Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Windows 7 "urywa" połączenie z internetem. - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows 7 "urywa" połączenie z internetem. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   White_Fang Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 13 listopad 2011 - 12:53

Witam wszystkich. Od paru dni borykam się z problemem, który powoli zaczyna doprowadzać mnie do "małego rozstroju nerwowego" ;) ale przechodząc do sedna. Od kilku dni ( o ile się nie mylę to od około 8 dni) obserwuje dziwne zachowanie internetu w windowsie 7 podczas uruchamiania programów ( nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa ale dla mnie są to programy korzystające z internetu na zasadzie podobnej do p2p) Na przykład podczas uruchamiania Call of Duty MW2 (multiplayer) Windows zupełnie "usuwa" połączenie z internetem , nie ma go nawet w centrum sieci... Taką samą sytuację można zaobserwować również podczas odpalania programów p2p (typu utorrent, bitlord). Komputer z internetem łączy się za pośrednictwem routera Asmax 1004g, internet dostarcza mi netia. Bardzo przepraszam za chaotyczność tej wypowiedzi ale piszę to wszystko w pośpiechu, gdyby zaistniała potrzeba dokładniejszego wyjaśnienia czy dodania jakiś innych informacji to proszę mnie o tym poinformować w temacie lub na pw.
Pozdrawiam

@edit

po 2 dniach boju udało mi się przeinstalować system oraz sformatować dyski tak więc zaczynam praktycznie od 0. Problem niestety nie zniknął. Gdyby ktoś miał jakieś informacje to bardzo proszę o udzielenie się w temacie.

@Edit2
widzę, że jest jakiś problem w routerze, dodaje skriny:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 13 listopad 2011 - 13:56

Jeśli masz internet z Neostrady i mieszkasz (nie piszesz) gdzieś w Małopolsce, możesz mieć to samo
Wielka awaria Neostrady. Dwa województwa bez sieci ?
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   White_Fang Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 13 listopad 2011 - 14:08

Dziękuje za odpowiedz. Wyżej wspomniałem, iż internet dostarcza mi netia :)Co do miejsca zamieszkania to owszem mieszkam w Małopolsce a dokładniej w Krakowie lecz wykluczam problem zawarty w Twoim linku ponieważ u mnie "awaria" występuje dopiero gdy jakiś program łączy się z internetem typu utorrent czy też multiplayer'y gier typu Call od Duty (co dziwniejsze programu typu AQQ działają znakomicie. Bez ingerencji tego typu aplikacji internet działa poprawnie :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   wtomczak Ikona

• Nie wyrzucaj komputera przez okno!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 13 listopad 2011 - 23:08

Antywirus mógł zablokować te programy. Znajdź w ustawieniach programu antywirusowego lub Zapory Systemu Windows. Potrzebne programy muszą być dodane do wyjątków oraz porty poprzez, które łączą się z internetem.
komputeryservice.blox.pl komputeryservice.blox.pl

mobo: MSI K9-NEO nForce550
grafika: GF GTX 460 768MB 192bit MSI Cyclone
sound: X-Fi Xtreme Gamer + GigaWorks G500 5.1 THX
ram: 2x512MB i 2x1GB Kingstone DDR2 667MHz CL5
hdd: 2x250GB i 1TB oraz 40GB Maxtor w kieszeni zew.
zasilacz: Thermaltake Toughpower TPX 575M

#5 Użytkownik jest niedostępny   White_Fang Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 listopad 2011 - 07:01

Antywirusa w tej chwili żadnego nie posiadam. Wyjątek w zaporze dodany + porty w routerze odblokowane oraz wyłączony "routerowy" firewall. Sam już nie mam pojęcia co to może być. W każdym razie dziękuje za dotychczasowe zaangażowanie :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 14 listopad 2011 - 09:23

Nie wiem jakiej przeglądarki używasz, ale jeśli Opery - sprawdź log C:\Users\k\AppData\Roaming\Opera\Opera Next\bittorrent.log
Linkman M-24

#7 Użytkownik jest niedostępny   White_Fang Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 listopad 2011 - 16:49

Używam chrome ale to z Operą też sprawdzę. Dzisiaj udało mi sie pozbyć tych błędów przy testach routera- wszystko jest już zielone mimo tego problem dalej występuje.

#8 Użytkownik jest niedostępny   White_Fang Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 18 listopad 2011 - 21:21

Bardzo przepraszam za odświeżenie (oraz za double posta) ale za cholerę sam sobie z tym nie mogę poradzić. Dzisiaj odnotowałem, że po odpaleniu np utorrenta na routerze gaśnie dioda WLAN.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1