Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: samowyłączający się komputer - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Firewalle: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat ochrony sieci firmowych i prywatnych za pomocą zapór sieciowych oraz produktów firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

samowyłączający się komputer Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   OlaArni Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 05 październik 2009 - 21:29

Witam, mam pewien problem. Otóż od wczoraj mój laptop po każdym uruchomieniu, w przeciągu około minuty wyświetla mi komunikat, że musi zostać ponownie uruchomiony. W komunikacie jest też napisane, że proces został zainicjowany przez zarządzanie NT/SYSTEM. Jako powód podają nieoczekiwanie przerwanie zdalnego wywoływania procedur RPC.

Próbowałam zrobić skana combofixem, ale niestety komputer za szybko się wyłącza.

Kolega, którego poprosiłam o pomoc, użył fixblasta, ale w niczym to nie pomogło.

Macie może jakiś pomysł, co się dzieje z moim komputerem i jak to naprawić?
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

#2 Użytkownik jest niedostępny   jason. Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 07 październik 2009 - 01:14

Gdy pojawi się komunikat:
Start --> Uruchom --> wpisz shutdown /a --> OK.
Zamykanie systemu powinno zostać zatrzymane.
Zainstaluj program Malwarebytes' Anti-Malware i wykonaj pełne skanowanie wszystkich dysków.
Co znajdzie usuń i pokaż z tego raport.
Najlepiej wrzuć go na http://wklejto.pl/ a tu daj link do niego.

To tak na szybkiego.
Bez dalszej pomocy w dziale Bezpieczeństwo komputera i sieci nie odbędzie się.
Tu logów wstawiać nie możesz, gdyż post może zostać usunięty jak wskazuje informacja wyżej dotycząca Zasad obowiązujących w dziale forum eksperckiego.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Pawel_Dagma Ikona

• Ekspert Dagma
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 09 październik 2009 - 11:04

Witam

Zalecam pełną aktualizacje posiadanego systemu operacyjnego, poprawki mozna pobrac ze stron Microsoftu na innym komputerze i przeniesc np na pendrive dodatkowo zalecam instalacje zapory sieciowej w celu filtrowania ruchu sieciowego.

Jeżeli komputer nie będzie już się autmatycznie restartował proponuje przeskanowac go aktualnym oprogramowaniem antywirusowym

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1