Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Problem z klawiaturą podczas instalacji Windowsa XP - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z klawiaturą podczas instalacji Windowsa XP Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   mr57 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 23 styczeń 2010 - 13:23

Witam!

Kiedy załaduje się instalator systemu Windows, wszystko działa poprawnie, do czasu kiedy pojawia się niebieski ekran, w którym trzeba wcisnąć ENTER, aby kontynuować instalacje- w tym momencie klawiatura przestaje działać. Klawiatura ma złącze USB i nie ma klawiszy multimedialnych (nie wymaga sterowników). Po podłączeniu innej pojawia się ten sam problem. W BIOSie nie ma żadnych ustawień klawiatury- dowiedziałem się, że tak nie powinno być, ale załączam zdjęcia BIOSu. Próbowałem z kilkoma różnymi płytami z Windowsem XP, czy to oryginał czy kopia- klawiatura nie działa. Wcześniej bez problemu udawało mi się zainstalować system.

Mój komputer to Compaq D510 e-pc. Nie ma w nim wejść PS/2, wyłącznie USB.

Czytałem inne posty na ten temat, ale niestety nie rozwiązały mojego problemu.

Zdjęcia BIOSu (jest na nich ukazana cała zawartość BIOSu w moim komputerze):

http://picasaweb.goo....eat=directlink

Dziękuje i pozdrawiam!

#2 Użytkownik jest niedostępny   Exportez Ikona

• Rozmowny
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 23 styczeń 2010 - 15:57

zapewne masz kilka wejść usb, czy na wszystkich jest ten objaw?
w którym momencie klawiatura przestaje reagować, czy po skopiowaniu plików startowych
w biosie powinny być opcje do załączenia gniazd usb
Abit NF7-S2; AMD Sempron 2800+ soc A; DDR 2x512_cl 2,5/Kingston; Radeon 9250; Sata 160GB Seagate Barracuda 7200; DVDRom/LiteOn; Codegen 350W; LAN AR7084gA; Windows XP/SP3.

Laptop Dell D600

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1