Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Transfer danych z HDD do laptopa - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady działu

Witamy na nowym forum.

Będziemy się na nim zajmować wszelkimi aspektami odzyskiwania danych, zarówno problemami software, jak i hardware.
Zadane pytania powinny być zgodne z Regulaminem Forum, jak i muszą zachowywać kulturalny poziom wypowiedzi. Roszczeniowe podejście nie będzie tolerowane. Pytający powinien skorzystać z wyszukiwarki na forum przed zadaniem pytania.

Pytanie powinno zawierać model dysku (czy innego nośnika, z którym jest problem), opis uszkodzenia (lub powodu utraty dostępu do danych) oraz jak ono powstało. Należy również opisać, co już zostało z nośnikiem zrobione i jakie programy użyte.

Poprzednia formuła forum zostaje zmieniona. Nowe forum będzie służyć nie tylko pomocy użytkownikom, ale i będziemy się nawzajem uczyć wszystkiego, co zawiera się w nazwie "odzyskiwanie i ochrona danych".

Pomagających uprasza się o nieodpowiadanie takie jak: "pobierz to i to". Jeżeli temat nie jest dobrze opisany na forum, to należy przed polecaniem czegoś rozwinąć samą myśl na temat usterki i możliwości odzyskiwania i wtedy dopiero podawać narzędzie. Porady takie, jak wspomniana wyżej nie będą tolerowane (a nawet będą rozpatrywane jako szkodliwe i będą usuwane z forum, a użytkownik odpowiednio nagradzany - najpierw ostrzeżeniem słownym, a potem przewidzianym w regulaminie).
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Transfer danych z HDD do laptopa Oceń temat: -----

#1 Gośćfumfelek_*

• Grupa: Goście

Napisany 15 listopad 2011 - 19:40

Dobry wieczor.

Moze nie jako uzytkowik ale jako czytelnik od jakiegos czasu sledze Wasze forum. I musze powiedziec ze nie raz znalazlem tutaj bardzo madre odpowiedzi. Dlatego wlasnie tutaj postanowilem takze zapytac:) Odpowiedzi do tego pytanie widzialem juz tutaj wczesniej ale chcialbym sie jednak upewnic.

Posiadam Laptopa Toshiba Sat l350 - 159. Z tego na co wyglada moja plyta glowna sie skonczyla :) za kazdym razem jak wlaczam lapka do mi sie resetuje po kilku sekundach (tryb awaryjny takze nie dziala) z tego co wyczytalem najbezpieczniejsza opcja bedzie wyjecie dysku i podpiecie pod innego laptopa (?) tylko nie wiem jak go podpiac do tego lapka czy bedzie to jakakolwiek przejsciowka USB ---> SATA/IDE ? czy jakas specialna ? Bo jak patrze to niektore sa tutaj z jakimis akumulatorkami czy cos. Jakby mogl mi ktos doradzic ktora przejsciowka z angielksiego www.amazon.co.uk

Dziekuje z gory za odpowiedz.
Piotrek

#2 Użytkownik jest niedostępny   laptokowiec Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 16 listopad 2011 - 10:31

Zwykła przejściówka SATA na USB (chyba że masza EIDE/ATA).

#3 GośćFumfelek_*

• Grupa: Goście

Napisany 19 listopad 2011 - 22:33

Zobacz postlaptokowiec, o 16 listopad 2011 - 10:31, powiedział:

Zwykła przejściówka SATA na USB (chyba że masza EIDE/ATA).

OK. Pdlaczylem wszystko ale jak podlaczam ten dysk do innego laptopwa widze tylko jedna moja partycje a druga jest niedostepna.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Daniel19 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 styczeń 2012 - 13:30

sprawdz zawartość dysku programem DMDE.
Ewentualnie uruchom sobie Hiren's Boot i program do sprawdzania/naprawy dysków twardych.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1