Witam wszystkich. Od paru dni borykam się z problemem, który powoli zaczyna doprowadzać mnie do "małego rozstroju nerwowego"

ale przechodząc do sedna. Od kilku dni ( o ile się nie mylę to od około 8 dni) obserwuje dziwne zachowanie internetu w windowsie 7 podczas uruchamiania programów ( nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa ale dla mnie są to programy korzystające z internetu na zasadzie podobnej do p2p) Na przykład podczas uruchamiania Call of Duty MW2 (multiplayer) Windows zupełnie "usuwa" połączenie z internetem , nie ma go nawet w centrum sieci... Taką samą sytuację można zaobserwować również podczas odpalania programów p2p (typu utorrent, bitlord). Komputer z internetem łączy się za pośrednictwem routera Asmax 1004g, internet dostarcza mi netia. Bardzo przepraszam za chaotyczność tej wypowiedzi ale piszę to wszystko w pośpiechu, gdyby zaistniała potrzeba dokładniejszego wyjaśnienia czy dodania jakiś innych informacji to proszę mnie o tym poinformować w temacie lub na pw.
Pozdrawiam
@edit
po 2 dniach boju udało mi się przeinstalować system oraz sformatować dyski tak więc zaczynam praktycznie od 0. Problem niestety nie zniknął. Gdyby ktoś miał jakieś informacje to bardzo proszę o udzielenie się w temacie.
@Edit2
widzę, że jest jakiś problem w routerze, dodaje skriny: