|
Zasady forum eksperckiego
Forum "Antywirusy: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat antywirusowej, oraz programów antywirusowych firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.
Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.
Życzymy owocnych spotkań!
wirus w sterownikach razera
Oceń temat:

-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
-
Napisany 21 wrzesień 2009 - 00:25
witam czy to jest możliwe czy mój Avast źle rozpoznaje jakiś plik , właśnie ściągnąłem najnowszą wersje sterowników do mojej myszy a tu zonk Avast znalazł wirusa to link do strony ze sterami
http://www.razersupport.com/index.php?_m=d...76&nav=0,11 mam nadzieje że nie dostane bana za podanie linku z wirusem ( o ile on tam rzeczywiście jest ) czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości zanim zainstaluje sterownik ?
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 21 wrzesień 2009 - 03:13
Plik sprawdź tu:
http://virusscan.jotti.org/pl
Inni też mieli wątpliwości do pobieranych z tej strony plików:
Strona (link) jest skażona, mój ZoneAlarm protestuje pry próbie jej otwarcia.
Linkman M-24
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 21 wrzesień 2009 - 09:57
Oto co twierdzi jotti:
Intel Q6600 2,4GHz @ 3,00GHz + BOX // MSI P35 Neo3-F // 2x1GB KingMax DDR2 // EVGA e-GeForce 8800GT 512MB // Seagate 500GB // Seagate 20GB // NEC DVD-RW // WinFast DTV1800H // Rasurbo DLP 535 // LCD LG Flatron L225WT// Logitech G7 - moja recenzja // Microsoft Sidewinder X8 // MS Windows Vista Home Premium 64bit
redakcja_forum:"Dbamy o jakość komunikacji w Internecie pielęgnując społeczności, by głos użytkownika miał znaczenie." - Wy se kpicie, czy naprawdę w to wierzycie?
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
-
Napisany 21 wrzesień 2009 - 10:11
i co teraz? co o tym myśleć , to jest przegięcie żeby na stronie producenta były zainfekowane stery . Które skanery mówią prawdę , kurcze jak tak dalej pójdzie będą dodawać szklaną kule w zestawie z płytą lub dyskiem
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 21 wrzesień 2009 - 16:23
Pliku wskazanego przez R-A nie ma na liście bezpiecznych plików McAfee, a my nie wiemy jaką nazwę ma Twój pobrany plik.
Wierz skanerom Jotti !
Linkman M-24
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
-
Napisany 22 wrzesień 2009 - 20:46
ok dzięki za odpowiedź , daruje sobie te stery jak zarazie a tak w ogóle próbowałem teraz sprawdzić je jeszcze raz ale stronka z driverami nie działa
--------
sory że post pod postem ale nie mam już możliwości edycji . A niestety w sterach razara był wirus wiec jeśli ktoś ostatnio pobierał jakiekolwiek sterowniki z ich strony radze przeskanować komputer ta informacja jest już potwierdzona szczegóły można wygoglować
Napisany 23 wrzesień 2009 - 18:13
Tłumaczenie ze strony Razer
" Update 2 2 września 2009: Razer został ostrzeżony o ataku na naszą stronę wsparcia technicznego w ostatni weekend (19 września) przez malware wirusa lub trojana. Mieliśmy wcześniej zamkniętą stronę wsparcia w ciągu ostatnich 24 godzin w celu zapewnienia, że wszystkie problemy zostały rozwiązane . Po pobraniu i zainstalowaniu sterowników lub oprogramowania z www.razersupport.com z 19 września 2009, zaleca się, aby odwiedzić jedną z następujących witryn na bezpłatne skanowanie:# AVG 8.5 - Pobierz bezpośrednio z download.com
# Avira Antivirus - Download direct from download.com Norton Antivirus - Pobierz bezpośrednio z download.com
# Trend Micro Housecall - http://housecall.trendmicro.com/ Trend Micro HouseCall - http://housecall.trendmicro.com/
# Avast Antivirus - Download direct from download.com Avast antywirus - Pobierz bezpośrednio z download.com
Taki komunikat jest na orginalnej stronie pobierania sterowników Razer
http://www.razersupport.com/index.php?_m=d...ads&_a=view
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
-
Napisany 27 wrzesień 2009 - 21:49
Z jednej strony dziwne, że na stronę takiej firmy ktoś przemycił trojana, z drugiej firma szybko zareagowała i pozbyła się problemu zaraz po jego wykryciu. Chociaż dziś coraz częściej czyta się newsy o trojanach dużych firm...
Prześlij ten temat: