Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Xbox 360 - Xbox Live przez laptopa - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Xbox 360 - Xbox Live przez laptopa Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Axl142 Ikona

• Heart breakers, life takers!
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 20 luty 2009 - 16:14

Witam.

Chciałem was wszystkich zapytać czy jest jakiś sposób połączenia xbox live przez laptopa (oczywiście mam x360)?

Laptop który posiadam to Hp Pavilion modelu dv6500.

Próbowałem połączyć te dwa urządzenia ze sobą kablem ethernet, laptop wykrył nowe urządzenie, ale niestety okazło się to oprogramowanie do programu Windowsa przez który można odtwarzać filmy, zdjęcia, prezentacje jest on również zainstalowany na xbox'ie (sorry, ale nie pamiętam nazwy, mam nadzieję że moje tłumaczenie nie poszło na marne i domyślicie o co mi chodzi :]).

Bardzo chciałbym was prosić o jakieś pomysły, sugestie w sprawie podłączenia XBL na xbox'ie przez laptopa.

Proszę was o to ponieważ to bezprzewodowe urządzenie sieciowe do xbox'a jest niestety za drogie i nie opłacalne jeśli udałoby się dokonać tego samego tyle że przez komputer przenośny.

Myślę że rozumiecie mój problem i pomożecie mi z tym, przydatne by były "foto-instrukcje" krok po kroku, lub nawet najzwyklejsze opisowe.

Pozdrawiam, i z góry dziękuję!
Dodaj obrazek

#2 Użytkownik jest niedostępny   luke5317 Ikona

• Don't underestimate the power of the Force.
  • PipPipPipPip

Napisany 20 luty 2009 - 16:27

Może to coś pomoże http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfig...box-Live.html
Dodaj obrazek
Xbox 360 Premium Falcon | JVC 42' LT-42S90 Full HD/ Acer 22' V223HQ Full HD

#3 Użytkownik jest niedostępny   Axl142 Ikona

• PipPip

Napisany 20 luty 2009 - 16:38

Dzięki!

Na pewno się przyda, napiszę zaraz po tym jak wypróbuję zawarte na tej stronie "techniki" ;).

W razie problemów zgłoszę się :).

Pozdrawiam.
Dodaj obrazek

#4 Użytkownik jest niedostępny   tafit2 Ikona

• Jump In!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 20 luty 2009 - 18:45

Chodzi Ci pewnie o Windows Media Center, to normalne wykrył nowe urządzenia typu Media Extender do streamowania filmów, zdjęć i muzyki... tyle że jaki to ma związek z Twoim podłączeniem do sieci? ;) Na stronie podanej przez luke5317 jest podany sposób podłączenia X360 poprzez kartę sieciową. twój lapek ja posiada więc nie powinno być problemów, osobiście mam tak samo podpięta konsole i nic praktycznie nie ustawiałem, tylko tyle że zaznaczyłem w właściwościach danej sieci że zezwalam na udostępnianie połączenia a X360 sam sobie wszystko dobrał automatycznie, tak przynajmniej wyglądała u mnie sprawa na Neostradzie.
Dodaj obrazekA64 X2 EE 5400+ BOX | GA-M61PME-S2 | 2x1GB | 9600GT | 160GB | LG H44N | Chieftec 350W | Phillips 190C1SBMobilnie: Netbook Samsung N130 | HTC Kaiser (ROM: WM6.1 build.3.28.405.0) + Kingstone 2GB microSDSony PlayStation 2 Slim SCPH-90004 CB + Toshiba Regza 22AV733 HD Ready

#5 Użytkownik jest niedostępny   Axl142 Ikona

• PipPip

Napisany 20 luty 2009 - 20:37

Ja też mam neo ;).

Co do tego zapomnianego przeze mnie WMC to niestety pokazuje się ten komunikat kiedy łącze laptopa z xbox'em poprzez kabel ethernet.

Niestety u mnie nie wystąpiło żadne połączenie z siecią, najdziwniejsze jest jednak to że kiedy uruchomiłem test komunikacji na xbox'ie konsola-xbl to otrzymałem niemiły komunikat że xbox nie łączy się nawet z siecią.

To tyle o moich "ekscesach" z tą grymaśną parą ;).

Mam nadzieję że wreszcie uda mi się coś na to poradzić.

Najpierw zastosuje wskazanie ze strony co podał luke5317, jeśli nie pomoże nic, albo mój "piękny" umysł zawiedzie to będę dalej szukał odpowiedzi, niczym agent Scully z archiwum X ;>. The truth is out there...

Dodano 20-02-2009 20:37:22:

Niestety, zastosowałem się do porad z tej strony, wpisałem odpowiednie liczby w odpowiednie luki i nic.

Zapomniałem że niestety mam Vistę a nie XP'ka. To mnie boli od dnia w którym doszedł do mnie laptop.

Mimo tego, udało mi się wszystko dokładnie przepisać wszystko ze strony w odpowiednie luki, a konsola cały czas pokazuje że nie ma połączenia z siecią.

Nie wiem co jest grane ale może coś poradzicie, bo ja już niestety sam nie wiem co mogę z tym zrobić.
Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest niedostępny   tafit2 Ikona

• Jump In!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 20 luty 2009 - 23:46

Też pracuje na tym jakże wspaniałym, bezproblemowym systemie... w tej kwestii nie był wybredny, spróbuj zrobić tak jak ja, czyli ustaw we właściwościach TCP na automatyczne uzyskanie adresu IP i serwera DNS (nic nie wpisuj), podepnij konsolę i wybierz opcje żeby automatycznie dobrała co trzeba, pamiętaj tylko o "zaptaszkowaniu" w zakładce Udostępnianie że zezwalasz na łączenie się poprzez połączenie internetowe. W kwestiach sieci moja wiedza jest marna, pisze tylko to co u mnie się sprawdziło...

A co do Windows Media Center, jeżeli Cię to drażni to można go wyłączyć całkowicie w usługach lub też w samym programie ustawić żeby nie powiadamiał o wykryciu nowego urządzenia: Zadania--->Ustawienia--->Extender--->Opcje i tam odhaczyć.
Dodaj obrazekA64 X2 EE 5400+ BOX | GA-M61PME-S2 | 2x1GB | 9600GT | 160GB | LG H44N | Chieftec 350W | Phillips 190C1SBMobilnie: Netbook Samsung N130 | HTC Kaiser (ROM: WM6.1 build.3.28.405.0) + Kingstone 2GB microSDSony PlayStation 2 Slim SCPH-90004 CB + Toshiba Regza 22AV733 HD Ready

#7 Użytkownik jest niedostępny   Axl142 Ikona

• PipPip

Napisany 21 luty 2009 - 10:15

Tak też zrobię, ale wątpię że coś z tego wyjdzie.

No, ale potrzeba matką innowacji ;).
Dodaj obrazek

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1