Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: przywracanie danych - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady działu

Witamy na nowym forum.

Będziemy się na nim zajmować wszelkimi aspektami odzyskiwania danych, zarówno problemami software, jak i hardware.
Zadane pytania powinny być zgodne z Regulaminem Forum, jak i muszą zachowywać kulturalny poziom wypowiedzi. Roszczeniowe podejście nie będzie tolerowane. Pytający powinien skorzystać z wyszukiwarki na forum przed zadaniem pytania.

Pytanie powinno zawierać model dysku (czy innego nośnika, z którym jest problem), opis uszkodzenia (lub powodu utraty dostępu do danych) oraz jak ono powstało. Należy również opisać, co już zostało z nośnikiem zrobione i jakie programy użyte.

Poprzednia formuła forum zostaje zmieniona. Nowe forum będzie służyć nie tylko pomocy użytkownikom, ale i będziemy się nawzajem uczyć wszystkiego, co zawiera się w nazwie "odzyskiwanie i ochrona danych".

Pomagających uprasza się o nieodpowiadanie takie jak: "pobierz to i to". Jeżeli temat nie jest dobrze opisany na forum, to należy przed polecaniem czegoś rozwinąć samą myśl na temat usterki i możliwości odzyskiwania i wtedy dopiero podawać narzędzie. Porady takie, jak wspomniana wyżej nie będą tolerowane (a nawet będą rozpatrywane jako szkodliwe i będą usuwane z forum, a użytkownik odpowiednio nagradzany - najpierw ostrzeżeniem słownym, a potem przewidzianym w regulaminie).
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

przywracanie danych przywracanie danych z konta innego użytkownika (po jego usuinięciu) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   szoshoman Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 28 czerwiec 2009 - 22:18

Witam. mam nie lada problem.. Nie mogę odzyskać ważnego folderu w którym znajdowały sie pliki pdf i dokumenty tekstowe. nie przywraca go ani systemowy system przywracania... próbowałem też programem easy recovery professional ale nie mogę się w nim połapać... Utrudnienie jest bowiem następujące: stworzyłem konto użytkownika i udostępniłem w folderze dokumenty udostępnione pewien folder (poprzez wycięcie i wklejenie z konta administratora) na odzyskaniu którego mi bardzo zależy. Potem zalogowałem sie na nowo utworzone konto i znowu wyciąłem i wkleiłem udostępniony folder na pulpit. Po kilku jednak minutach stwierdziłem ze jednak to nowe konto się nie przyda więc wylogowałem się i je usunąłem (jako administrator) usunąłem oczywiście konto wraz z jego plikami... Proszę o pomoc, o rady dotyczące odzyskania folderu a jeśli nie to jego części... W przypadku podania programów prosiłbym o wytłumaczenie mi jak mam sie nim posłużyć żeby odzyskać pliki. Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź...

#2 Użytkownik jest niedostępny   Hegemnon Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 01 sierpień 2009 - 18:31

Zobacz postszoshoman, o 28-06-2009, 22:18, powiedział:

Witam. mam nie lada problem.. Nie mogę odzyskać ważnego folderu w którym znajdowały sie pliki pdf i dokumenty tekstowe. nie przywraca go ani systemowy system przywracania... próbowałem też programem easy recovery professional ale nie mogę się w nim połapać... Utrudnienie jest bowiem następujące: stworzyłem konto użytkownika i udostępniłem w folderze dokumenty udostępnione pewien folder (poprzez wycięcie i wklejenie z konta administratora) na odzyskaniu którego mi bardzo zależy. Potem zalogowałem sie na nowo utworzone konto i znowu wyciąłem i wkleiłem udostępniony folder na pulpit. Po kilku jednak minutach stwierdziłem ze jednak to nowe konto się nie przyda więc wylogowałem się i je usunąłem (jako administrator) usunąłem oczywiście konto wraz z jego plikami... Proszę o pomoc, o rady dotyczące odzyskania folderu a jeśli nie to jego części... W przypadku podania programów prosiłbym o wytłumaczenie mi jak mam sie nim posłużyć żeby odzyskać pliki. Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź...

programem easy recovery professional jeśli kolega posiada taki program to przeciez ma prawo do saportu producenta czemu kolega tej sposobności nie używa. Bo nie przypuszczam że kolega ukradł program.
Nienawiść ludzka jest ogromna . Lecz chęć pomocy innym jest większa.
Niezgoda rujnuje a zgoda buduje.
Nie mienie się specjalistą lecz pomagam w miarę swojej wiedzy i możliwości.
FAQ

#3 Użytkownik jest niedostępny   laptokowiec Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 24 sierpień 2009 - 10:12

Sprawdź tym programem. Nie nagrywaj go na partycję gdzie były zaginione skróty. Najlepiej byłoby, gdybyś juz nie pracvował na tym dysku. Możesz uruchomić np. z pendrive'a lub z innego dysku.

http://daneodzyskaj.pl/download/odzyskiwan...mde0139w32g.zip

(może trzeba będzie skopiować linka, bo mam jakiś problem z linkowaniem z forum)

W programie wybierasz dysk, a potem, po przeskanowaniu możesz szukać zaginionych linków.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1