Strona 1 z 1
Podłączenie monitora do laptopa. j.w
|
Napisany 20 styczeń 2009 - 23:10
czasami w laptopie trzeba zmusić sprzęt żeby wyświetlał na zewnętrznym monitorze.
Zazwyczaj jeśli podepniemy monitor przed włączeniem notebooka i jest on skonfigurowany nie po naszej myśli to przy fazie POST (testy BIOS) i uruchamianiu systemu powinien być obraz na obu wyświetlaczach (a przy uszkodzonej matrycy lapa na zewnętrznym monitorze).
Czy próbowałeś przełączać ekrany wyświetlania klawiszami Fn+F5 lub Fn+F8?
(zazwyczaj w notebookach to jest kombinacja klawiszowa przełączająca ekrany zewn.-wewn)
Zazwyczaj jeśli podepniemy monitor przed włączeniem notebooka i jest on skonfigurowany nie po naszej myśli to przy fazie POST (testy BIOS) i uruchamianiu systemu powinien być obraz na obu wyświetlaczach (a przy uszkodzonej matrycy lapa na zewnętrznym monitorze).
Czy próbowałeś przełączać ekrany wyświetlania klawiszami Fn+F5 lub Fn+F8?
(zazwyczaj w notebookach to jest kombinacja klawiszowa przełączająca ekrany zewn.-wewn)
Monitory AOC
------------------------------------------------------------------------------------
C=64 + magnetofon 1531 + 2 x FDD 1541 II + BlackBox + QuickJoy
Atari 520STF + monitor SM124 + monitor SC-1224
------------------------------------------------------------------------------------
będą jeszcze żyły długo :)
Napisany 21 styczeń 2009 - 14:42
Tak próbowałem, ale ekran uszkodzonej matrycy po prostu gasł, ale na monitorze zew. nic się nie wyświetlało
Podłączałem zarówno przed włączenie jak i po uruchomieniu laptopa, ale niestety nic. jakieś pomysły? Chyba, że przyczyną tego, że matryca nie działa tak jak powinna jest padnięta karta graficzna, i dlatego nie działa po podłączeniu monitora zew., ale z kolei po podłączeniu laptopa pod TV działa bez zarzutu i monitor zew. jak napisałem wcześniej do czasu też się dało podłączyć.
Napisany 26 styczeń 2009 - 10:49
nawet przy starcie systemu (nie mówię tu o ekranie z flagą - okienkami Windows, czy inny startowy przy innym systemie) tylko ten ekran gdzie jest możliwość wejścia do BIOS-u (tzw. POST) nic nie widać?
Monitory AOC
Napisany 27 styczeń 2009 - 09:05
Tak, w tym momencie też próbowałem i również nic nie przełącza się na monitor zewnętrzny.
Napisany 27 styczeń 2009 - 13:45
Hell, to już wygląda na coś z kartą graficzną raczej.
Proponuję wymontować dysk, zgrać dane (bo to one są w sumie najważniejsze) i rozejrzeć się za serwisem albo innym sprzętem.
Proponuję wymontować dysk, zgrać dane (bo to one są w sumie najważniejsze) i rozejrzeć się za serwisem albo innym sprzętem.
Monitory AOC
#7 GośćMax_*
Napisany 19 grudzień 2011 - 04:42
Witajcie.... Mam problem, bardzo proszę o odpowiedź.
Czy mogę mieć podpiętego laptopa non stop do monitora 24'?? Laptop to
http://allegro.onet....1978222905.html
Nie będzie problemów z przegrzewaniem się? dużo pracuje na kompie i boje się, że lapek nie podoła. Bardzo proszę o odpowiedź.
Czy mogę mieć podpiętego laptopa non stop do monitora 24'?? Laptop to
http://allegro.onet....1978222905.html
Nie będzie problemów z przegrzewaniem się? dużo pracuje na kompie i boje się, że lapek nie podoła. Bardzo proszę o odpowiedź.
Napisany 19 grudzień 2011 - 05:08
U mnie pracuje monitor 22" z netbookiem 10,1" bez jakichkolwiek kłopotów.
U Ciebie będzie podobnie, monitor ma swoje zasilanie i nie przeciąża laptopa.
Zalecam jedynie, ustawienie opcji: tylko monitor zewnętrzny (w laptopie nie pracuje).
U Ciebie będzie podobnie, monitor ma swoje zasilanie i nie przeciąża laptopa.
Zalecam jedynie, ustawienie opcji: tylko monitor zewnętrzny (w laptopie nie pracuje).
Linkman M-24
#9 GośćMax_*
Napisany 20 grudzień 2011 - 00:48
Właśnie o to mi chodzi, czy będzie taka możliwość w laptopie na win7, że bd mógł wył. monitor w laptopie a pracować tylko na monitorze 24?
Ten laptop mowa o DEL XPS, mają taką wadę, że się przegrzewają... jak bd pracował, czy grał na 24, to nie będzie żadnych problemów?
Ten laptop mowa o DEL XPS, mają taką wadę, że się przegrzewają... jak bd pracował, czy grał na 24, to nie będzie żadnych problemów?
Napisany 20 grudzień 2011 - 02:39
Tak, wyswietlanie na zewnetrznym monitorze nie powinno sprawiac zadnych problemow.
Ale raczej nie rozwiaze to problemu z przegrzewaniem laptopa.
Ale raczej nie rozwiaze to problemu z przegrzewaniem laptopa.
DFI Infinity P965-S Dark, Intel E8500 @ 4.3GHz,
G.Skill F2-6400CL4D 4GB Π black, HIS HD4670,
Samsung MZ-7PC064, Samsung HD502HJ, Antec 300,
Tagan TG380-U01, Thermalright HR-01, HR-03, HR-05.
G.Skill F2-6400CL4D 4GB Π black, HIS HD4670,
Samsung MZ-7PC064, Samsung HD502HJ, Antec 300,
Tagan TG380-U01, Thermalright HR-01, HR-03, HR-05.
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1