Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: win 7 home premium, internet upc, Bittorrent - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Windows 7" służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemu operacyjnego Microsoft Windows7. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć, jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

win 7 home premium, internet upc, Bittorrent

#1 Użytkownik jest niedostępny   derecci Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 25 grudzień 2011 - 21:40

Witam, problem wygląda tak:

Mój poprzedni komputer został zalany w trupa na jednej z imprez i niestety jest póki co nie aktywny. Miał win xp, internet śmigał na nim doskonale. Moje łącze to upc 50 Mb. Torrent ściągał pliki z prędkością 2Mb +.

Kupiłem nowego laptopa, Samsunga z win 7. Przyjechałem do domu, odpalam, łączę się z wifi. Włączam firefoxa ale internet jakoś muli, nie znacznie ale jednak. Ściągnąłem torrenta - klient bit torrent chciałem ściągnąć film ale transfery rozpędziły się do max 0,3 Kb. Odblokowałem porty na routerze, niby transfer zwiększył się do 20 Kb. Zaznaczę odrazu że mam pomaxowane limity w programie. Reguła na firewallu była dodana podczas instalacji programu. Czasami transfer faluje do 300Kb ale od razu spada do magicznego 0 i co najciekawsze - ROZŁĄCZA wifi. Zdarza się to tylko kiedy torrent jest włączony. Ponad to firefox strasznie muli gdy torrent chodzi. Nie wiem co jest nie tak, to nowy laptop więc sterowniki wszystkie są aktualne a nawet je sprawdziłem. Restart routera nie pomaga, próbowałem innych klientów torrenta - to samo. Laptop działa dobrze.

Co przeoczyłem?
Proszę o jak najszybszą pomoc.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Anrzelika Ikona

• pani majster ;)
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 25 grudzień 2011 - 21:53

Przeoczyles to, ze wifi nigdy nie bedzie dzialac tak dobrze jak kabel. Podlacz klasyczna skretke i rozkoszuj sie prawdziwym Internetem.
DFI Infinity P965-S Dark, Intel E8500 @ 4.3GHz,
G.Skill F2-6400CL4D 4GB Π black, HIS HD4670,
Samsung MZ-7PC064, Samsung HD502HJ, Antec 300,
Tagan TG380-U01, Thermalright HR-01, HR-03, HR-05.

#3 Użytkownik jest niedostępny   derecci Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 26 grudzień 2011 - 01:41

No fajnie fajnie, ameryki nie odkryłaś... Ale nie załatwi to problemu kapryśnego wifi. Podkreślam że na xp wszystko działało bdb.

Ktokolwiek??

@Sprawdziłem również kabel i jest to samo, tyle że nie rozłącza sieci.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1