Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Wybór kina domowego do ~2500 zł - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wybór kina domowego do ~2500 zł Oceń temat: -----

#1 GośćMariusz_*

• Grupa: Goście

Napisany 09 styczeń 2012 - 00:08

Witam,

mam nadzieje, że nie zaśmiece forum kolejnym głupim tematem.
Starałem się sam poradzić sobie z wyborem kina ale myśle, że najlepiej będzie zapytać was, którzy troche już w tym siedzą.

Posiadam aktualnie stare kino domowe Philip MX2500 (do którego nie mam pilota i nie wiem dalej jaki kupić),

chce go zastąpić teraz czymś o ciekawszych parametrach i nowszym ale z osobnymi obudowami (Amplituner, odtwarzacz, głośniki)

Wydać mogę około 2500 zł (szukam czegoś po sklepach typu Euro, Saturn, Media) ponieważ chce wziąć to na raty, dlatego fajnie będzie jak takowy sprzęt w tych sklepach znajde.

Sprzęt grać będzie w mieszkaniu, gdzie pokój ma wymiary około 5x6 metrów,

Widziałem ostatnio promocje fajnego (chyba) sprzętu w Euro:

Amplituner RX-V371
BLu-Ray BD-S671
Kolumny Prism Onyx 100
cena: 2090 zł

NA blu-ray mi jeszcze nie zależy, bo zanim to się rozkręci to minie kilka lat więc w to pakować kasy nie trzeba (zresztą za odtwarzac mogłoby robić stare kino przez jakiś czas)

Dodam, że przez rok kino i tak nie będzie super wykorzystywane bo będzie podpięte do laptopa, a czasem oglądany jakiś film dopiero po remoncie będzie w innym pokoju gdzie będzie potrzebne do częstego oglądania filmów itp

Na co zwrócić uwage i co teraz jest godne uwagi w kwotach jakie chce wydać?

Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   jarczy Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 14 styczeń 2012 - 11:05

jak masz sieć LAN w domu to dobrym pomysłem byłoby dodanie do kina domowego odtwarzacza multimedialnego, podłączasz taką skrzynkę do telewizora, łapiesz sieć lan i masz internet w tv, w dodatku można dzięki niemu oglądać filmy, nawet wszelkiego rodzaju kompresjach (np. m.in. mkv też odpalisz),

rzuć okiem na odtwarzacze multimedialne, mi najlepiej znany jest LG DP1W, http://pclab.pl/art43990-16.html, dobrze wypadł w testach, ma intuicyjny interface

#3 GośćMariusz_*

• Grupa: Goście

Napisany 20 styczeń 2012 - 21:30

Wydaje się to fajna opcja, a lubię takie bajery mieć w domu :)

Tylko pierw chciałbym dobrać do tego coś co fajnie gra za cene do 3000 zł maks.

Prosiłbym o jakieś propozycje aby mnie w tych naszych super elektronicznych sklepach nie.... "wyruchali" na kase.

Pozdrawiam

#4 Użytkownik jest niedostępny   jarczy Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 08 luty 2012 - 22:34

chodzenie po sklepach ma to do siebie, że lepiej wziąć ze sobą kolegę, albo koleżankę do rozpraszania uwagi. jak się jest samemu to jest się bardziej podatnym na manipulacje itp.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Garadier Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 10 luty 2012 - 14:24

Dobrze jest też wziąć ze sobą kogoś kto się zna na rzeczy to wtedy mamy pewność, ze będziemy zadowoleni z zakupu.

#6 Użytkownik jest niedostępny   jarczy Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 10 luty 2012 - 21:43

kupiłeś już jakiś zestaw czy dalej się rozglądasz? szukanie kina domowego może być przyjemnym procesem, ale i też żmudną męczarnią. Wiem coś o tym, brałem telefon niedawno, a żeby było śmiesznie mój kolega z pokoju szuka od kilku dni monitora bo mu się spalił xD

#7 Użytkownik jest niedostępny   Garadier Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 12 luty 2012 - 15:29

A oprócz tego jest to też czasochłonna praca, ale warto jest uparcie dążyć do celu.

#8 Użytkownik jest niedostępny   piekiełko Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 15 luty 2012 - 17:46

Oj tak, szukanie tego typu sprzętu szczególnie w zestawie to koszmarna męka, nigdy się nei ejst niczego pewnym, zmeinia się zdanie co chwile :P Dlatego proponuję olać ambicję i dać to zrobić komuś kto wie lepiej. Na Magicznej Planecie świetnie doradzą, co wybrać i jeszcze za niedużo kasy.

#9 Użytkownik jest niedostępny   iwuszka Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 16 luty 2012 - 15:10

A ja myślę, że w EuroRtvAgd, albo w Komputroniku najlepieij doradzą zwłaszcza, że z monitorem LG i zestawem głośników Logitech, które można przy okazji zakupu monitora wygrać, można sobie zrobić niezłe i tanie kino domowe.

#10 Użytkownik jest niedostępny   jarczy Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 01 marzec 2012 - 23:29

polecam HX995TZ, cenowo będzie Ci odpowiadać, ale nie tylko, parametry też ma super http://www.agito.pl/...400-422946.html mój kumpel zastanawiał się nad tą opcją, ale musiał zejść z ceny i kupić coś do 2tysięcy.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Garadier Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 02 marzec 2012 - 14:35

Trzeba przyznać, że cakiem nieźle się to prezentuje tylko jakby cena była ciut niższa, ale zawsze można przecież wziąć na raty jeśli jest taka możliwość.

#12 Użytkownik jest niedostępny   jarczy Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 06 marzec 2012 - 22:29

możesz też rzucić okiem na to kino domowe, wpadło mi w oko dzisiaj jak chodziłem z siostrzeńcem po zklepach http://www.marketmed....html?partner=1

#13 Użytkownik jest niedostępny   VoiceKraft Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 23 marzec 2012 - 12:35

Witam na forum. To też całkiem niezły zestaw,no i przede wszystkim mieścisz się w kwocie 2500zł,więc może warto. Odradzam jednak duże sklepy sieciowe,gdzie ceny są wyzsze. Lepiej poszukać w mniejszych,ale za to sprawdzonych sklepach internetowych.

#14 Użytkownik jest niedostępny   jarczy Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 03 kwiecień 2012 - 21:53

Zobacz postVoiceKraft, o 23 marzec 2012 - 12:35, powiedział:

Witam na forum. To też całkiem niezły zestaw,no i przede wszystkim mieścisz się w kwocie 2500zł,więc może warto. Odradzam jednak duże sklepy sieciowe,gdzie ceny są wyzsze. Lepiej poszukać w mniejszych,ale za to sprawdzonych sklepach internetowych.

warto też zwrócić uwagę na to w jaki sposób można oddać sprzęt na gwarancję i na jakich warunkach, mówię tu o sklepach internetowych, bo np LG jest cenioną marką, m.in. ze względu na ochronę praw konsumentów, nie ma problemów z gwarancją

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1