Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Program do tworzenia pliku ISO


  • Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
12 replies to this topic

#1 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 11:44

Witam
Chciałem zrobić obraz gry Crysis , ponieważ za kazdym razem gdy gram musze wsadzać płyte do napędu ,
próbowalem robić w Alcochol 120 ale tam da sie najwyzej z 4gb zrobić i dzieli mi gre na 2 częsci , czy nie ma sposobu aby zrobić plik iso przynajmniej z 7gb ?
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro

#2 kamell

kamell

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 009 Postów:

Napisany 08 lipca 2008 - 11:46

Z tego co wiem partycja FAT ma ograniczenie wielkości do 4GB
A na partycji NTFS też dzieli plik ?
Athlon XP 1800+ // MSI K7N2 Delta - L // 2x512 Twinmos 400 dual // Gainward Geforce 3 Ti 200 (200/450) // Barracuda 7 120GB (8MB) // Benq DW1640 BSQB // Chieftec 360W 302df // NEC FE791SB // SAMSUNG ML-1710P // Microtek 3800 // Terayon TJ 720X // Microsoft Natural Keyboard // Logitech MX310

#3 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 11:48

a jak wejść do tej partycji
jak zrobić obraz tam
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro

#4 kamell

kamell

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 009 Postów:

Napisany 08 lipca 2008 - 11:54

Najlepiej jakbyś miał osobną partycję - pustą i sformatował ją nie w FAT a w NTFS.
Ewentualnie jest polecenie w windowsie, któ¶e przerabia partycje z FAT na NTFS

http://support.micro...om/kb/307881/pl
Athlon XP 1800+ // MSI K7N2 Delta - L // 2x512 Twinmos 400 dual // Gainward Geforce 3 Ti 200 (200/450) // Barracuda 7 120GB (8MB) // Benq DW1640 BSQB // Chieftec 360W 302df // NEC FE791SB // SAMSUNG ML-1710P // Microtek 3800 // Terayon TJ 720X // Microsoft Natural Keyboard // Logitech MX310

#5 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 11:56

narazie ponawiam stworzenie orazu w tej samej opcji , lecz wybrałem polecenie , aby nie dzielił , zobaczymy co wyjdzie ,
ale nie ma innego programu prócz alcochol zebym nic nie musiał przerabiać , tylko żebym miał dostęp do 7gb
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro

#6 extrater

extrater

    coś umarło...

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 576 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łańcut, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 11:56

Aby poznać jaki masz system plików, na ikonie dysku kliknij prawym przyciskiem i wybierz "Właściwości".

Masz tam napis "System plików".

Może być:
FAT, FAT32 lub NTFS.
Działa!

#7 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 12:09

Może być:
FAT, FAT32 lub NTFS.

NTFS

Dodano 08-07-2008 13:09:36:

no i tak przerobiłem na 1 i tak mi niechce odtorzyć bo pisze
"Wykryto niezgodność z oprogramowaniem emulującym"
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro

#8

  • Goście

Napisany 08 lipca 2008 - 15:00

Spróbuj może programem IMGBurn

#9 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 16:01

Spróbuj może programem IMGBurn

Spróbuje :)
mam nadzieję , że może tym razem będzie ok


Dodano 08-07-2008 17:01:18:

zrobiłem w tym programie ale znów wyskakuje mi
"Wykryto niezgodność z oprogramowaniem emulującym"
Płyta może być chroniona ?
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro

#10

  • Goście

Napisany 08 lipca 2008 - 16:06

No właśnie tak może być...
A jaki program używasz do czytania plików ISO?

#11 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 08 lipca 2008 - 16:09

DAEMON Tools
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro

#12 rubin

rubin

    Entuzjasta

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 026 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 lipca 2008 - 17:44

Może po prostu zaznacz opcje w Alkoholu żeby nie dzielił obrazu.

#13 hahaha

hahaha

    "This is....hahaha" :D

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 232 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielawa, Polska

Napisany 09 lipca 2008 - 09:48

nie ja mam nie podzielony (napisałem) , tylko chodzi mi o to ze nie chce pójść gra na tym obrazie

Dodano 09-07-2008 10:48:57:

Temat do zamknięcia
sygnatura edytowana przez moderatora. Quadro




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników