Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Problem z drukarką HP F2280 - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert Black Point odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej materiałów eksploatacyjnych. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Eksperci będą odpowiadali na Wasze pytania 2 razy w tygodniu, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertom na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z drukarką HP F2280 Nie drukuje i nie skanuje. SZYBKA ODP. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   NoVoL Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 17 styczeń 2010 - 18:58

Witam, mam problem następującej treści.

Dwa albo trzy miesiące kupiłem Urządzenie Wielofunkcyjne HP F2280. Urządzenie chodziło dobrze do czasu... dwa tyg. temu zaktualizowałem Centrum Obsługi HP. Po ok.2 dniach CO HP "Nie Znaleziono urządzenia HP. Program zostanie teraz zamknięty." Mogłem tylko drukować, jednak co chwila drukowała się strona testowa. Usunąłem drukarkę z Menadżera Urządzeń i zainstalowałem ponownie. System wyszukuje urządzeni, ale schody zaczynają się wtedy kiedy chce wydrukować. Wybieram w wordzie tą drukarkę, ale dalej nic się nie dzieje. W prawym dolnym rogu pojawia się ikona drukarki, otwieram ją, znajduje sie tam dokument. Napisane jest DRUKOWANIE, lecz nic się nie dzieje. Nie wiem co mam już robić. Mój system to Windows Vista SP 2, proszę o szybką odpowiedź, gdyż sprzęt jest mi potrzebny do pracy.

#2 Użytkownik jest niedostępny   blackwhite Ikona

• Highlander
  • PipPipPipPipPipPipPipPip

Napisany 17 styczeń 2010 - 20:13

Jak drukowalo Ci strone testowa to tzreba bylo ja zeskanowac i by przestalo - tak samo jak instalujesz drukarke pierwszy raz na kompie ;)
Tez mam ta drukarke - shit jakich malo , z reszta nie kupie juz nigdy HP - tony software'u , glosna praca i drogie tusze.
Odinstaluj ja , uzyj nalepiej jakiegos programu do czyszczenia pozostalosci po sterach - jak bedziesz instalowal ponownie nie instaluj zadnego gowna tylko stery i obsluge skanera - nic wiecej, bo znow bedziesz mial problemy - soft do tej serii jest skopany.
EVGA Classified 3 // i7 920 D0 //3x2GB Dominator 1600// Asus GTX580 // Crucial 64GB SSD + Samsung 128GB SSD //
WD 640GB Black // Samsung BD SH-B038L // CM ATCS 840 + Corsair AX850W // Win 7 64 bit
Moj kanal youtube

#3 Użytkownik jest niedostępny   NoVoL Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 17 styczeń 2010 - 20:33

Jak mam zeskanować, jak skaner nie działa, chociaż funkcja kopiarki działa.

@UP - Dobra same stery wgrałem, a skanuje przez PAINTA (jednak najlepszy). Dzięki wielkie.

#4 GośćBet_*

• Grupa: Goście

Napisany 30 maj 2011 - 19:11

Witam,

czy jest ktoś w stanie pomóc i mi..
Moim problemem jest to iż drukarka drukowała, po czym przestała i drukować i skanować miagają mi kontrolki od tuszu i papieru, mimo że papier jest, tusze również wsadzone są nowe.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1