Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Wielki problem - reader_s - System Security Protect Your PC - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Firewalle: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat ochrony sieci firmowych i prywatnych za pomocą zapór sieciowych oraz produktów firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Wielki problem - reader_s - System Security Protect Your PC Trojan, malware, virut... Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ToniX Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 05 lipiec 2009 - 02:01

Otóż, nie wiem skąd i jak nagle zaczęły znikąd pojawiać mi się błędy (0x000007b) "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana" a niedługo potem po restarcie moim oczom ukazał się taki widok:
Dodaj obrazek
(nie mój screen, ale mam niemal tak samo, z wyjątkiem, że tło tapety jest jakieś niebieskie, reszta taka sama)

Próbowałem różnych metod, robiłem pełne skany Spybote'em S&D i Malwarebytes' Anti-Malware (na forach pisali że to powinno rozwiązać problem, jednak nie stało się tak w moim przypadku).
Musiałem zrobić to pod trybem awaryjnym, bo normalnie ten niby "antywirus" blokował niemal wszystkie procesy, co uniemożliwiało właściwie wszystko.

Kiedy już miałem dosyć zrobiłem formata partycji systemowej (mam dwie: jedna systemowa, druga z danymi) i jak się okazało, ten syf nadal tam BYŁ!
Problem powrócił, znowu System Security wyskakujący jak opętany, blokowanie procesów i ta tapeta...

Jak usuwałem manualnie pliki reader_s.exe po restarcie odnawiały się...
A jak zakańczałem procesy w Menedżerze zadań chwilę potem uruchamiały się na nowo ;/

Błagam o pomoc, mam dosyć i nie wiem co robić!!!

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 05 lipiec 2009 - 08:23

Zacznij od reader_s potem daj log Combofixa
http://www.bleepingcomputer.com/forums/lof...hp/t209337.html
http://www.scanforfr...xe-remover.html
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   wacio23 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 22 lipiec 2009 - 21:43

Witam!! Miałem dokładnie taki sam problem jak ten opisany powyżej. Zablokowany rejestr, menedżer zadań, panel sterowania, przywracanie systemu i ogólnie wszystkie narzędzia tym podobne. Wszelkie programy typu combofix, hijackthis i inne takie również nawet nie uruchomiły sie bo ten smieć je blokował, z trybu awaryjnego sytuacja tez sie powtarzała.... aż w końcu musiałem odłączyć zasilanie... krótko mówiąc wyciągnąłem wtyczkę z gniazdka na kilka minut a po włączeniu system security juz nie było.... cud? potem przeskanowałem combofixem i juz z 3 tygodnie system chodzi jak ta lala....Tak więc jeśłi próbowaliście wszystkiego to spróbujcie tego:) prosta metoda ale dla mnie najskuteczniejsza bo tylko to pomogło:) i to w dodatku przypadkiem

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1