Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: zawiesza się komp po starcie, nie moge skanować combofix i gmer - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert AVG odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów antywirusowych firmy AVG, samych wirusów, produktów firmy itp. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie samego programu jak i wszelkiego rodzaju robaków i wirusów. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z AVG będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

zawiesza się komp po starcie, nie moge skanować combofix i gmer Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   druhboruh Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 01 sierpień 2011 - 22:29

Cześć,

mam dosyć poważny (jak na moje oko) problem z kompem.

mam viste 32 bitową z service packiem 2

od jakiegoś czasu miałem problem z windows explorer - często się wieszał i trzeba go było zamykać - wtedy uruchamiał się ponownie.
Komputer skanowałem nodem i nic nie pokazało, później przerzuciłem się na kasperskiego wersje trialową i wykrył mi on kilka trojanów. Myślałem, że wszystko jest ok, jednak problem z windows explorerem nie zniknął.

Przedwczoraj natomiast się zadziało! :)
Komputer zaczął się zawieszać - początkowo przy uruchamianiu filmu, później zaraz po uruchomieniu. Udało mi się wejść w menagera zadań i okzało się że 100% zasobów procesora jest wykorzystywanych przez cały czas. Jak usunąłem proces - menager okien pulpitu, to nawet na chwile udało mi się wejść w net i zużycie procesora spadło poniżej 10 %, ale i tak po chwili sie zawiesił komputer.
Próbowałem przeskanować Combofixem, ale nie udało się - wyskoczył komunikat, że program catchme.exe przestał działać, bylo to podczas drugiego etapu skanowania i po tym komputer sie zawiesił. Probowałem również GMEREM ale i tutaj miałem problem, bo nawet interfejs programu mi się nie wyświetlił i komp się zawiesił - zarówno w normalnym trybie jak i awaryjnym.

podejrzewam, że mogłem złapać cos od mojej dziewczyny :) miała sporo wirusów a zabawne było to, że nie pozwalały one na pobranie z internetu żadnego programu antywirusowego.

Co robić?
Proszę o pomoc, bo jestem zagranicą i niema do kogo się tutaj zwrócić o pomoc, a bardzo potrzebuję komputera.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1