vectra a p2p
Started by tomitomi, Oct 25 2007 16:35 PM
6 replies to this topic
Napisany 25 October 2007 - 16:35 PM
Przymierzam sie do zalozenia neta przez vectre, chcialbym dowiedziec sie jak wyglada sprawa uzytkowania programow p2p u tego providera? Czy mozna korzystac bez ograniczen, poza parametrami sieci wyykupionymi, oczywiscie
itd.

tgapl
Dell Latitude D500, P-M 1.3GHz, 1GB RAM uzytkowany juz 4 rok.
Napisany 16 November 2007 - 11:28 AM
Ja mam internet z vectry i nie ma żadnych ograniczeń. Tylko strasznie duży mam ping podczas grania. Ktoś może wie co z tym zrobić? (troszkę sie wcinam w wątek, wybaczcie)
Napisany 16 November 2007 - 14:11 PM
Ja mam 512kb/s na pobieraniu i 128kb/s na wysyłaniu
Zależy tez od serwera (gram w fife 08). Na polskim serwerze bywa, że ping wyskakuje po 5000, a na portugalskim serwerze 150

Napisany 17 November 2007 - 02:54 AM
Witam; ale podajecie prędkości w kb/s ( to kilo bity na sekundę), a transfer i cała prędkość wymianu danych w internecie faktycznie odbywa się w kB/s ( kilo bajty na sekundę) 8b=1B, 1024B=1KB, czyli jeśli ja mam przyznany 1Mb/s to dzielę przez 8
i mam faktyczną prędkość wymiany danych w internecie. Pingi są zależne od tego ilu graczy w danym momencie wybrało jedną i tę samą np.: postać wtedy nie ma szans na grę. W tym momencie wybierasz rzecz lub osobę o jak najmniejszym pingu i maż szansę na dokopanie każdemu do czasu aż nie wzrośnie ci ping czyli coraz więcej będzie chętnych sterowaniem tym czym ty sterujesz.
Powodzenia
i mam faktyczną prędkość wymiany danych w internecie. Pingi są zależne od tego ilu graczy w danym momencie wybrało jedną i tę samą np.: postać wtedy nie ma szans na grę. W tym momencie wybierasz rzecz lub osobę o jak najmniejszym pingu i maż szansę na dokopanie każdemu do czasu aż nie wzrośnie ci ping czyli coraz więcej będzie chętnych sterowaniem tym czym ty sterujesz.
Powodzenia
0 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników