Skocz do zawartości


Close Open
Close Open
Zdjęcie
- - - - -

Opóźnienie odtwarzania dźwięku przez SPDIF


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Serpher

Serpher

    Hardcore Windows User

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 253 Postów:
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2011 - 11:28

Witam,

Mam kartę dźwiękowa X-Fi XtremeGamer Fata1ty Pro oraz głośniki Logitech Z-5500 połączone kablem koncentrycznym SPDIF i nie wiem czemu przy rozpoczęciu odtwarzania dźwięku następuje opóźnienie o ok. 0,5-1 sekundy. Oprogramowanie oraz sterowniki raczej nie maja tu nic do rzeczy. W programach wybierałem wszelkie dostępne wyjścia dźwięku i to samo. Sterowniki były i oryginalne od Creativa oraz modyfikowane od PAX'a, żadnej różnicy. Na połączeniu analogowym nie ma takich rzeczy. Przy takim połączeniu nadawany jest sygnał nawet jeżeli nie ma żadnego odtwarzanego dźwięku, natomiast w SPDIF jest opóźnienie. To tak jakby po ciszy musiał zaskoczyć.
Mój system to XP Pro x32.

Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Pozdrawiam
Serphujesz bo lubisz :)
Dodaj obrazek

Intel Core 2 Duo E8400 @3.00 GHz // Gigabyte GA-P35C-DS3R (rev. 1.0) // Kingston 3072 MB DDR2 800 MHz (4-4-4-12) // Galaxy GeForce 8800 GT 512 CoolerMaster HeatPipe // Creative SB X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional // Logitech 5.1 X-540 // WDC WD3200AAKS (304 GB, SATA II, NCQ, 16 MB), Seagate ST3500320AS (465 GB, SATA II, NCQ, 32 MB) [ R.I.P. ] // LG GH22LS30 // Samsung SyncMaster 793DF (17" CRT) // Chieftec GPS-400AA-101 A // MS Windows XP Professional SP3 // Opera 9.61 (Build 10463) // GZ-AA3CB-SJB
3DM03: 36869 || 3DM05: 18486 || 3DM06: 11581




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników