Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: TROJAN NA PŁYCIE PC WORLD ?? - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert AVG odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów antywirusowych firmy AVG, samych wirusów, produktów firmy itp. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie samego programu jak i wszelkiego rodzaju robaków i wirusów. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z AVG będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

TROJAN NA PŁYCIE PC WORLD ?? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   pawel25 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 10 sierpień 2010 - 15:51

Ostatnio sobie zainstalowałem Kaspersky Internet Security 2011 i tu moje zdziwienie

Zagrożenie (3)
2010-08-10 16:38:17 Zagrożenie adware not-a-virus:AdWare.Win32.Relevant.p D:\programy\ChrisTV Lite 5.51\setup_christv_5_51_lite.exe//data0003 Średni
2010-08-10 16:38:17 Zagrożenie adware not-a-virus:AdWare.Win32.Relevant.q D:\programy\ChrisTV Lite 5.51\setup_christv_5_51_lite.exe//data0004 Średni
2010-08-10 16:38:17 Zagrożenie Koń trojański Trojan-Dropper.Win32.Delf.fio D:\programy\ChrisTV Professional 5.51\setup_christv_5_51_pro.exe//data0002 Wysoki

dysk D to nagrywarka dvd

w której jest ORYGINALNA PŁYTA PC WORLD Z 7/2010

I TU MOJE PYTANIE czy to błąd KIS 2011, czy JEŚLI TO JEST KOŃ TROJAŃSKI TO JAJA SOBIE ROBICIE W TEJ REDAKCJI ?????!!!!!!!

Ten post był edytowany przez boberek88 dnia: 10 sierpień 2010 - 16:17
Powód edycji: Nie krzyczymy i nie nadużywamy formatowania. Poprawione. Bober

#2 Użytkownik jest dostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 10 sierpień 2010 - 16:52

cyt. "not-a-virusAdWare.Win32.Relevant.q, nie-do-virusAdWare.Win32.Relevant.p Działanie: not-a-virusAdWare.Win32.Relevant.q, nie-do-virusAdWare.Win32.Relevant.p działania:
Kategoria zagrożenia Opis: potencjalnie niechciany program adware przeznaczony do dostarczania reklam do różnych systemów użytkowników
"
http://www.antivirus...irus/14605.html

Jest mnóstwo podobnych programów, nie musisz ich instalować. Nie są groźne tylko czasami dokuczliwe.
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   pawel25 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 10 sierpień 2010 - 17:45

Spoko, nie muszę i nie zainstalowałem; tak zareagował "KIS" na włożoną płytę, ale miło było by było jak bym w opisie programu został powiadomiony że aplikacja jest NIEBEZPIECZNA !! !! !!

I druga rzecz, strasznie mnie wykurza że pismo które się reklamuje jako profesjonalny miesięcznik wprowadza na swoją płytę potencjalnie niebezpieczne programy ?

To tak jak ja bym wydał sobie jakieś pismo z płytą a tam napisał trojana którego nie wykrył by żaden AV. Miło by ci było jak byś właśnie tego trojana zainstalował ja bym cię okradł i rozwalił system ???

PS.

Trojan-Dropper.Win32.Delf.se
Wykrytych 27 stycznia 2006 20:47 GMT
Zwolniony 27 stycznia 2006 20:47 GMT
Opublikowany 03 kwietnia 2006 11:21 GMT

Szczegóły techniczne
Ładunku
Instrukcje usuwania

Szczegóły techniczne

Trojan ten program jest przeznaczony do instalacji innych plików i programów na zaatakowanym komputerze bez wiedzy użytkownika i zgody. główny plik trojana jest pliku PE EXE o rozmiarze około 142KB, napisany w Delphi i pakowane za pomocą UPX. Rozpakowaniu około 223KB w rozmiar.

#4 Użytkownik jest niedostępny   boberek88 Ikona

• mów mi Bober
  • PipPipPipPipPipPip

Napisany 10 sierpień 2010 - 18:21

Zobacz postpawel25, o 10 sierpień 2010 - 18:45, powiedział:

(...) aplikacja jest NIEBEZPIECZNA !! !! !!
(...)

repylek napisał, że program nie jest groźny tylko czasami dokuczliwy. Z samego opisu wynika, że jest POTENCJALNIE niechciany. Nie ma się co rzucać :) Nikt nie mówi o okradaniu czy rozwalaniu systemu.
www.StaryGolf.eu

#5 Użytkownik jest niedostępny   pawel25 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 10 sierpień 2010 - 18:35

a ostatnia która została wykryta ? moim zdaniem może prowadzić do czegoś gorszego

Trojan-Dropper.Win32.Delf.se

Ten post był edytowany przez sebex dnia: 10 sierpień 2010 - 19:45
Powód edycji: Nie cytujemy wpisu, który napisany jest bezpośrednio nad naszym - sebex

#6 Użytkownik jest dostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 10 sierpień 2010 - 19:50

Użyj Manual removal
Linkman M-24

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1