|
problem z klawiatura w laptopie - przycisk FN
przycisk FN jest caly czas aktywny
Oceń temat:

GośćDominika_*
Napisany 30 październik 2011 - 22:06
ozetec, o 02 marzec 2007 - 08:38, powiedział:
witam, jako lamer pytam tu:)
mianowicie: cos sie stalo po podlaczeniu klawiatury na usb do laptopa, ze teraz po jej odlaczeniu przycisk fn na laptopie jest caly czas aktywny, i zeby normalnie cos napisac musze go caly czas trzymac, inaczej zamiast o mam 6stke itd itd,,,
szlag mnie trafia:(
pomozecie ?
pozdrawiam bm
GośćDominika_*
Napisany 30 październik 2011 - 22:11
Hejka jak ja mam naprawic klawiature w laptopie acer bo zamiast k mam 2itd nic nie pomaga:(

- Nie wyrzucaj komputera przez okno!
-

-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 30 październik 2011 - 23:22
Fn + NumLock ? chyba te klawisze trzeba nacisnąć
komputeryservice.blox.pl komputeryservice.blox.pl
mobo: MSI K9-NEO nForce550
grafika: GF GTX 460 768MB 192bit MSI Cyclone
sound: X-Fi Xtreme Gamer + GigaWorks G500 5.1 THX
ram: 2x512MB i 2x1GB Kingstone DDR2 667MHz CL5
hdd: 2x250GB i 1TB oraz 40GB Maxtor w kieszeni zew.
zasilacz: Thermaltake Toughpower TPX 575M
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 31 październik 2011 - 03:23
Podobnie jak w instrukcji do innego Acera, we wcześniejszym pośćie: repylek #17 czyli tak jak pisze wtomczak.
Linkman M-24
GośćFilip_*
Napisany 05 listopad 2011 - 19:41
Jak wam nie dziala to sie wlacza klawiature ekranową i tam sie odznacza num lock
GośćKuba_*
Napisany 08 listopad 2011 - 11:58
Witam
Mam problem z moim laptopem. Gram w gre do której jest potrzebny klawisz f1 f2 ... jak naciskam f1 to wyskakuje pomoc f2 pociemnia mi ekran. Żeby urzyc f1 po musze nacisnąć fn+f1. Jak nacisnę fn to się wyłącza. To mnie denerwuje. Nie che mi sie cały czas trzymać fn. Laptop nie jest zalany ani uszkodzony i jest nowy. Pomocy!
Z góry dziękuje za pomoc
GośćAneta_*
Napisany 16 listopad 2011 - 21:29
Witam, ja też ma problem w samsungu naciskając klawisz 4 pokazuje ni się to samo co po naciśnięciu prawego przycisku myszy, a naciskając klawisz myslnik przeskakuje kursor do początku wyrazzu. czy ktoś potrafi mi pomóc? Dzieki pozdrawiam
GośćAleksander_*
Napisany 28 listopad 2011 - 15:36
Jeżeli wcisnołeś klawisz fn przypadkowo tak jak ja  to naciśnij w tym samym momencie klawisz fn i klawisz scroll (num lk) dziękuje dobranoc
Gośćtryczek_*
Napisany 11 grudzień 2011 - 23:49
cześć, ja mam natomiast bardziej skomplikowany problem. Nie zalałam niczym klawiatury, nie ściągam za wiele rzeczy z sieci, antywirus jest, natomiast klawiatura szaleje  problem polega na tym iż gdy zaczynam cokolwiek wpisywać następuje samoistny ciąg przypadkowych liter  używając backspace'a nie jestem w stanie tego usunąć i jeszcze w dodatku samoistne pojawianie się literek nasila się bardzo gwałtownie. Nie mam pojęcia co z tym zrobić  proszę o pomoc! i oczywiście dziękuję z góry
GośćRei-chan_*
Napisany 11 styczeń 2012 - 22:04
Witam,
Mam problem ze pogłaśnianiem i ściszaniem za pomocą używanych przeze mnie wcześniej klawiszy Fn i F11 i F12. Komputer strasznie wolno chodził i usuwałam różne niepotrzebne programy, po czym po włączeniu go ponownym, te klawisze już nie działały. Proszę o pomoc, czy trzeba posłużyć się jakąś kombinacją klawiszy, czy może zainstalować ponownie jakieś sterowniki? Jeśli chodzi o to drugie to prosiłabym też o dokładną instrukcję jak to się robi, ponieważ jestem kompletnie zielona.
Dzięki
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 12 styczeń 2012 - 04:51
Podaj nazwę i typ laptopa oraz system, na którym pracujesz.
Linkman M-24
GośćRei-chan_*
Napisany 12 styczeń 2012 - 19:40
Asus k53s, Windows7
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 12 styczeń 2012 - 20:31
Na stronie:
http://support.asus....SLanguage=pl-pl
wpisz w okienko wyszukiwania (lewe menu) typ i zaznacz wszystko. Potem wybierz lik z dokładnie Twoim laptopem (fotka1).
Ponieważ nie znam pełnej nazwy, podaję na przykładzie modelu: 53SC
Klikasz go, wybierasz system Win7 32-bit, otwiera się okno ze sterami do pobrania (fotka2).
Klikasz Touchpad, wpisujesz kod, pobierasz plik (fotka3)
Rozpakowujesz plik i instalujesz stery z pliku setup.exe (fotka4)
Linkman M-24
GośćRei-chan_*
Napisany 12 styczeń 2012 - 22:13
Zrobiłam wszystko powyższe, ale te przyciski nadal nie działają 
Robię coś źle, czy jest to jakiś inny problem?
(komputer to Asus k53sv)
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 13 styczeń 2012 - 05:58
Sprawdź w kluczu Autostartu w Rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run czy masz tam wpis HotkeyService.
Jeśli nie masz sprawdź wpierw w msconfig czy nie jest "odhaczony" - zaznacz.
Jeśli go nie ma, dodaj podobny (Twoje ścieżki do pliku) wpis w tym miejscu, do Rejestru.
Po restarcie będzie działać.
Linkman M-24
Gośćfan_*
Napisany 14 styczeń 2012 - 11:16
znalazłem fajną i kanią klawiaturkę na allegro.pl
http://allegro.pl/kl...2047264579.html
Gośćsyla_*
Napisany 25 styczeń 2012 - 01:51
:), o 13 październik 2011 - 14:25, powiedział:
zgred79, o 25 wrzesień 2011 - 08:28, powiedział:
Gość, o 12 sierpień 2011 - 20:26, powiedział:
bo zeby pisac musze miec wcisniety klawisz Fn bo jesli nie bedzie wcisniety to zamiast np ,, P ,, mam gwiazdke ,, M ,, mam myslnik
różne sprzęty mogą mieć inne kombinacje klawiszy, czasami może to być klawisz Fn+ któryś z klawiszy F...
Miałam ten sam problem z klawiszem Fn. Tylko, że na mojej klawiaturze nie ma przycisku z napisem Numlock. Za to pokombinowałam z tymi przyciskami F... i u mnie sprawdziła się kombinacja Fn+F11. Na przycisku F11 mam narysowaną kłódeczkę z jedyneczką w środku.  To pewnie jest ten Numlock
Dziękuję Wam bardzo:)
miałam też problem z szalejącą klawiaturą..... poczytałam .... naprawiłam.... wielkie dzięki.... trzy m-ce nie używałam laptopa w domu, bo nic pisać nie mogłam:)
GośćMarcin_*
Napisany 28 styczeń 2012 - 23:16
Zalałem kiedyś klawiaturę kawą,od razu odłączyłem wszystko od prądu, powyciągałem wszystkie klawisze w miejscu zalania, przeczyściłem ciepłą wodą z płynem i wysuszyłem na grzejniku, wszystko działa teraz jak należy. W trakcie wyciągania klawiszy połamała mi się literka "K" ale na szczęście dokupiłem ten klawisz na klawiszedolaptopa.pl i teraz jest wszystko ok.
Prześlij ten temat: