Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Zmiana Visty z Home Premium na Home Basic - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zmiana Visty z Home Premium na Home Basic Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   KilofeQ Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 marzec 2008 - 16:56

SiemQ
Otóż mam problem. Mój brat posiada laptopa z Vista Home Premium a ja z Home Basic. Reinstalująć Widowsa wpisalem klucz brata gdyz chcialem miec lepsza wersje Windy. Okazalo sie ze nie moge aktywowac teraz systemu. I moje pytanie brzmi, jak zmienic Viste Home Premium na Home Basic do ktorego mam wlasny klucz. Czy format jest konieczny??
Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   Quadro Ikona

• Modern Life
  • PipPipPipPipPipPipPipPip

Napisany 09 marzec 2008 - 19:36

Nie mozesz aktywowac bo twoj brat to zrobil. nie moga byc dwa identyczne klucze na produkty
Sony Vaio VGN-NW21SF

#3 Użytkownik jest niedostępny   KilofeQ Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 09 marzec 2008 - 19:45

No wiem tylko teraz o to chodzi ze chce zmienic na home basic i nie chce znowu reinstalowac windy, czy jest jakis sposob na to ??

#4 Użytkownik jest niedostępny   ms_piotrs Ikona

• Ekspert Microsoftu
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 10 marzec 2008 - 09:07

Hm.. może i Vista posiada klika zmian dotyczących możliwości instalacji, np to że dana wersja jest instalowana na podstawie podanego klucza, jednak przynajmniej na razie ;) nie daje możliwości zmiany wersji już zainstalowanego sytemu bez jego przeinstalowania.
Piotr Sztuk
Kierownik Zespołu Pomocy Technicznej Professional
MCP, MCDST, MCSA, MCSE
Pomoc Techniczna Microsoft
http://support.microsoft.com

Serdecznie zapraszam do zadawania pytań na polskim forum Microsoft Answers http://answers.micro...pl/default.aspx :) na których codziennie odpowiadają nasi specjaliści.

#5 Gośćtwoj stary_*

• Grupa: Goście

Napisany 15 grudzień 2011 - 20:04

chujnia

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1