Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Pomoc w pozycjonowaniu - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Pomoc w pozycjonowaniu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Endrion Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 grudzień 2011 - 22:12

Witam ;]
Hmm... co tu dużo pisać ;P Szukam pomocy w skutecznym pozycjonowaniu mojej strony :]

Stworzyłem niedawno stronę która ujrzała światło dzienne ( jedna z wielu :)). I wiadomo jak chyba każdy posiadacz strony chciałby żeby jego strona była odwiedzana itp... Ja właśnie chciałbym szczególnie żeby strona była odwiedzana bo na niej są umieszczone książki które można kupić itp.

Przeczytałem trochę co zrobić. Szukałem o spamowaniu programami itp ale stwierdziłem że to nie ma sensu. Tak samo jak wklejanie tekstu promocyjnego strony jaka to ona nie jest doskonała na portalach typu wp.pl itp
W końcu znalazłem coś o pozycjonowaniu ... no i tu się zaczęły schody ;/  Nie wiem w ogóle o co w tym chodzi... Naczytałem się ale i tak z tego nic nie wiem

Dlatego szukam do pomocy ... najlepiej darmowej bo na razie szkoda mi kasy jeżeli okaże się że to banał ...

#2 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 19 grudzień 2011 - 07:04

1.Jaka to strona?2.Została dodana do katalogów największych wyszukiwarek?3.Umieszczasz do niej linki w komentarzach artykułów i na forach?4.Wiesz do czego służy Google AdWords, oraz kampania mailingowa?
Czasem tutaj coś napiszę: polityka: [http://intervojager.blogspot.com/] informatyka: [http://niehaker.blogspot.com/] TRS-y: [http://pociogi.blogspot.com/]

#3 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderatorzy lokalni

Napisany 19 grudzień 2011 - 12:05

'najlepiej darmowej bo na razie szkoda mi kasy jeżeli okaże się że to banał ... '

Pozycjonowanie to banał... Ludzie po prostu z nudów spędzają całe dnie, żeby nauczyć się skutecznego i dobrego pozycjonowania. Optymalizują strony w każdym celu...
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064

nowoczesne meble kuchenne warszawa pruszków | szafy pruszków warszawa | akademia poziomkowa

#4 Użytkownik jest niedostępny   Endrion Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 19 grudzień 2011 - 21:11

Zobacz postit-spleen, o 19 grudzień 2011 - 12:05, powiedział:

'najlepiej darmowej bo na razie szkoda mi kasy jeżeli okaże się że to banał ... '

Pozycjonowanie to banał... Ludzie po prostu z nudów spędzają całe dnie, żeby nauczyć się skutecznego i dobrego pozycjonowania. Optymalizują strony w każdym celu...

Nie miałem na myśli ze pozycjonowanie to banał ^^ Chodziło mi o to że jeżeli strona nie wypali a wydam kase to wiadomo :P Tymbardziej że ja nie mam kasy na prawo i lewo :P

A strona to buybooks.manifo.pl

#5 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 grudzień 2011 - 22:48

Nikt z nas nie lubi wydawać pieniędzy 'w błoto', ani nikt nie jest na tyle bogaty, żeby sobie na to pozwolić. Natomiast popatrz na to tak: idziesz do sklepu, kupujesz 'nie znane' śledziki w sosie śmietankowym i czy mówisz Pani 'zapłacę, dopiero jak mi będą smakowały' ? Właśnie, raczej tak nie mówisz. Taka sama sytuacja jest tutaj, chcesz coś za darmo, bo może nie wypalić. E-biznes, działania marketingowe wiążą się ze sporym ryzykiem. I tak to już jest.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064

nowoczesne meble kuchenne warszawa pruszków | szafy pruszków warszawa | akademia poziomkowa

#6 Użytkownik jest niedostępny   xsrvv Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 10 luty 2012 - 00:51

może zacznij promować dodając sygnaturę do swoich postów :P

#7 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 10 luty 2012 - 12:43

Przy takim zaangażowaniu - nie wiele to da:) Ale widzisz - xsrvv - dał Ci pierwszą, bardzo słuszną lekcję (i to za darmo). :) Doceń to.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1