Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Opera nie otwiera niektorych stron


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Huzar001

Huzar001

    Bywalec

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 304 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 16:00

Od kilku dni mam problem z otwarciem strony www.google.pl i www.youtube.pl (Wyświetla komunikat: "Problem z siecią Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, lub spróbuj wyszukać witrynę.") Korzystam z Opery 11.64 na Win Xp. Dodam, że na tym samym kompie strony te poprawnie wczytują się w Mozilli ale nie chodzą na przykład na Operze 12 (portable) zainstalowanej na zewnętrznym dysku usb.
AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice + Scythe Ninja Plus
Gigabyte GA-K8V Ultra-939 Via K8T890
Kingston DDR 2 x 512MB PC-400
WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA
Radeon 9550 Sapphire 128MB (128bit)
Zasilacz- Chieftec 360W HPC-360-202DF
Obudowa - Chieftec DA-01B-D

#2 repylek

repylek

    Very Lazy Cat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 40294 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 16:32

Spod PPM ustaw w Operze pokazywanie całego adresu www. Sprawdź poprawność nieczynnych adresów.

Dodaj obrazek

Linkman M-24


#3 Huzar001

Huzar001

    Bywalec

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 304 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 17:02

Mam to cały czas włączone. Adresy są poprawne. Nie blokuje ich również firewall.
AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice + Scythe Ninja Plus
Gigabyte GA-K8V Ultra-939 Via K8T890
Kingston DDR 2 x 512MB PC-400
WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA
Radeon 9550 Sapphire 128MB (128bit)
Zasilacz- Chieftec 360W HPC-360-202DF
Obudowa - Chieftec DA-01B-D

#4 repylek

repylek

    Very Lazy Cat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 40294 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 18:12

Sprawdź w ustawieniach Opery czy nie znalazły się w wykazie witryn zablokowanych

Dodaj obrazek

Sprawdź też plik HOSTS czy nie ma tam wpisów blokujących te witryny. Otwórz go w Notatniku, usuń jeśli masz tam wpisy dotyczące tych stron, potem użyj: Plik - zapisz

Dodaj obrazek

Linkman M-24


#5 Huzar001

Huzar001

    Bywalec

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 304 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 20:12

Plik hosts już sprawdzałem a opera niczego nie blokuje. Problem występuje również w przypadku opery zainstalowanej na zewnętrznym dysku (zainstalowane jako portable). Bardziej zastanawia mnie czy nie wpływa na to jakiś wpis w rejestrze. Odinstalowałem opere i wyczyściłem system CCleaner ale również bez zmian.
Dodatkowo zauważyłem problem z allegro. Jednakże tam nie wyświetla jedynie na stronach wyszukiwania miniatur przy nazwach aukcji
AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice + Scythe Ninja Plus
Gigabyte GA-K8V Ultra-939 Via K8T890
Kingston DDR 2 x 512MB PC-400
WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA
Radeon 9550 Sapphire 128MB (128bit)
Zasilacz- Chieftec 360W HPC-360-202DF
Obudowa - Chieftec DA-01B-D

#6 repylek

repylek

    Very Lazy Cat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 40294 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 21:12

Widzę, że to powszechny problem tej wersji Opery

http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&hl=pl&q=opera+portable+faq&oq=opera+portable+faq&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=serp.12...0.0.1.2158.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0.U7ImMJN3IA4&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=2106bef06585ae7d&biw=1455&bih=648

Linkman M-24


#7 Huzar001

Huzar001

    Bywalec

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 304 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 czerwiec 2012 - 22:17

Ale u mnie problem występuje zarówno w wersji portable, jak i standardowo zainstalowanej.
Zauważyłem, że w przypadku googli pomaga włączenie funkcji opera turbo, choć osobiście przyznam, że nie widzę zależności- ale fakt, strona się wczytuje.

Ten post był edytowany przez Huzar001 dnia: 09 czerwiec 2012 - 23:42

AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice + Scythe Ninja Plus
Gigabyte GA-K8V Ultra-939 Via K8T890
Kingston DDR 2 x 512MB PC-400
WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA
Radeon 9550 Sapphire 128MB (128bit)
Zasilacz- Chieftec 360W HPC-360-202DF
Obudowa - Chieftec DA-01B-D

#8 repylek

repylek

    Very Lazy Cat

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 40294 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 czerwiec 2012 - 04:01

U mnie wszystkie Opery (mam 3 wersje do Next) pracują z wyłączonymi usługami : Opera Unite, Opera Turbo, Opera Link.Spróbuj usunąć wszystkie ciasteczka (cookies) Google z Menadżera Ciasteczek, a potem zapisać je na nowo

Linkman M-24


#9 Huzar001

Huzar001

    Bywalec

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 304 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 czerwiec 2012 - 06:58

Próbowałem już. Odinstalowałem opere, usunąłem wszystkie pozostałości i po ponownej instalacji to samo.
AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice + Scythe Ninja Plus
Gigabyte GA-K8V Ultra-939 Via K8T890
Kingston DDR 2 x 512MB PC-400
WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA
Radeon 9550 Sapphire 128MB (128bit)
Zasilacz- Chieftec 360W HPC-360-202DF
Obudowa - Chieftec DA-01B-D




1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników