Strona 1 z 1
Problem z dyskiem usb - windows chce formatować
|
Napisany 12 luty 2008 - 19:46
Napisany 24 luty 2008 - 22:10
Od jakiegoś czasu mam podobny problem. Jak wkładam mp3 i do portu USB nie dość ze automatycznie nie wyskakuje mi, tak jak kiedys okienko z zapytaniem, czy chce otworzyc czy zrobic co innego z tym, to zamiast tego wyskakuje mi: Pliki nie są sformatowane na dysku F. Czy chcesz je teraz sformatować?". Nie mogę sfromatować, ponieważ tym razem chodzi o zdjęcia z aparatu. Chce je po prostu zgrać na laptopa.
We wszystkich innych portach(bo mam 3) pojawia sie to samo. Po uruchomieniu laptopa ponownie jest to samo. W tym samym momencie zadne inne urzadzenia zewnętrzne nie są podłaczone.
Nic nie zmieniałam w ustawieniach. Jedyne co, to ostatnio po raz pierwszy podłaczyłam komórkę do laptopa, aby zgrać mp3 na komórkę. Dzisiaj sprawdzałam, czy jak podłączę komórkę, to mogę wykonać normalnie wszystkie działania i owszem -działa. Jednak podłaczenie mp3 i aparatu konczy sie fiaskiem.
Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.
Z góry dziękuję serdecznie na pomoc:)
Napisany 26 luty 2008 - 17:28
alex_an, o 24-02-2008, 23:10, powiedział:
Od jakiegoś czasu mam podobny problem. Jak wkładam mp3 i do portu USB nie dość ze automatycznie nie wyskakuje mi, tak jak kiedys okienko z zapytaniem, czy chce otworzyc czy zrobic co innego z tym, to zamiast tego wyskakuje mi: Pliki nie są sformatowane na dysku F. Czy chcesz je teraz sformatować?". Nie mogę sfromatować, ponieważ tym razem chodzi o zdjęcia z aparatu. Chce je po prostu zgrać na laptopa.
We wszystkich innych portach(bo mam 3) pojawia sie to samo. Po uruchomieniu laptopa ponownie jest to samo. W tym samym momencie zadne inne urzadzenia zewnętrzne nie są podłaczone.
Nic nie zmieniałam w ustawieniach. Jedyne co, to ostatnio po raz pierwszy podłaczyłam komórkę do laptopa, aby zgrać mp3 na komórkę. Dzisiaj sprawdzałam, czy jak podłączę komórkę, to mogę wykonać normalnie wszystkie działania i owszem -działa. Jednak podłaczenie mp3 i aparatu konczy sie fiaskiem.
Polecam jeden sposób.
Otwieramy mój komputer klikamy prawym przyciskiem myszy w Twoin przypadku na dysk F: wybierasz właściwości.
Potem zakładka narzędzia i opcja skanuj dysk w poszukiwaniu błędów.
Zaznaczasz opcję automatycznie naprawiaj błedy i na 80% pomaga.
Mam nadzieje że napisałem to zrozumiale.
Pozdrawiam
#6 Gośćhalf svisedc_*
Napisany 29 wrzesień 2011 - 21:00
ghoulas, o 26 luty 2008 - 17:28, powiedział:
alex_an, o 24-02-2008, 23:10, powiedział:
Polecam jeden sposób.
Otwieramy mój komputer klikamy prawym przyciskiem myszy w Twoin przypadku na dysk F: wybierasz właściwości.
Potem zakładka narzędzia i opcja skanuj dysk w poszukiwaniu błędów.
Zaznaczasz opcję automatycznie naprawiaj błedy i na 80% pomaga.
Mam nadzieje że napisałem to zrozumiale.
Pozdrawiam
miałem identyczny problem, PhotoRec zdziałał cuda, przywrócił wszystko-filmy zdjecia muze itd
#7 Gośćgos_*
Napisany 16 październik 2011 - 12:06
half svisedc, o 29 wrzesień 2011 - 21:00, powiedział:
Mam ten sam problem: przy próbie otwierania zewnętrznego dysku wyskakuje okienko, ze muszę go sformatować. Próbowałam wejść w narzędzia i naprawić dysk ale system mówi, że go nie widzi. Czy ktoś ma może jakiś pomysł jak otworzyć dysk bez formatowania?
#8 Gośćtomasz_*
Napisany 23 październik 2011 - 19:52
gos, o 16 październik 2011 - 12:06, powiedział:
Użyj Linuxa live, obojętnie jaka dystrybucję.
#9 GośćKiller_*
Napisany 10 listopad 2011 - 19:18
Napisany 10 listopad 2011 - 19:39
#11 GośćKiller_*
Napisany 10 listopad 2011 - 19:47
Napisany 11 listopad 2011 - 06:21
Jeśli jest widoczny ale nie rozpoznany, aktywuj go (oznacz jako aktywny) spod PPM i nadaj kolejną poza swoimi dyskami i napędem, literę.
Przykładowo (na fotce), mój zewnętrzny dysk USB 320GB, podzielony na 3 partycje
#13 GośćKiller_*
Napisany 11 listopad 2011 - 15:16
#14 GośćKiller_*
Napisany 11 listopad 2011 - 15:45
#16 GośćJohny_*
Napisany 25 listopad 2011 - 17:52
Prześlij ten temat: