Strona 1 z 1
Windows nie bootuje ani USB ani CD
|
Napisany 31 styczeń 2012 - 18:15
http://www.centrumxp...Windows_XP.aspx
http://www.google.pl...iw=1455&bih=650
Napisany 31 styczeń 2012 - 19:13
WIN7 nie moge zainstalowac "obok" XP z racji tego ze na system mam jedna partycje C: a reszta jest od danych i programow i nie chcialbym miec na zadnej z nich postawionego systemu, problem polega na tym ze owy dysk C: jest pelny i nawet jesli chcialbym postawic na nim dwa systemy to się nie zmieszcza.
EDIT: A co gdybym zrobił taką operację... Mam jeden dysk, podzielony na 3 partycje (system, dane, gry) i na ostatniej z nich ktora ma 20gb po jej sformatowaniu zainstalowac na niej WIN7, po czym sformatowac i usunac WIN XP na partycji C: i po tym zabiegu przeinstalowac (jezeli jest taka mozliwosc) WIN7 na tą partycje na ktorej byl XP ?
Napisany 31 styczeń 2012 - 20:24
Napisany 31 styczeń 2012 - 20:32
repylek, o 31 styczeń 2012 - 20:24, powiedział:
O tym właśnie mówię ale nie ma innego wyjścia mi się wydaje niż po prostu dosłownie na 15min zainstalowac to WIN7 na tej partycji 20gb a potem przeinstalowac go na C: (30gb), tak jak napisałem, pozbyć się XP i sformatować C: i przeinstalować na niego WIN7 O TYLE O ILE JEST TAKA MOŻLIWOŚC.
Napisany 31 styczeń 2012 - 20:40
Lepiej zarchiwizować dane na dysku zewnętrznym lub DVD, sformatować dysk, podzielić na potrzebne partycje i dopiero zainstalować W7.
Potem skopiować dane.
Napisany 31 styczeń 2012 - 20:47
repylek, o 31 styczeń 2012 - 20:40, powiedział:
Lepiej zarchiwizować dane na dysku zewnętrznym lub DVD, sformatować dysk, podzielić na potrzebne partycje i dopiero zainstalować W7.
Potem skopiować dane.
Pozostałe obie partycje posiadają 120gb danych, sugerujesz żebym wziął i skopiował je wszystkie po prostu na inny dysk, sformatował cały i stworzyl partycje od nowa? W sumie to ma to sens, przy okazji archiwizacji moglbym zrobic jeszcze porzadki na tych partycjach.
A takie minimalnie pytanie poboczne, Jak dużą zrobić partycje systemową na SAM SYSTEM a jak dużą na SYSTEM + PROGRAMY? (w moim przypadku programy ktore bede potrzebowal do instalacji zajma około 10gb powiedzmy, więc do tego zeby system pieknie smigal i nie bylo bajzlu na C: to tak 40-50gb?)
EDIT: Jakim cudem sformatuje cały dysk kiedy komputer nie potrafi zbootowac systemu ani z plyty ani z usb ^ ^" ?
Napisany 31 styczeń 2012 - 21:00
Ty masz problem z podziałem i wielkościami partycji. nie rozumiem problemu z brakiem bootowania?
Każdy dysk można sformatować, jeśli nie spod Windowsa, to dowolnego Linuxa.
Jeśli , jak piszesz zmiana ustawienia First Boot Device w Biosie - nie działa, zresetuj Bios zworką lub chwilowym wyjęciem baterii CPU z płyty głównej.
Napisany 31 styczeń 2012 - 21:11
repylek, o 31 styczeń 2012 - 21:00, powiedział:
Ty masz problem z podziałem i wielkościami partycji. nie rozumiem problemu z brakiem bootowania?
Każdy dysk można sformatować, jeśli nie spod Windowsa, to dowolnego Linuxa.
Jeśli , jak piszesz zmiana ustawienia First Boot Device w Biosie - nie działa, zresetuj Bios zworką lub chwilowym wyjęciem baterii CPU z płyty głównej.
Czy to napewno bezpieczne ? ^ ^
Napisany 01 luty 2012 - 11:55
EDIT: Metoda z wyjeciem baterii nawet na 40minut nadal NIC nie dala... Plyta w napedzie, boot ustawiony na CD-ROM i nadal nic! :///// jakies inne sugestie?
Napisany 01 luty 2012 - 15:40
Prześlij ten temat: