Po zainstalowaniu Windowsa XP i rozpoznaniu przez system karty muzycznej i zainstalowaniu sterowników i aplikaji Creative`u do odtwarzania muzyki jestem informowany że w komputerze nie ma urządzenia do odtwarzania muzyki. W menadżerze sprzętu jest widoczne Creative SB itd, we właściwościach urządzenie jest włączone i jest informacja że nie ma konfliktów sprzętowych , przypisane przez system przerwania wskazują także na brak komfliktów.Ponowna instalacja sterowników nic nie dała. Zastanawiąjącym jest tylko fakt braku ikony głośnika na pasku zadań lecz jest ikona audigy. Podejrzewając że może być coś z kartą sprawdziłem ją na innym kompie i działa.Zmieniałem karty na SBlive 5.1 i SBlive1024 jest to samo.Zmieniałem też złącza PCI. Jestem juz głupi pomóżcie bo być może robie jaki śmieszny błąd
Strona 1 z 1
SB Audigy 1394 pod XP problem
|
Napisany 08 październik 2004 - 14:48
Czy mółbyś jaśniej napisać - i jak można to rozwinąć - pierwsze zdanie ?
Ali
C2D 3,0 GHz, płyta Foxconn P35 S, 4 GB OCZ, SB Audigi 2 ZS, Samsung 750 GB, NVidia 8800 GT, DVD LiteOn 1693S, Raitek 100 Mb/s, zasilacz CORSAIR 520 W, skaner Plustek, drukarka HP, monitor CRT 22 cale LG, Windows XP Pro i SP1.
Napisany 08 październik 2004 - 15:03
Napisany 08 październik 2004 - 15:11
Zobacz "dzieki i urządzenia nagrywające" w panelu sterowania. Co jest w "audio" "odtwarzanie dzwieku" ?
Ali
C2D 3,0 GHz, płyta Foxconn P35 S, 4 GB OCZ, SB Audigi 2 ZS, Samsung 750 GB, NVidia 8800 GT, DVD LiteOn 1693S, Raitek 100 Mb/s, zasilacz CORSAIR 520 W, skaner Plustek, drukarka HP, monitor CRT 22 cale LG, Windows XP Pro i SP1.
Napisany 08 październik 2004 - 15:24
Spróbuj:
-dodaj sprzęt w panelu sterowania a jak nie pomoże
-usuń sprzęt w menadzerze urządzeń i powtórz krok pierwszy.
Coś wyszło nie tak w czasie instalacji. Przypomnij sobie, nie było jakiś dziwnych objawów ?
Ali
Napisany 08 październik 2004 - 15:28
Napisany 08 październik 2004 - 15:39
Czy uruchomiłeś program instalacyjny z CD Rom ? Windows wykrywa kartę dzwiękową jako nieznane urządzenie PCI. Należy go poinformować, że nie mamy ochoty aby szukał sterowników, i tyle. Następnie uruchamiamy program instalacyjny z CD Rom. Po restarcie w menadzerze urządzeń nie będą widoczne nieznane urządzenia tylko Twoja karta.
Pytanie: Czy tak to robiłeś ?
Ali
Napisany 08 październik 2004 - 15:47
Napisany 08 październik 2004 - 15:57
Z ikonkami jest wszystko w porządku. Tak powinno być. Jeżeli chcesz mieć drugą ikonkę (niepotrzebną!) to w "panelu sterowania" w "dzwieki ...." jest "umieść ikonę na pasku zadań".
Czy instalowałeś jakąś inną kartę dzwiękową na swoim komputerze ? Czy działała ?
Wszystko wskazuje na błąd w czasie instalacji. Może płytka instalacyjna ma coś w sobie ? Odinstaluj hardware i software, zrestartuj i spróbuj jeszcze raz. Jeżeli nie pomoże zaciągnij skerowniki z internetu. Jeżeli nie pomoże ... to sprawa wymaga głębszego zastanowienia więc na razie się wyłączam.
Ali
Napisany 20 październik 2004 - 20:59
bociant01 napisał:
Po zainstalowaniu Windowsa XP i rozpoznaniu przez system karty muzycznej i zainstalowaniu sterowników i aplikaji Creative`u do odtwarzania muzyki jestem informowany że w komputerze nie ma urz±dzenia do odtwarzania muzyki. W menadżerze sprzętu jest widoczne Creative SB itd, we wła¶ciwo¶ciach urz±dzenie jest wł±czone i jest informacja że nie ma konfliktów sprzętowych , przypisane przez system przerwania wskazuj± także na brak komfliktów.Ponowna instalacja sterowników nic nie dała. Zastanawi±j±cym jest tylko fakt braku ikony gło¶nika na pasku zadań lecz jest ikona audigy. Podejrzewaj±c że może być co¶ z kart± sprawdziłem j± na innym kompie i działa.Zmieniałem karty na SBlive 5.1 i SBlive1024 jest to samo.Zmieniałem też zł±cza PCI. Jestem juz głupi pomóżcie bo być może robie jaki ¶mieszny bł±d
Witam
Mam ten sam problem, czy udało Ci sie go rozwiązać. Szukam pomocy od jakiegoś czasu i nie mogę sobie poradzić. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
Napisany 21 październik 2004 - 20:58
Prześlij ten temat: