Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Uniwersalna Podstawka Pod tablet "R1" - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Uniwersalna Podstawka Pod tablet "R1" Oceń temat: -----

#1 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

• Grupa: Goście

Napisany 28 październik 2011 - 07:25

Dodaj obrazek
iPad to idealne narzędzie do zabawy ale i pracy (w ramach jego możliwości i aplikacji). Na dłuższą metę przydaje się z pewnością jakieś dodatkowe akcesorium, które ułatwi trzymanie iPada w różnych pozycjach aby wykorzystywać palce obu dłoni do pisania.

Dzisiaj chciałbym przedstawić dość nietypowy gadżet do iPada: nie etui, futerał a R1 – podstawkę pod tablety koreańskiej firmy Ace-Hinge Tech, której polskim oddziałem jest Ace Rico Sp. z o.o..

Już po otwarciu pudełka z podstawką R1 zostałem mile zaskoczony. Mogę zaryzykować stwierdzenie, że jakość wykonania i design R1 idą w jednym szeregu z dopracowaniem i prostotą w stylu Apple.
Dodaj obrazek
Stand R1 składa się z trzech metalowych części połączonych masywnymi ale bardzo ładnymi zawiasami. Podstawa ma na tyle dużą powierzchnię, że nie grozi nam przewrócenie R1 z iPadem.
Dodaj obrazek
Te części podstawki R1, która bezpośrednio stykają się z tabletem są pokryte gumowatym, trochę miękkim materiałem zapewniającym bardzo dobry grip (pod tym względem podobny do materiału jakim pokryte są paletki do ping-ponga). Dzięki temu nawet jak pacniemy przez przypadek iPada nie wypadnie z on uchwytu. Z tego samego materiału jest zrobiony wąski pasek na podstawce co zapewnia z kolei pewne trzymanie się podłoża.

Jak widać na zdjęciu podstawka R1 ma możliwość regulacji w dwóch miejscach co w praktyce oznacza, że możemy ustawić iPada jak tylko mamy ochotę. Zawiasy pracują ze sporym oporem (moment obrotowy większego zawiasu to 130 kgFmm, mniejszego 35 kgFmm) , nie mają ani milimetra luzu. Nie musimy się więc martwić o to, że iPad nagle zjedzie nam wraz z podstawką do poziomu.
Dodaj obrazek
Jedynie przy mocniejszym i gwałtownym dotykaniu ekranu iPad wpada w minimalne drgania góra/dół. Nie jest to jakoś bardzo denerwujące, w końcu to regulowany stojak na dwóch, mocnych wprawdzie, ale zawiasach, a nie podstawka wykonana z jednego kawałka aluminium bez regulacji.

Podstawka R1 jest uniwersalna, nie jest przeznaczona tylko dla iPada czy to pierwszej czy drugiej generacji. Testowałem ją z iPadem 2, który ma tylko 8,8 mm grubości i w zasadzie nawet jak mielibyśmy na nim jakieś grubsze etui na plecki to zmieści się w podstawce R1, która pomieści tablet o grubości do 15 mm.

W zasadzie uniwersalność tego gadżetu sprawia, że może służyć jako podstawka dla wielu urządzeń i nie koniecznie tylko tabletów, choć dla nich właśnie został stworzony (stand R1 jako miejsce do spoczynku dla iPhone’a sprawował się także wyśmienicie;)
Dodaj obrazek
Uniwersalna podstawka pod tablety R1 od Ace-Hinge Tech kosztuje w Polsce około 200-220 zł.

artykuł skopiowany ze strony:
http://myiphone.com....ace-hinge-tech/

#2 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderatorzy lokalni

Napisany 28 październik 2011 - 11:10

W porównaniu do Smart Cover: http://www.apple.com...ad/smart-cover/ jakie są wyraźne jej (R1) plusy ?
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064

nowoczesne meble kuchenne warszawa pruszków | szafy pruszków warszawa | akademia poziomkowa

#3 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 28 październik 2011 - 12:26

Pierwszy raz spotykam sie z takim rozwiązaniem. Dlatego jestem wstanie jedynie subiektywnie podejść do pytanie.

-Design "R1" jest duzo lepszy.
-Jednym ruchem ręki jesteśmy w stanie zmienić i dopasować do własnych potrzeb kąt położenia urządzenia
-guma na "R1" w 100% zapewnia stabilność podstawki zarówno z podłożem jak i z urządzeniem

Z drógiej strony R1 nie posiada funkcji ochronnej. Ale wydaje mi się ze podstwka pod tego tupu rzeczy ma inne zadanie (poprawić ergonomie pracy), a R1 spełnia je w 100%

#4 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 29 październik 2011 - 00:36

Design "R1" jest duzo lepszy

To nie jest argument.

Jednym ruchem ręki jesteśmy w stanie zmienić i dopasować do własnych potrzeb kąt

Podobnie to Smart Cover.

Jak na razie Twoje argumenty w żaden sposób nie ukazują przewagi R1. A na dodatek jak sam zauważyłeś, Smart Cover posiada dodatkowo funkcję ochronną.

Kolejna wada: cena. R1 jest dużo droższe od Smart Cover.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064

nowoczesne meble kuchenne warszawa pruszków | szafy pruszków warszawa | akademia poziomkowa

#5 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 31 październik 2011 - 07:21

Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia.

Wydaje mi sie ze trwałość materiału z jakiego zostały wykonane te urzadzenia, świadczy że podstawka R1 jest jest duzo lepsza niż Prezentowana przez Ciebie. Cene produktu generuje głównie materiał z jakiego on został zrobiony.

R1 daje nam wiecej możliwości ustawienia Tablet-u w płaszczyznach.

#6 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 październik 2011 - 14:41

Wydaje mi sie ze trwałość materiału z jakiego zostały wykonane te urzadzenia

To jest Twoja subiektywna opinia.

Jakość materiału Smart Cover wydaje się być taka sama jak nie lepsza.

Nadal nie widzę tych argumentów na plus dla podstawki R1.

#7 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 31 październik 2011 - 15:24

Subiektywne jedynie dlatego ze nie miałem możliwości przetestować Twojej sugestii.

Jezeli dla Ciebie Design, Trwałość materiałów, Wieksze zaawansowanie technologiczne pozwalające na wiecej możliości ulożenia Tablut-u , nie są atutami tego produktu, to znaczy że też subiektywnie podchodzisz do tematu.

Dodam tylko że "R1" robi furrore w krajach Azjatyckich i zaczyna również podbijać serca Amerykanów.

Proponuje podsumowanie tego typu:
Kazdy produkt który istnieje na rynku ma swoje plusy i minusy, A produkt jaki wybierze klient zależy już tylko od indywidualnych upodobań i potrzeb.

#8 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 listopad 2011 - 13:13

Jezeli dla Ciebie Design, Trwałość materiałów, Wieksze zaawansowanie technologiczne pozwalające na wiecej możliości ulożenia Tablut-u , nie są atutami tego produktu

Czytaj co piszę. Prosiłem, abyś podał PRZEWAGĘ R1 nad Smart Cover. To co wymieniłeś pasuje do 35 tysięcy podstawek. Każdy tak zachwala produkt. Pokaż mi co ten produkt wyróżnia.

#9 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 02 listopad 2011 - 09:31

Ok,

Twoje rozwiązanie wygląda bardziej jak zabawka. Rażące kolory. Choć faktycznie pod względem wartości urzytkowej jest lepsze. Ale mimo to osobie której zalezy na tym by jej urządzenie wyglądalo profesjonalnie wybierze "R1". Sam odpowiedz sobie na pytanie czy będąc na stanowisku Kierowniczym wolal byś by na Twoim biurku był różowy lub zielony zwinięty rulonik o który opiera sie Twój Tablet, czy wybrał byś rozwiązanie "R1"?

Dodam jeszcze ze nasz produkt ma 2 lata gwarancji, a o jego niezawodości świadczy to, że od 4 lat istnienia tego komponentu nie rynku nie dostaliśmy rzadnych reklamacji.

Prosze Cie o obejżenie tego filmu:

Dalej uwarząsz, że Twoje rozwiązanie podobnie a i nawet lepiej poprawia ergonomie pracy?

Plus "R1" jest uniwersalnym rozwiązaniem, a nie przeznaczonym tylko pod 1 linie produktu. Wiec wraz z rozwojem technologii tabletów nasze urządzenie Ciągle będzie przydatne.

#10 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 02 listopad 2011 - 09:33

Film do postu wyżej:
"youtube.com/watch?v=Yg3yBUvYusY"

#11 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 02 listopad 2011 - 13:38

Myślę, że będąc kierownikiem i mając iPada 2 wybiorę dedykowane dla niego etui, wyprodukowane przez samego Apple ze skóry, czyli Smart Cover.Ostatnie zdanie, które napisałeś mówi o tym, o co cały czas pisałem. Mianowicie, o przewadze - jest uniwersalna !!!Poza tym, jeżeli to nie kłopot, pisz poprawnie ortograficznie swoje posty.

#12 Gośćremik.pazdej@acercio.pl_*

Napisany 02 listopad 2011 - 15:12

Przepraszam ... będąc zawalony pracą za każdym razem kiedy widziałem, że moja odpowiedz Ci nie pasuje, dopadała mnie irytacja. Może to jest powód błedów ortograficznych.

Jeszcze raz przepraszam.

Prosze o kolejne pytania bądz sugestie.

#13 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 03 listopad 2011 - 10:11

Mnie jedynie chodziło o to, aby wydobyć z Twojego produktu coś fajnego, nowego i stawić go 'ponad innymi'. Wielu ludzi coś wymyśla, produkuje, a potem na pytanie dlaczego Twój produkt - nie mają odpowiedzi.

Pozdrawiam.

#14 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 09 listopad 2011 - 07:39

Chciał bym zaprosić Państwa do obejżenia prezentacji pozostałych komponentów linii AceLuxe:
"www.youtube.com/watch?v=kMWvNiDSvKM"

#15 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 09 listopad 2011 - 13:45

Ten 'żuraw' nawet fajny:) Aczkolwiek, jakość filmiku mogłaby być lepsza.

#16 Gośćkuba_*

Napisany 01 styczeń 2012 - 23:15

Jeżeli chodzi o wygodną podstawkę pod tablet polecam specjalną poduszkę którą można kupić na stronie producenta www.ivi.com.pl

#17 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 02 styczeń 2012 - 11:44

A jak z odprowadzaniem ciepła ?

#18 Gośćremik.pazdej@acerico.pl_*

Napisany 03 styczeń 2012 - 07:35

hehe :)

#19 Użytkownik jest niedostępny   Jacenty7 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 luty 2012 - 11:04

No w tym przypadku podstawa to trójkąt więc nie ma problemów z chłodzeniem. Jest to nawet lepsze niż trzymanie tableta na kolanach, nie mówiąc już o komforcie pracy.Wiem bo używam.

#20 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 10 luty 2012 - 12:38

Ja rozumiem, że trójkąt służy do utrzymania lepszej pozycji, ale i tak dół netbooka opiera się o 'materiał typowo poduszkowy', który nie odprowadza ciepła, a wręcz je jeszcze 'wytwarza'.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1