Witam,
W minony piątek w wielu worlalach medialnych pojawiła się informacja o 10 rocznicy portalu Wirtualna Polska. Z tego, co udało mi się dowiedzieć (wypowiedź rzecznika Wirtualnej Polski) podawana data 6 sierpnia nie jest prawdziwa. Z zebranych informacji, które udało mi się zebrać, wynika, że za rozsyłanie 'fałszywych' informacji prasowych odpowiedzialny jest współzałożyciel portalu Leszek Bogdanowicz, który pomimo sprzedania chce 'odzyskać' prawo do portalu. Czy można wiedzieć, kiedy jest oficjalna rocznica powstania portalu, oraz jakie postępowanie za rozsyłanie nieprawdziwych informacji będzie postawione Panu Leszkowi.
Druga sprawa to mailing reklamowy w Poczcie WP. Jeden z współpracowników serwisu "DI" [Dziennik Internautów] całkiem niedawno pisał artykuł dotyczący reklamy Eurorestu, która to namawiała swoich użytkowników do łamania zasad netykiety (również polityki antyspamowej wp). Wysłał do portali, które oferują bezpłatną pocztę maila z prośbą o komentarz w tej sprawie. Od Wirtualnej Polski (w przeciwieństwie do kilku innych portali) odpowiedzi nie otrzymał. Czy mógłby Pan wyrazić swój komentarz, bądź przekazać informację odpowiedniej osobie z prośbą o odpowiedź na maila: m.kabarowski@radiozet.net. Z góry dziękuję.
Kolejną rzeczą, jest Wasze dzieło komunikacyjne, a konkretniej wpkontakt. Jest to bardzo dobry, użyteczny program. Problem leży jednak w jego użytkownikach - a może bardziej ich braku (konkretniej wpkontakt 75 tyś, tlen 700 tyś a gg 2 mln). Na stronach WP brakuje porządnej integracji z programem, oraz nieprzerwanej kampanii reklamowej. Trendem w WP jest promowanie czegoś przez krótki okres, następnie odkładając w kąt na kilka, a czasem więcej miesięcy. Zapewnie nie sprzyja to znajomości marki (jaką jest wpk), a co za tym idzie zdobywaniu nowych użytkowników. Program od jakiegoś czasu zdaje się być zapomniany, przez dawny WPKTeam - wprowadzane zmiany są naprawdę bardzo, ale to bardzo rzadko..
Sprawa która mnie również interesuje, to jeden z waszych partnerów. Konkreniej chodzi o Radio ZET, które to pod koniec marca opuściło wasze serwery. Pozstał jednak serwis, który nie sprzyja dobremu wizerunkowi Radia. Chodzi www.radiozet.wp.pl którego częstość aktualizacji newsów, oraz całkowita zawartość merytoryczna pozostaje wiele do życzenia. Radio ZET nie podaje oficjalnych informacji nt. zmiany serwera, jak również co do wersji z aliasem wp wypowiada się niechętnie. Czy można dowiedzieć się, dlaczego nastąpiła taka zmiana oraz czy serwis będzie przez wasz zespół lepiej prowadzony..
Wiele do życzenia pozostawiają również niektóre działy Wiadomości WP, które wedle przewodnika powinny być aktualizowane codziennie (czasem częstotliwość aktualizacji to klikanaście dni ;()
Zauważyłem również, że na stronie głównej, już od jakiegoś czasu nie mieści się lista serwisów, które są dostępne. Ostatnio tabelka została powiększona o jedną linię, ale to jest nadal zbyt mało. Usuwanie jednych linków, w celu wprowadzenia innych jest dla użytkowników nieco irytujące. Czy planowane są jakieś nowe "Działy", chociażby dla ostatnio wydanych serwisów czasopism Edipress w innym miesjcu strony głównej?
Ostatnio głośno było o zakończeniu sporów w WP. Informacje na worlach były jednak bardzo niejednoznaczne. Z jednych wynikało, że WP chce przejąć Polsat, inne, że portal chce odzyskać TP sa, a z innch jeszcze inne twory Najwięcej wątpliwości mam jednak co do tej drugiej instytucji, która już raz chciała 'wykończyć' portal. Czy w tym momecnie można takiemu podmiotowi zaufać?
Pozdrawiam,
Marek

Zaloguj się

Ten temat jest zamknięty