Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: problem z zasilaniem - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

problem z zasilaniem niekiedy nie ładuje baterii Oceń temat: -----

#1 GośćAnna_*

• Grupa: Goście

Napisany 20 czerwiec 2011 - 10:26

Witam wszystkch,
mam problem z ładowaniem laptopa.posiadam mini Acer Aspire one,ma około 2 lata.bateria jest bardzo słaba- moze 20minut pracuje,ale takiego go dostałam - używanego.Problem jest w tym,że od czasu do czasu,a ostatnio prawie codzień laptop nie podłącza się do zasilania.tzn włączam do gniazdka do prądu i do gniazda w laptopie i nic - nie swieci się dioda zasilania.ruszam tą wtyczką na wszystkie strony,wkładam,wyciągam w nadziei że "załapie" i nic.po jakimś czasie- czasem parę godzin,czasem 1 dzień włączam laptopa i jak gdyby nigdy nic zasilanie działa.ogarnia mnie już czarna rozpacz- mierzyłam napięcie w zasilaczu- jest,a więc jest on sprawny.co może być przyczyną?mam już takiego stresa że boję się odłączyć laptop z zasilania,żeby potem nie było problemu z włączeniem.i tak nieraz cały dzień jest podłączony do zasilania,ale to nie jest rozwiązanie przecież.wystarczy że przejdę do innego pokoju i włącze do gniazda i już nie zasila.nie rozumiem.czytałam że to może byc:zasilacz,płyta główna,gniazdo zasilania.jak mam to sprawdzić?w jednym miejscu powiedziano mi że laptop się po prostu przegrzewa,ale to nie prawda,nieraz długo "chodził",wyłączyłam i włączyłam za chwilę i nie było problemu z zasilaniem.także już naprawdę nie wiem,Help :( :rolleyes:

#2 Użytkownik jest niedostępny   Kensaides Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 20 czerwiec 2011 - 11:25

A próbowałeś "poruszać" nie samą wtyczką, a kablem od zasilacza? Najbardziej wrażliwe są miejsca, gdzie znajdują się wtyczki, ale uszkodzenie kabla możliwe jest na całej jego długości. Jeśli masz możliwość podłączenia innego zasilacza, to polecałbym sprawdzić. Znajoma kiedyś zaczepiła o coś kablem i później też ładował w zależności od kaprysu (a raczej ułożenia kabla, ale na początku o tym nie wiedziała) ;)

#3 GośćAnna_*

Napisany 20 czerwiec 2011 - 12:16

Zobacz postKensaides, o 20 czerwiec 2011 - 11:25, powiedział:

A próbowałeś "poruszać" nie samą wtyczką, a kablem od zasilacza? Najbardziej wrażliwe są miejsca, gdzie znajdują się wtyczki, ale uszkodzenie kabla możliwe jest na całej jego długości. Jeśli masz możliwość podłączenia innego zasilacza, to polecałbym sprawdzić. Znajoma kiedyś zaczepiła o coś kablem i później też ładował w zależności od kaprysu (a raczej ułożenia kabla, ale na początku o tym nie wiedziała) ;)

tak,próbowałam,nieraz zadziałało,a nieraz nie-ale robiłam to zaraz na wysokości wejścia do laptopa.takze głupieję już

#4 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 20 czerwiec 2011 - 12:21

Ja wziąłbym tego netbooka pod pachę razem ze swoim zasilaczem i poszedł do sklepu z bateriami (lub podobnymi netbookami). Tam podmienił baterię na chwilę na nową i stwierdził czy to wina baterii czy zasilacza.
Linkman M-24

#5 GośćAnna_*

Napisany 20 czerwiec 2011 - 12:25

ale co może mieć bateria z tym wspólnego? w tej chwili od 2 godzin nie mam baterii w laptopie i wszystko działa.jednak jak wyłącze z zasilania to nie mam pewności czy będzie zasilać z powrotem. bateria jest padnięta jak pisałam w 1poście i oczywiście nadaje sie do wymiany lub regeneracji.ale chodzi o zasilanie :(

#6 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 20 czerwiec 2011 - 14:17

Sprawdź inny sprawny zasilacz. Przejrzyj ustawienia Opcji Zasilania. Nie piszesz jaki masz system. Jeśli Win 7 to tu:

Dodaj obrazek
Linkman M-24

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1