 dni nowy telefon i jeszcze dobrze się z nim nie zaznajomiłem, wiec mam pytanie - jak ustawić własne dzwonki budzika, sms i połączeń? A może znacie jakiś dobry program - budzik na WM 2003?
Nikon D3000 // Nikkor 18-55 AF-S // Nikkor 55-200 AF-S VR
E2180 // MSI P35 Neo2-Fir // 2x1GB // HD 3850 // 500GB // Chieftec 400W // Logitech DFP

#35 vonRatke

vonRatke

    srutu tutu

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4044 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:V RP, Polska

Napisany 07 styczeń 2009 - 22:19

W czym problem?

Coś się kłócił z N82 przy przesyłaniu kontaktów via BT , ale dałem radę inaczej

Tak.. i dlatego pytalem sie Ciebie jak tam sprawuje sie MDA IV aby dowiedziec sie czy żałować wyboru ;) Co jak co ale dla mnie jednak bateria oraz aparat wazniejsze niz wysokiej jakosci ekran..

Aparat i multimedia mnie ... nie interesują ,
Zadowolony jak na razie jestem . Zobaczymy co będzie dalej . Z Omni też byłbym zadowolony , ale za drogo by mnie wyniosła w ERZE

Czuję, że wątek będzie się nieźle rozwijał - przyklejam. ;)

OPTYMISTA

#36 A_D_R_I_A_N

A_D_R_I_A_N

    *&*()#)@*!+#*#!

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2723 Postów:

Napisany 07 styczeń 2009 - 23:07

vonratke sorki dzisiaj slabo kontaktuje i zle odczytalem twojego posta..
Juz wyjasniam o co chodzi.. Mam Omnie i korzystam z nakladki (Manila 2D) taka jaka ten koles demonstrowal na filmiku, a nie z takiego urzadzenia - tak to mialo wygladac :)

Bartosz83 no filmik z desperadosem tez dobry.. musze jeszcze jeden nakrecic a tamten wywalic bo tam troche lipne swiatlo bylo wtedy i tak za duzo nie widac.. :/

#37 Bartosz83

Bartosz83

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 Postów:

Napisany 09 styczeń 2009 - 13:57

To żeby nie było że ja nie mam problemów ze swoim telefonem.
Już w sumie zapomniałem o nim
Chodzi o to , że jak zaloguję się na swoją skrzynkę w onecie przez przeglądarkę (explorer) i chcę pobrać/wyświetlić załącznik który ktoś mi wysłał w formacie pdf lub doc. to zapisuje mi się on w telefonie. Wydawało by się, że wszystko ok. Jednak tak nie jest zapisuje się w formacie w jakimś tam formacie. Po jego otwarciu to już tylko język z innej planety.
Ale jak np. pobieram plik z jakiejś strony (np. plan zajęć z mojej dawnej uczelni) to jest ok. Zostaje wyświetlony w Picsel Viewer.
Jakieś pomysły, sugestie, rady.
Topower SilentEz 400W / Abit IP35-E / E2160 1,8@3,24 ~1.46V + Pentagram Freezone HP-90/ ASUS HD4850 512MB / Patriot 2x1GB PC6400 LLK ~2,1V / Creative Audigy SE / ST3250620AS 250 GB + WDC WD1200BB-00GUA0 120GB + Samsung SpinPoint F2EG 500 GB / LG M237WDP / Samsung ML-1640 / Creative T40 / HTC Hero

#38 Riczard

Riczard

    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 530 Postów:

Napisany 10 styczeń 2009 - 16:07

"Wejdź w Bluetooth > FTP (zakładka) i kliknij na "Włącz współużytkowanie plików" u mnie zadziałało." Nie moge znalesc takiej zakladki, dzis znajomy chcial mi dokument przeslac,wykryl, polaczyl niby ale nie mogl mi wyslac....
płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L | dysk: Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA III) | procesor: Intel Core 2 Duo E8400 ( 3.00 GHz @ 3,6 GHz ) +

Scythe Katana 3 | grafika: HIS Radeon HD 5770 IceQ+ Turbo 1GB DDR5 | Ram: Kingston 2GB x2 (800 Mhz CL 5) Dual Channel | napęd optyczny: LG DVD RW (SATA) | monitor: LG 22 LCD W2252V-PF | głośniki: Manta Home Theater 2500 5.1 | obudowa: CoolerMaster Elite 340 Black-Silver + PENTAGRAM FREEZONE FN-120 2BALLBY | czytnik kart pamieci: CARD reader all in one CR 107 oem | zasilacz: Chieftec CHP-370P-4S-B-FOB | system: Windows 7 Home Premium 64


netbook: Asus Eee PC 1201NL

#39 Pepowiec

Pepowiec

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4081 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 styczeń 2009 - 21:11

Ahh... Ty masz WM 6.1, widzę w sygnaturze. Ja mam 5.0, może coś zmienili.

[color=#FF0000;]I AM MEGATRON!!1111[/color]

[color=#FF8C00;]Emerytowany Mod[/color]. : < 

 


#40 Riczard

Riczard

    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 530 Postów:

Napisany 10 styczeń 2009 - 22:47

Nom 6.1, powiem Ci ze jest znaczaca roznica miedzy nim a 5.0, widac to przede wszystkim na PPC o slabszych procesorach..jak moj....Diamond Edition u mnie sie sprawdza;-)

Z innych ciekawostek zainstalowalem Manila 2D , calkiem ciekawy interface
płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L | dysk: Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA III) | procesor: Intel Core 2 Duo E8400 ( 3.00 GHz @ 3,6 GHz ) +

Scythe Katana 3 | grafika: HIS Radeon HD 5770 IceQ+ Turbo 1GB DDR5 | Ram: Kingston 2GB x2 (800 Mhz CL 5) Dual Channel | napęd optyczny: LG DVD RW (SATA) | monitor: LG 22 LCD W2252V-PF | głośniki: Manta Home Theater 2500 5.1 | obudowa: CoolerMaster Elite 340 Black-Silver + PENTAGRAM FREEZONE FN-120 2BALLBY | czytnik kart pamieci: CARD reader all in one CR 107 oem | zasilacz: Chieftec CHP-370P-4S-B-FOB | system: Windows 7 Home Premium 64


netbook: Asus Eee PC 1201NL




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników