Strona 1 z 1
zewnętrzny monitor do laptopa wszystko widać oprócz filmów
|
Napisany 29 marzec 2007 - 10:10
koniecznie przed startem filmu (uruchomieniem odtwarzacza)
nie wiem czemu to tak się dzieje, ale miałem taki problem przy podłączaniu np telewizora do komputera czy laptopa
------------------------------------------------------------------------------------
C=64 + magnetofon 1531 + 2 x FDD 1541 II + BlackBox + QuickJoy
Atari 520STF + monitor SM124 + monitor SC-1224
------------------------------------------------------------------------------------
będą jeszcze żyły długo :)
Napisany 29 marzec 2007 - 16:13
Ustawiłem monitor zewnętrzny jako jedyny i filmy hulają. Szkoda, że nie ma obrazu na obu (w pracy by się przydało), ale dobre i to. Jeszcze raz dziękuję
Napisany 01 kwiecień 2007 - 12:13
Napisany 01 kwiecień 2007 - 12:28
Napisany 01 kwiecień 2007 - 12:50
Napisany 02 kwiecień 2007 - 16:24
masz laptop z uszkodzonym wyświetlaczem (bez podświetlania) i chcesz podpiąć zewnętrzny monitor, tak?
1) w KAŻDYM laptopie jest hardware-owe przełączanie pomiędzy ekranami (zwykle przycisk FN + któryś funkcyjny - u mnie np F8). kombinacja ta zapewnia szybkie przełączanie pomiędzy ekranami.
Odpal Windows normanie używając ekranu laptopa, a kiedy "usłyszysz" że się załadował - np dysk już nie mieli, to się przełącz na drugi monitor używając tych klawiszy. Następnie ustaw sobie we właściwościach ekranu odpowiednią rozdzielczość, częstotliwości i załatwione
EDIT
w sumie aby nie zmieniać ustawień później za każdym razem, włączaj laptopa mając już podpięty monitor zewnętrzny. Wtedy system sam go wykryje i będzie na nim wyświetlał
Napisany 14 kwiecień 2007 - 09:14
Laptop + CRT
Wszystko ok, widzi go i jest "prawie" ok - ponieważ odświeżanie na CRT jest 60Hz, tyle ile ma matryca na kompie i za nic nie można tego zmienić?
Co pomoże? Instalacja sterowników do CRT?
W ustawieniach monitora, w ustawieniach karty, wszędze patrzyłem, i odświerzania zmienić nie można.
Z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam
Napisany 15 kwiecień 2007 - 23:09
Napisany 16 kwiecień 2007 - 19:04
A czy jest taka możliwość jak zewnętrzna karta do laptopa, tak abym mógł np podpiąć CRT bądź w przyszłośći LCD i mógł mieć jako drugi monitor, ale nie klona tylko np odpalić inne okno aplikacji, film, TV etc....
?
Napisany 24 kwiecień 2007 - 08:13
dołączę się do tematu z problemem nieco podobnym do wyżej wspomnianych:
posiadam w pracy laptopa Compaq nc6000 (żadna rewelacja
- wyłączy ekran laptopa i skieruje sygnał wideo tylko na zewnętrzny monitor (bo tylko wówczas mogę zwiększyć rozdz. monitora zewnętrznego)
- przeskaluje rozdzielczość z 1024x768 na 1280X1024 ??
Napisany 24 kwiecień 2007 - 10:08
Napisany 24 kwiecień 2007 - 13:58
joolek, o 16-04-2007, 19:04, powiedział:
A czy jest taka możliwość jak zewnętrzna karta do laptopa, tak abym mógł np podpiąć CRT bądź w przyszłośći LCD i mógł mieć jako drugi monitor, ale nie klona tylko np odpalić inne okno aplikacji, film, TV etc....
?
<{POST_SNAPBACK}>
Tak więc bawiąc sie dzisiaj ustawieniami ekranu doszedłem do tego że w zakładce właściwości ekran->Ustawienia należy "dołączyć" drugi ekran (prawy przycisk na nim i zaznaczyć opcję dołącz), ustawić rozdzielczość na nim i zaznaczyć opcję "Powiększ pulpit Windows do rozmiarów tego monitora". Po kliknięciu na przycisk "Identyfikuj" powinniśmy zobaczyć dwie różne cyferki na obu ekranach. I sprawa załatwiona, Wystarczy tylko przeciągnąć okno jakiejś aplikacji na drugi monitor i mamy dwie różne zawartości. Np. dwa filmy
Konfiguracja:
Laptop ASUS seria F2J, 1GB RAM - ekran 1440x1050 - karta ATI Mobility Radeon X1400
Monitor zewnętrzny AOC LM729 (podłączony przez DVI) z rozdzielczością 1280x1024
(na obu ekranach RÓŻNA rozdzielczość
EDIT:
dodatkowo przeciągając ikonki symbolizujące ekrany można zmieniać ich kolejność: prawo <-> lewo.
EDIT2:
dość dokładną instrukcję znalazłem TUTAJ
#15 Gośćmichael_*
Napisany 07 wrzesień 2011 - 23:24
Mam małe zapytanie, posiadam netbooka (samsung n150) ze spaloną matrycą.
podłączyłem go do monitora i wszystko gra puki co korzystam. Mój problem pojawił się gdy chciałem przeinstalować "cudowny" win 7 starter na win xp. Mianowicie monitor dopiero się włącza przy ekranie powitalnym "windy", nie jestem aż tak zaawansowany żeby na ślepo poruszać się po biosie tym bardziej po bocie instalki win xp. Czy ktoś może wie jak zmienić ustawienia tego netbooka, czy też samej karty graficznej, tak aby od samego włączenia wysyłał sygnał na monitor, dzięki czemu mógł bym wejść do biosa ? za pomoc z góry dziękuje
Prześlij ten temat: