Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: wirus w sterownikach razera - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Antywirusy: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat antywirusowej, oraz programów antywirusowych firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

wirus w sterownikach razera Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Qlan Ikona

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 433
  • Dołączył: 19-czerwiec 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:londyn, Wielka Brytania

Napisany 21 wrzesień 2009 - 00:25

witam czy to jest możliwe czy mój Avast źle rozpoznaje jakiś plik , właśnie ściągnąłem najnowszą wersje sterowników do mojej myszy a tu zonk Avast znalazł wirusa to link do strony ze sterami
http://www.razersupport.com/index.php?_m=d...76&nav=0,11 mam nadzieje że nie dostane bana za podanie linku z wirusem ( o ile on tam rzeczywiście jest ) czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości zanim zainstaluje sterownik ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

  • Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39514
  • Dołączył: 07-styczeń 03
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 wrzesień 2009 - 03:13

Plik sprawdź tu:
http://virusscan.jotti.org/pl
Inni też mieli wątpliwości do pobieranych z tej strony plików:

 Dodaj obrazek Dodaj obrazek Dodaj obrazek

Strona (link) jest skażona, mój ZoneAlarm protestuje pry próbie jej otwarcia.

Dodaj obrazek
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   Red-Angel Ikona

  • Pan życia i śmierci
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5481
  • Dołączył: 09-kwiecień 05

Napisany 21 wrzesień 2009 - 09:57

Oto co twierdzi jotti:
Dodaj obrazek
Intel Q6600 2,4GHz @ 3,00GHz + BOX // MSI P35 Neo3-F // 2x1GB KingMax DDR2 // EVGA e-GeForce 8800GT 512MB // Seagate 500GB // Seagate 20GB // NEC DVD-RW // WinFast DTV1800H // Rasurbo DLP 535 // LCD LG Flatron L225WT// Logitech G7 - moja recenzja // Microsoft Sidewinder X8 // MS Windows Vista Home Premium 64bit

redakcja_forum
:"Dbamy o jakość komunikacji w Internecie pielęgnując społeczności, by głos użytkownika miał znaczenie." - Wy se kpicie, czy naprawdę w to wierzycie?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qlan Ikona

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 433
  • Dołączył: 19-czerwiec 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:londyn, Wielka Brytania

Napisany 21 wrzesień 2009 - 10:11

i co teraz? co o tym myśleć , to jest przegięcie żeby na stronie producenta były zainfekowane stery . Które skanery mówią prawdę , kurcze jak tak dalej pójdzie będą dodawać szklaną kule w zestawie z płytą lub dyskiem

#5 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

  • Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39514
  • Dołączył: 07-styczeń 03
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 wrzesień 2009 - 16:23

Pliku wskazanego przez R-A nie ma na liście bezpiecznych plików McAfee, a my nie wiemy jaką nazwę ma Twój pobrany plik.
Wierz skanerom Jotti ! :rolleyes:
Linkman M-24

#6 Użytkownik jest niedostępny   Qlan Ikona

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 433
  • Dołączył: 19-czerwiec 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:londyn, Wielka Brytania

Napisany 22 wrzesień 2009 - 20:46

ok dzięki za odpowiedź , daruje sobie te stery jak zarazie a tak w ogóle próbowałem teraz sprawdzić je jeszcze raz ale stronka z driverami nie działa

--------

sory że post pod postem ale nie mam już możliwości edycji . A niestety w sterach razara był wirus wiec jeśli ktoś ostatnio pobierał jakiekolwiek sterowniki z ich strony radze przeskanować komputer ta informacja jest już potwierdzona szczegóły można wygoglować

#7

  • Grupa: Goście

Napisany 23 wrzesień 2009 - 18:13

Tłumaczenie ze strony Razer
"Update 2 2 września 2009: Razer został ostrzeżony o ataku na naszą stronę wsparcia technicznego w ostatni weekend (19 września) przez malware wirusa lub trojana. Mieliśmy wcześniej zamkniętą stronę wsparcia w ciągu ostatnich 24 godzin w celu zapewnienia, że wszystkie problemy zostały rozwiązane . Po pobraniu i zainstalowaniu sterowników lub oprogramowania z www.razersupport.com z 19 września 2009, zaleca się, aby odwiedzić jedną z następujących witryn na bezpłatne skanowanie:# AVG 8.5 - Pobierz bezpośrednio z download.com
# Avira Antivirus - Download direct from download.com Norton Antivirus - Pobierz bezpośrednio z download.com
# Trend Micro Housecall - http://housecall.trendmicro.com/ Trend Micro HouseCall - http://housecall.trendmicro.com/
# Avast Antivirus - Download direct from download.com Avast antywirus - Pobierz bezpośrednio z download.com


Taki komunikat jest na orginalnej stronie pobierania sterowników Razer
http://www.razersupport.com/index.php?_m=d...ads&_a=view

#8 Użytkownik jest niedostępny   Forfax Ikona

  • Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 191
  • Dołączył: 09-styczeń 09
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa, Polska

Napisany 27 wrzesień 2009 - 21:49

Z jednej strony dziwne, że na stronę takiej firmy ktoś przemycił trojana, z drugiej firma szybko zareagowała i pozbyła się problemu zaraz po jego wykryciu. Chociaż dziś coraz częściej czyta się newsy o trojanach dużych firm...

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty


Podobne tematy Collapse

  Temat Forum Rozpoczęty przez Statystyki Ostatni post
Nowe odpowiedzi Ikona Wytlumacz.pl - bardzo pomocne narzędzie dla studentów Serwisy online bastek89 Ikona
  • 2 Odpowiedzi
  • 105 Wyświetleń
Gorący temat (Nowe) Ikona Samsung królem plazm. Panasonic zamyka kolejne fabryki. Telewizja i HD locoloco Ikona
  • 23 Odpowiedzi
  • 1082 Wyświetleń
Nowe odpowiedzi Ikona proszę o profilaktyczne sprawdzenie logów Bezpieczeństwo komputera i sieci bastek51 Ikona
  • 0 Odpowiedzi
  • 26 Wyświetleń
Nowe odpowiedzi Ikona Oto szczegóły telewizora OLED TV LG - 55EM960V. Telewizja i HD locoloco Ikona
  • 0 Odpowiedzi
  • 149 Wyświetleń
Nowe odpowiedzi Ikona Let's play gier Android
Takich let's play jeszcze nie widziałeś
Na każdy temat... Edewero Ikona
  • 0 Odpowiedzi
  • 32 Wyświetleń

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


Reklama