Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: "Podgląd niedostępny" po odzysku danych - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady działu

Witamy na nowym forum.

Będziemy się na nim zajmować wszelkimi aspektami odzyskiwania danych, zarówno problemami software, jak i hardware.
Zadane pytania powinny być zgodne z Regulaminem Forum, jak i muszą zachowywać kulturalny poziom wypowiedzi. Roszczeniowe podejście nie będzie tolerowane. Pytający powinien skorzystać z wyszukiwarki na forum przed zadaniem pytania.

Pytanie powinno zawierać model dysku (czy innego nośnika, z którym jest problem), opis uszkodzenia (lub powodu utraty dostępu do danych) oraz jak ono powstało. Należy również opisać, co już zostało z nośnikiem zrobione i jakie programy użyte.

Poprzednia formuła forum zostaje zmieniona. Nowe forum będzie służyć nie tylko pomocy użytkownikom, ale i będziemy się nawzajem uczyć wszystkiego, co zawiera się w nazwie "odzyskiwanie i ochrona danych".

Pomagających uprasza się o nieodpowiadanie takie jak: "pobierz to i to". Jeżeli temat nie jest dobrze opisany na forum, to należy przed polecaniem czegoś rozwinąć samą myśl na temat usterki i możliwości odzyskiwania i wtedy dopiero podawać narzędzie. Porady takie, jak wspomniana wyżej nie będą tolerowane (a nawet będą rozpatrywane jako szkodliwe i będą usuwane z forum, a użytkownik odpowiednio nagradzany - najpierw ostrzeżeniem słownym, a potem przewidzianym w regulaminie).
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

"Podgląd niedostępny" po odzysku danych odzyskanie zdjęć Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   edyta0092 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 07 luty 2012 - 20:20

Mam taki problem, ze już pare miesięcy próbuje odzyskać zdjęcia, które mają dla mnie bardzo sentymentalne znaczenie. Komputer mam jeden ten sam od paru lat i dysk D nigdy byl formatowany, gdyz przechowaywał zdjecia muzyke itp. Ale ktoregos dnia sie zdarzylo, ze pojawil sie blad w wyniku formatu pendriva i zrobil sie nie wiem jakim cudem niekontrolowany format dwoch dyskow, zostal wstawiony nowy system, rozdzielenie nowych partycji (bo tego niestety wymagała naprawa), wszystko poszlo się j.... Poszla takze moja praca maturalna, na szczescie w tamtym czasie zdarzylam ja wydrukowac. Teraz udało mi się odzyskac wiekszosc zdjec. Nie wiem czy ich MB sie zgadzaja, ale raczej tak, ale gdy chce otworzyc wyswietla sie "podglad niedostepny" probowalam chyba wszystkich mozliwych programow w internecie do odzyskiwania partycji, plikow: Easy Recovery, Recuwa itd. Nie wiem czy da sie jeszcze z tym cos zrobic;( Prosze o pomoc. Jeśli ktoś zechciałby pomoc podaje nr gg 8953200, moge wyslac zdjecia z odzysku do przejrzenia bo tu niestety nie moge.

#2 Użytkownik jest niedostępny   laptokowiec Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 16 luty 2012 - 14:06

Takie "odzyskane" pliki to można od razy wyrzucić do śmieci (prawdopodobnie to nie są "poprawne" pliki).
Potrzebne byłoby właściwe odzyskiwanie.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1