Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Zawyzony Ping oraz plik midimap.dll - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert AVG odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów antywirusowych firmy AVG, samych wirusów, produktów firmy itp. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie samego programu jak i wszelkiego rodzaju robaków i wirusów. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z AVG będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Zawyzony Ping oraz plik midimap.dll Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Quentelek Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 16 sierpień 2010 - 11:30

Witam!
Zgłaszam sie z prosba o pomoc ,od jakiegos czasu mam strasznie wysoki skaczacy ping.od 45 do nawet 30000 .Jestem w sieci polaczonej routerem . Wszyscy zazekaja sie ,ze nie sciagaja i nie uzywaja torrentow czy e-mula ktore obciazaja lacze.Mimo to caly czas mam ten straszny ping .Najbardziej odczuwalne jest to podczas gry w gre online w ktorej to opoznienie mocno daje sie we znaki oraz podczas uzywania programu ventrilo do komunikacji gdzie koledzy slysza mnie z opoznieniem tak jak i ja Ich .Mam system windows black , i uzywam trialowej wersji ESETa , po ktorej wyczerpaniu pracuje na kompie jeszcze z miesiac i format oraz reinstal systemu robie.Ostatnio w akcie desperacji uzylem programu Combofix (mimo iz bylem swiadom ze powinno sie go uzywac pod nadzorem osoby obeznanej z tym programem)i wykryl mi infekcje w pliku midimap.dll .
Pomoglo z wieczora nie bylo pingow jednak dzisiaj rano znowu to samo. Nie wiem jak poradzic sobie z tym problemem koledzy w sieci nie maja tych opoznien dlatego sadze ze wina musi tkwic w moim komputerze . Byc moze jakis robal siedzi na drugiej partycji bo po formacie po tygodniu lub kilku dniach sytuacja z opoznieniami w necie sie powtarza.
Prosze o jakas rade i z gory dziekuje za pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 16 sierpień 2010 - 12:56

Podmień plik midimap.dll
za pomocą konsoli Odzyskiwania
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   anmat2 Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip

Napisany 07 wrzesień 2010 - 21:02

Zobacz postQuentelek, o 16 sierpień 2010 - 12:30, powiedział:

Witam!
Zgłaszam sie z prosba o pomoc ,od jakiegos czasu mam strasznie wysoki skaczacy ping.od 45 do nawet 30000 .Jestem w sieci polaczonej routerem . Wszyscy zazekaja sie ,ze nie sciagaja i nie uzywaja torrentow czy e-mula ktore obciazaja lacze.Mimo to caly czas mam ten straszny ping .Najbardziej odczuwalne jest to podczas gry w gre online w ktorej to opoznienie mocno daje sie we znaki oraz podczas uzywania programu ventrilo do komunikacji gdzie koledzy slysza mnie z opoznieniem tak jak i ja Ich .Mam system windows black , i uzywam trialowej wersji ESETa , po ktorej wyczerpaniu pracuje na kompie jeszcze z miesiac i format oraz reinstal systemu robie.Ostatnio w akcie desperacji uzylem programu Combofix (mimo iz bylem swiadom ze powinno sie go uzywac pod nadzorem osoby obeznanej z tym programem)i wykryl mi infekcje w pliku midimap.dll .
Pomoglo z wieczora nie bylo pingow jednak dzisiaj rano znowu to samo. Nie wiem jak poradzic sobie z tym problemem koledzy w sieci nie maja tych opoznien dlatego sadze ze wina musi tkwic w moim komputerze . Byc moze jakis robal siedzi na drugiej partycji bo po formacie po tygodniu lub kilku dniach sytuacja z opoznieniami w necie sie powtarza.
Prosze o jakas rade i z gory dziekuje za pomoc

Jeśli do tej pory jeszcze nie uporałeś się z opisanym problemem to IMHO rady jakie otrzymałeś to jest tylko leczenie objawów i będzie skuteczne do czasu aż wirus obecny w systemie ponownie zainfekuje plik.Wirusa trzeba unieszkodliwić a nie zwalczać tylko jego objawy bo to tylko oddala problem na dzień czy dwa bo wygląda na to,że wirus jest zaprogramowany na odnawianie się. Wygląda też na to że wirus ten sam bez Twojej wiedzy coś pobiera z sieci i wysyła. To skutek braku ostrożności o czym wspomniał repylek.
Jaki już uporasz się z wirusem to radzę zrobić kopię systemu abyś jeśli przydarzy Ci się coś podobnego mógł przywrócić z niej "czysty" system.
Powodzenia

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1