Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: router d'link dir-300 nagle przestał działać - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert D-Link odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy na temat technologii sieciowych, sieci bezprzewodowych i cyfrowego domu. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie budowy sieci i problemów z nimi związanych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert D-Link będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

router d'link dir-300 nagle przestał działać Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   falseg5439 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 14 luty 2011 - 23:49

Witam,
posiadam router d'link model dir-300, został już raz skonfigurowany przeze mnie i działał poprawnie przez pół roku. Dzisiaj przestało działać wifi. Resetowałem go już kilkakrotnie. Liczy dioda statusu, gdy podłączam internet świeci też dioda internetu. Jednak nie świeci wifi oraz porty przy próbie podłączenia któregoś do komputera. Gdy przyciskam reset i odłączam zasilanie, po czym włączam z powrotem zasilanie i zwalniam reset, dioda statusu miga i porty działają.Mogę po kablu się połączyć z internetem, jednak bardzo zależy mi na wifi (studenckie mieszkanie, internet musi docierać wszędzie) Przy próbie konfiguracji przez płytę, wyskakuje mi informacja, żebym sprawdził czy router jest w ogóle włączony. Na strone konfiguracji nie jestem w stanie wejść, ponieważ w ogóle mi jej nie ładuje. Czy są jakieś proste metody zanim zdecyduję się oddać router do serwisu ? Za wszelką pomoc z góry dzięki.

#2 GośćAdrian_*

• Grupa: Goście

Napisany 22 październik 2011 - 08:06

Witam, przepraszam za odkopywanie, ale mam podobny problem, nie działa wifi, dioda zasilania jest pomarańczowa i mruga, a dioda stanu sieci także świeci na pomarańczowa. Nie działa też logowanie. Z góry dziękuję za pomoc.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1