Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Zamykanie Windows XP - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zamykanie Windows XP Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   andrew1209 Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 24 styczeń 2005 - 16:38

Kiedy zakladalem watek o tym samym tytule Pani dyspozycyjnosc wiazala sie wylacznie z udzielaniem porad dotyczacychacz SP2.

Czasy sie zmienily, tylko moj problem nadal wystepuje, choc nie zawsze i stad, w akcie desperacji prosze o pomoc.

Wydaje mi sie, ze nie mam juz problemow z okresleniem problemu, jest to niemal na pewno problem opisany tutaj.

Moja prosba/pytanie jest nastepujace: chcac sie skontaktowac z dzialem technicznym Microsoftu, w celu rozwiazania mojego problemu, jestem proszony o podanie "numeru rejestracyjnego", ktory niby to otrzymalem podczas rejestracji produktu. Nie wiem, czy taki numer otrzymalem, jesli tak -to jak i gdzie go szukac?
Ewentualnie -czy ma Pani jakas inna sugestie dotyczaca rozwiazania mojego problemu?

Dziekuje za pomoc i przepraszam za dlugi opis, jednak patrzac na daty latwo sie zorientowac, ze problem nie jest "od wczoraj".

Edit.
Z ciekawosci kliknalem przycisk do zgloszenia problemu w Microsofcie i w zwiazku z tym mam jeszcze kilka dodatkowych pytan:
1. Sa dwa numery, ktore musze podac: NumerID oraz Identyfikator Produktu. O ile jest wyjasnienie, jak znalezc Identyfikator Produktu, tak nie mam pojecia jaki jest Numer ID mojego Windowsa (bo chyba nie moj?)?

2. Pole "Firma" jest zaznaczone, jako obowiazkowe do wypelnienia. O ile sobie przypominam nie bylo tego nawet przy Rejestracji produktu. Dlaczego jest niezbedne?

3. Najwaznieszy problem/pytanie: Jak moge wprowadzic swoje dane zgodnie z prawda, skoro moj kod pocztowy "ME15 0EW" jest niemozliwy do wprowadzenia? Slowem -jak moge zglosic swoj problem Pani Firmie? Dodam, ze posiadam polska wersje Windowsa. Bardzo prosze nie podawac mi numerow na polska infolinie do Microsoftu, za uzycie ktorej prawdopodobnie zaplace fortune.

Athlon2500+(11x200)3200+; MSI K7N2 Delta-L; 2x512 PC3200 Corsair; SamsungSP1654N, Maxtor6Y080LO;
RX700 Sapphire 256MB/128bit;
Lite-On DVDRW LDW-851S; Lite-On DVDRW SHM-165P6S;
Audigy 2ZS; Logitech Z-5500;
Antec Phantom 500;
Iiyama PL E431S;
WXP+SP2; BTBroadband 2,2Mb/s; Firefox

#2 Użytkownik jest niedostępny   elap_ms Ikona

• Ekspert Microsoft
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 28 styczeń 2005 - 15:40

Rozumiem, ze zglasza Pan problem przez stronie www.msinfo.pl.
Ma Pan racje, jest tam blad w formularzu. Juz to zglosilam. Tymczasowo prosze zamiast nazwy firmy wpisac "Osoba prywatna". Pole NumerID nie jest polem obowiazkowym, wiec moze go Pan nie wypelniac. Prosze wpisac kod w formacie 00-000.

Z tego co zrozumialam, system sie nie zamyka poniewaz czeka na zakmniecie jakiejs aplikacji a wartosc w rejestrze wylaczajaca to zachowanie, zmienia sie sama po restarcie. Zaproponowalabym programik do sledzenia zmian w rejestrze, zeby sprawdzic jaka aplikacja modyfikuje te opcje.
np: http://www.sysintern...ce/regmon.shtml

Pozdrawiam,
Ela

#3 Użytkownik jest niedostępny   andrew1209 Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 28 styczeń 2005 - 15:51

Dziekuje za odpowiedz.

W kwestii mojego problemu:

"Wartosc w rejestrze wylaczajaca to zachowanie, zmienia sie sama po restarcie"
Niestety/stety nie jest tak. Tzn. tak bylo raz -zaraz po wprowadzeniu tych zmian, ale byc moze ich po prostu nie zapisalem. Od tamtej pory wartosc w rejestrze jest prawidlowa, a mimo to system sie nie zamyka poprawnie.
Nie wiem na co "czeka" system, bo mnie o tym nie informuje, a raczej informuje " Trwa zapisywanie ustawien" i na tym ekranie system umiera, choc dziala wciaz wskaznik myszki, co pozwolilo mi tym bardziej "podpiac" moj problem pod opisany na stronie Microsoftu (link wyzej).

Co do "formularza" (tak, lacze sie przez ta strone), moge poprosic o pomoc -jak wpisac moj kod "ME15 0EW" w formacie "00-000"? Moim zdaniem brakuje przynajmniej jednego znaku, by tak zrobic, ale moze czegos nie rozumiem?

Athlon2500+(11x200)3200+; MSI K7N2 Delta-L; 2x512 PC3200 Corsair; SamsungSP1654N, Maxtor6Y080LO;
RX700 Sapphire 256MB/128bit;
Lite-On DVDRW LDW-851S; Lite-On DVDRW SHM-165P6S;
Audigy 2ZS; Logitech Z-5500;
Antec Phantom 500;
Iiyama PL E431S;
WXP+SP2; BTBroadband 2,2Mb/s; Firefox

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1