Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Zapis pliku w Notatniku - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zapis pliku w Notatniku Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   zentuk Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 20 grudzień 2006 - 16:18

Chcialem dzisiaj cos napisac w Notatniku i nastepnie zapisac ten tekst jako plik .bat . Ale po otwarciu Eksploratora ,nie moge dokomac zapisu w Moich Dokumentach . Po prostu przycisk Zapisz nie reaguje. Jak to rozwiazac ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Abigaill Ikona

• głos w niczyjej sprawie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip

Napisany 20 grudzień 2006 - 16:25

zentuk, o 20-12-2006, 16:18, powiedział:

Chcialem dzisiaj cos napisac w Notatniku i nastepnie zapisac ten tekst jako plik .bat . Ale po otwarciu Eksploratora ,nie moge dokomac zapisu w Moich Dokumentach . Po prostu przycisk Zapisz nie reaguje. Jak to rozwiazac ?
<{POST_SNAPBACK}>

a po co ci explorator
1.tworzysz plik w notatniku zapisujesz go w notatniku z domyslnym rozszerzeniem,
2. zmień ustawienia wyświetlania plików nzrzędzia/opcje folderów/widok/
odznacz ukryj rozszerzenia znanych plików. - zatwierdź
2. wróć do swojego pliku plik.txt i zmień mu nazwę na plik.bat - potwierdź zmianę rozszerzenia
[*][*]
PW - wyłączone do odwołania

dziękuję wszystkim za te kilka lat na forum, pomoc i mile spędzony czas. to by było na tyle.
gdyby ktoś mnie szukał, szukaj i zostaw wiadomość tutaj - abi

#3 Użytkownik jest niedostępny   zentuk Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 20 grudzień 2006 - 16:46

Właśnie problem polega na tym ,ze moge normalnie pisac w Notatniku,tylko że nie moge skorzystać z opcji Zapisz z menu plik ,bo po prostu przycisk Zapisz nie działa , Co robic ?
Chciałbym sie poprawic .Dokładnie chodzi o to że wpisuje treść Notatki ,nastepnie rozwijam Menu plik > Zapisz ,pojawia sie okienko Moje Dokumenty i teraz własnie nie moge nic zapisac ,po prostu przycisk Zapisz nie reaguje

#4 Użytkownik jest niedostępny   Abigaill Ikona

• głos w niczyjej sprawie

Napisany 20 grudzień 2006 - 16:55

zentuk, o 20-12-2006, 16:46, powiedział:

Właśnie problem polega na tym ,ze moge normalnie pisac w Notatniku,tylko że nie moge skorzystać z opcji Zapisz z menu plik ,bo po prostu przycisk Zapisz nie działa , Co robic ?
Chciałbym sie poprawic .Dokładnie chodzi o to że wpisuje treść Notatki ,nastepnie rozwijam Menu plik > Zapisz ,pojawia sie okienko Moje Dokumenty i teraz własnie nie moge nic zapisac ,po prostu przycisk Zapisz nie reaguje
<{POST_SNAPBACK}>

a inne pliki z notatnika mozesz zapisywać?
sprawdź też skrót z klawiatury ctrl s czy zareaguje powinien zapisać bez żadnych oporów
ewentualnie ctrl F4( zamykanie) wtedy pyta sie czy zapisać
[*][*]
PW - wyłączone do odwołania

dziękuję wszystkim za te kilka lat na forum, pomoc i mile spędzony czas. to by było na tyle.
gdyby ktoś mnie szukał, szukaj i zostaw wiadomość tutaj - abi

#5 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • Zobacz galerię

Napisany 20 grudzień 2006 - 16:56

pobierz Notepad++ : http://dobreprogramy...z=2&id=1662&t=9

edit: ustawienia "zgrubne" w Widoku: http://efotek.pl/upload/53egow0k.jpg
Linkman M-24

#6 Użytkownik jest niedostępny   zentuk Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 20 grudzień 2006 - 17:12

ctrl +s normalnie działa lecz druga faza zapisu nie dziala ,Natomiast ctrl F4 u mnie dziala . Jak chce Notatnik zamknąć to mam pytanie o zapis . Potwierdzam że tak i wówczas nie moge nigdzie go zapisać ,bo w nastepnym okienku dialogowym juz przycisk Zapisz nie działa .

#7 GośćDaniel_*

• Grupa: Goście

Napisany 28 styczeń 2012 - 23:45

ej a możecie mi pomóc ? pisze reklame taką zwykłą z gifami , i jpg , włąśnie w notatniku kiedy kończe nie wiem w jakim formacie zapisac ? wie ktos ? moze mi pomoc , bardzo mi na tym zalezy z gory dzieks i pozdrawiam :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • Zobacz galerię

Napisany 29 styczeń 2012 - 06:41

http://hackme.pl/art...?article_id=312

więcej
Linkman M-24

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1