Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Problem - creative sound blaster 5.1 SB0060 + Logitech x-530 - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem - creative sound blaster 5.1 SB0060 + Logitech x-530 Stresowniki... Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Uzdi Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 20 marzec 2009 - 07:02

Witam, niedawno kupiłem te głośniczki i kartę gratis, oczywiście jest ona lepsza niż moja zintegrowana więc chciałbym jej używać ale....

Na integrze grały dobrze, jak włożyłem kartę i Xp zainstalował swoje sterowniki, to grały tylko 3 z nich, ale bardzo ładnie. Sciągnełem jakieś oprogramowanie xk czy jakoś podobnie i zainstalowałem... grały wszystkie ale jakoś dzwięku tragiczna... z satelit zniknął jakikolwiek bas, więc zdecydowałem się tym razem na sterowniki creativa, sciągnełem z ich strony LiveDrvUni-Pack(ENG), jako te które powinny działać i znowu lipa bo tym razem środkowy głośnik milczy mimo że wszędzie mam ustawione 5.1..

Jak ktoś ma linka do jakiś sprawdzonych sterowników, ewentualnie wie jak problem rozwiązać, bo mi już ręce opadają i przypominąją mi się czasy windowsa 98 i próby instalacji drukarki. :<

Co ciekawe w przestawieniu w creative sound mixer na 5.1 wykazuje mi 5 głosników bez niskotonowego, natomiast w teście centralny się odzywa. Jak gra to niskotonowy gra, ale centralny milczy.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Marcinmar Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 29 marzec 2009 - 09:51

Miałem ten sam, lub podobny problem gdy kupiłem niedawno głośniki 5.1, i z tego co widze jest to dość częsta przypadłość.
-> Zaglądnij na tę strone <- I poprzestawiaj wszystkie opcje dzwiękowe jakie znajdziesz sterownikach dźwiękowych oraz wszystkich kodekach na 5.1 (3/2+SW).
Pozamieniane kanały nastroiłem w moim przypadku w Menedżerze dźwięku ale Creativ zapewne ma podobny program.
W każdym bądź razie nawet teraz od czasu do czasu potrafi mi sie momentalnie wszystko od nowa spsuć i niektóre głośniki milczą ale po kilku godzinach samo jakoś powraca do normy.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ (Brisbane), 2.5GHz + Pentagram AlCu Alpaya + Arctic Silver 5 ║ Goodram DDR2 2048MB + Samsung DDR2 1024MB 400MHz CL6.0 Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (8MB, SATA II) ║ ATI Radeon HD 2600 XT 256MB DDR3 Pci-e + Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 + Arctic Silver 5 ║ MSI K9N4 Ultra-F ║ Modecom FEEL v2.2 350W ATX ║ TRACER LUSTER TRO-442 ║ Windows XP Home Edition x86 + SP3 ║ Windows7 Ultimate E x64 RC PL Mozilla Firefox, Opera, Chrome, IE ║ LCD 22" Gateway HD2200 ║ Logitech X-540

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1